Guatemala Kahvesi Tercih Edenlere Yönelik Çikolata Paketi Önerileri

0
77
guatemala kahvesi tercih edenlere yönelik çikolata paketi önerileri

Guatemala kahvesi tercih edenlere özel çikolata paketi seçeneklerini derledik. Bu seçenekler içerisinde tadına doyum olmayan bol malzemeli çikolata çeşitleri yer alıyor. Leziz tüm çikolataların bir araya geldiği hediyelik çikolata kategorisinden Guatemala kahvesinin yanına yakışır lezzetleri seçebilirsiniz.

Hediyelik çikolata kategorisinde kahveler, çikolatalar ve makaronlardan oluşan setler var. Dünyaca ün salmış Guatemala ve diğer dünya kahveleri, geleneksel kahve tadımcıları tarafından da tam not almayı başarmıştır. Başarı öyküsü olan bu enfes lezzetler ile sizler de tanışarak damaklarınızı şımartabilirsiniz.

Hediyelik Çikolata Çeşitleri Nelerdir?

Kahve saatlerinin yanına en çok sevilen çikolata paketlerini alarak hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Bunun için sizlere ve sevdiklerinize eşlik edecek çikolata seçeneklerimiz bulunuyor. Özellikle çok sık tercih edilen ve sevilen çikolata seçeneklerinden bazıları şöyledir:

  • Single maxi fındıklı üzümlü Special çikolata
  • Twin Premium madlen mix kurumsal çikolata & kahve
  • Double Premium madlen mix çikolata & kolonya
  • Single modern fıstıklı kalp çikolata
  • Bitter sütlü çikolata kaplı lokum sargılı lokum yılbaşı kutusu
  • Bitter madlen çikolata – Premium 20 gr Türk kahvesi
  • Sütlü madlen çikolata

Guatemala Kahvesi Nedir?

Guatemala kahvesi, kahve nüfusunun %90’nın yoksulluk sınırının altında olduğu Orta Amerika’da ekonominin önde gelen ürünüdür. Gelir ve toprak dağılımındaki büyük eşitsizlikler modernleşmeyi önlemiştir.

Kahve son derece geniş ve varlıklı haciendas’larda (eyalet) ve hemen hepsi ladinos’ların (Hintli olmayanlar) elinde olan sayıları birkaç bin civarındaki Fincaslarda ya da çiftliklerde yetiştirilir. Ayrıca yoksul Hintliler telefondan çalıştırılan, kıt kanaat ayakta duran ve genelde dağlık arazilerde bulunan küçük çiftlerde de kahve yetiştirilir.

Düşük ürün veren türlerin hektar başına fiyatı daha fazla para getirse de Guatemala içinhenüz Bourbon gibi eski tip kahve ağaçlarının, daha fazla ürün alabileceği, düşük ve lezzetli türlerle değiştirme yolunu seçilmemiştir. Küçük çiftlik sahiplerine fiyatlarını minimize etmeleri daha az ürün veren yüksek kaliteli türleri gurme pazarı için yetiştirmeleri konusunda sponsorluk eden programlar da bulunmaktadır.

Guatemala kahvesinin karakteristik özellikleri nelerdir

Guatemala Kahvesinin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Guatemala kahvesinin karakteristik özellikleri bölgeden bölgeye farklılık gösterir ancak genel olarak aromatik bir yapıya sahiptirler. Bu kahve, Orta Amerika’da yer alır ve bulunduğu bölgenin iklim özelliklerini taşır. Bu kahvesinin başlıca özellikleri şöyledir;

  • Guatemala kahve çekirdekleri, orta asidik ve sert gövdeli yapıları ile dikkat çeker.
  • Bu kahve; bal, karamel gibi şekerli tatları ile ön plana çıkar.
  • Guatemala kahvesinin kiraz, vişne, çilek gibi meyve aromalı türleri de vardır.
  • Sert gövde özelliği sebebiyle Guatemala kahvesi, aromasını uzun süre korur ve bu şekilde kolaylıkla muhafaza edilebilir.
  • Guatemala kahvesinin, çikolata ve fındık aromalı türlerine de farklı bölgelerde rastlamak mümkündür.
  • Guatemala kahve çekirdekleri, hassas bir işçilikle hijyenik bir ortamda yıkama işlemlerinden geçirilir.

Dünya Kahveleri Pahalı Mıdır?

Guatemala kahvesi başta olmak üzere lezzeti ağızlara layık olan dünya kahvelerinin tamamı en ekonomik fiyatlara sahiptir. Bu kahvelerin pahalı olması fikri, dünyaca ünlü olması ve müşterilerine lüks bir hizmet ile sunulmasından çıkar.

Dünya kahvelerinin her biri birinci sınıf kaliteye sahiptir ve bir o kadar ucuzdur. Bu nedenle farklı lezzet arayışında olan kahve severler için en ideal kahve seçenekleri dünya kahveleri olmaktadır.

En çok sevilen ve son zamanlarda revaçta olan Guatemala kahvesi, herkesin favorisi olmayı başarmıştır. Dünya kahvesi seçenekleri arasından seçimlerinizi yaparak sevdiklerinize unutamayacakları jestler yapabilirsiniz. Bu sayede güne çok daha dinç başlayabilirsiniz.

Guatemala Kahvesi Nasıl Yapılır?

Guatemala kahvesinin tadı damakları şımartırken 10 dakika içerisinde hazır oluyor olması da kahvenin en sevilen özelliklerinden biridir. Kahveyi demlemek için iki şeye ihtiyaç vardır: kahve ve kişiye özel french press… French press sayesinde kahvelerinizi 10 dakika içerisinde hazır edebilirsiniz. Demlemek için uygulamanız gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • Bir su bardağı suyu kettla veya başka bir alet yardımı ile kaynatın.
  • Kaynayan suyu 45-50 saniye dinlendirin. Bu sırada French Press’e, kendi ölçeği ile 1 ölçek Guatemala kahvesini ekleyin.
  • 5 dakika süresince kahvenin suyla iyice harmanlanmasını bekleyin. Sonra French press’in pistonunu yavaşça aşağıya doğru bastırın.
  • Ortada duran press’i 1.5 dakika süresince bırakın orada kalsın. Ardından tekrar aşağıya doğru bastırın ve sonuna kadar indirin.
  • Kahveniz bu aşamalardan sonra hazır hale gelecektir. Afiyet olsun…
premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Guatemala Kahvesi Tercih Edenlere Çikolata Önerileri

Endorfi olarak Guatemala kahvesi tercih edenlere özel çikolata paketi önerilerinde bulunduk. Burada önerisinde bulunduğumuz çikolata lezzetlerine ek olarak lokumlar ve makaronlar da var. Her bir lezzet ile kahvelerinizin tadına güç katabilirsiniz.

Kahve ve çikolata lezzetinin bütünleşmesi sizlere adeta bir lezzet şöleni yaşatacak. Aynı zamanda çocuklarınıza da ara sıra sürprizler yapmayı unutmayın. Mesela onlara okul hediyeleri alın. Bunun için “En Çok Tercih Edilen Karne Hediyeleri” içeriğimizden yararlanabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı günler dileriz. Endorfia ile kalın!

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin