Guatemala Kahvesi Nasıl Yapılır

0
641
guatemala kahvesi nasıl yapılır

Guatemala kahvesiyle tanışmaya hazır mısınız? Tanıyanlar, kokusuyla huzur bulanlar ve içtikçe tadından vazgeçemeyenler… Daha neler neler? Dünyaca ün salmış kahvelerden biri olan ve adeta farklı lezzet arayışlarında karşınıza çıkabilecek şahane bir kahveden bahsediyoruz. Kenya kahvesinden Guatemala kahvesine kadar birbirinden leziz Dünya Kahveleri seçeneklerine ulaşabilir, sevdiklerinizle karşılıklı olarak içebileceğiniz bu enfes kahvelerden birini alabilirsiniz. Kahvenizi aldıktan sonra Guatemala kahvesi nasıl yapılır sorunuza da burada yanıt bulabilirsiniz.

Dünya Kahveleri Neden Özeldir?

Klasik Türk kahvesine doyamayanlar fakat yeni lezzetleri denemekten de keyif duyanlar sizler için müthiş dünya kahvelerini de aşkla üretiyoruz. Usta şeflerimiz tarafından sevgiyle ve büyük bir hassasiyetle üretilen bu kahveler sürekli olarak yeniden kavrulur, çekilir ve öğütülerek paketlenir. Üstelik sizleri alıp adeta başka diyarlara götürecek aromatik kahvelerimiz son zamanların en revaçta olan hediyelikleri arasına girmeyi başardı.

Özellikle de özel günler bir yana normal bir günde bile alınabilecek en özel hediyeler arasındadünya kahveleri yer alıyor. Yoğun ilgi gören dünya kahveleri arasında birden çok kahve lezzeti mevcuttur. Tazelikleri ve içlerindeki egzotik meyve karışımlarıyla iz bırakan bu kahveler vazgeçilmeziniz olacak. Ayrıca sevdiklerinize armağan edeceğiniz hediyelik dünya kahveleri sayesinde onlara ayrıcalıklı olduklarını hissettireceksiniz.

Guatemala Kahvesi Nedir?

Kahve nüfusunun %90’nın yoksulluk sınırının altında yaşadığı Orta Amerika’nın büyük ekonomisinin önde gelen ürünüdür. Gelir ve toprak dağılımındaki büyü eşitsizlikler modernleşmeyi de önler.  Kahve son derece geniş ve varlıklı haciendas’larda(eyalet) ve hemen hepsi ladinos’ların(Hintli olmayanlar) elinde olan sayıları birkaç bin civarındaki fincas’larda ya da çiftliklerde yetiştirilir.

Kısacası Guatemala kahvesi, pek çok uzman tarafından onaylanmış ve dünyanın en iyi kahvelerinden biri olarak seçilmiştir. Tadındaki yumuşak ve yoğun lezzet ile içerisinde bulunan elma, bal, çikolata ve kiraz gibi çeşitlerin hakkını en iyi şekilde vermektedir. Mağazamızda yer alan Guatemala kahvesi, 3. Nesil kahvelerin en sevilen tadı olarak evlerinize konuk oluyor.

guatemalaya dair özel bilgiler

Guatemala’ya Dair Özel Bilgiler

Yoksul Hintliler telefondan çalıştırılan, kıt kanaat ayakta duran ve genelde dağlık arazilerde bulunan küçük çiftlerde de kahve yetiştirilir. Düşük ürün veren türlerin hektar başına fiyatı daha fazla para getirse de,  Guatemala henüz Bourbon gibi eski tip kahve ağaçlarının, daha fazla ütün alabileceği, düşük ve lezzetli türlerle değiştirme yolunu seçmedi. Küçük çiftlik sahiplerine fiyatlarını minimize etmeleri, daha az ürün veren yüksek kaliteli türleri gurme pazarı için yetiştirmeleri konusunda sponsorluk eden programlarda bulunmaktadır.

Guatemala kahvesipek çok uzman tarafından dünyanın en iyi ürünlerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Kosta Rika kahvelerinin tersine Guatemala kahveleri bölgeden bölgeye değişim gösterir, gerçi “tok-gövdeli çözelti, harika dengesi olan asit oranı, dumanlı, baharatlı ve çikolata tonlarıyla karmaşık yapı” tanımı hepsine değilse de pek çok bölgede yetişen ürüne uymaktadır.

Bu bilgiler bir yana eğer ki sizler de Guatemala kahvesine tanık olmak isterseniz damaklarınızda izler bırakacak Endorfia Guatemala Hediyelik Dünya Kahvesi – 100 gr paketini alabilir. İlk deneyiminizi yaşayabilirsiniz. Şimdi yenilenmiş stoklarında hem Guatemala kahvesi hem de diğer tüm dünya kahveleri sizleri bekliyor. Bol keyifli içişler ve tadına doyum olmaz kahve günleri dileriz.

Guatemala Kahvesinin Yapılış Aşamaları

Ağızlara layık leziz bir Guatemala kahvesi yapmak için sadece iki malzemeye ihtiyacınız var. Su ve kahve… Bu kahveyi hazırlarken kullanacağınız en basit yöntem French Press ile kahve demleme yöntemidir. Bunun için French Press Termos alabilir, kahvenizi 10 dakika içerisinde demleyip keyifle içebilirsiniz. Peki, french press ile kahve nasıl demlenir?

  • Bir su bardağı suyu kettla’da veya başka bir alet yardımı ile kaynatın
  • Kaynayan suyu 45-50 saniye dinlendirin. Bu sırada French Press’e, kendi ölçeği ile 1 ölçek Guatemala kahvesini ekleyin
  • 5 dakika süresince kahvenin suyla iyice harmanlanmasını bekleyin. Sonra French press’in pistonunu yavaşça aşağıya doğru bastırın
  • Ortada duran press’i 1.5 dakika süresince bırakın orada kalsın. Sonrasında da tekrar aşağıya doğru bastırın ve sonuna kadar indirin
  • Kahveniz artık içmeye hazır. Afiyet olsun…

Kahvenin Yanında Ne Yesem Diyorsanız…

Guatemala kahvesi başta olmak üzere kahve lezzetinizi taçlandırmak için sizlere özel tatlı öneriler derledik. Bu önerilerin başında çikolata türleri ve lokum türleri geliyor. Tabii ki herkesin büyük keyif alarak tükettiği drajeler ve makaronlar da var. Mesela kahvenizin yanına fıstıklı ve yumuşacık dağılışı ile damak zevkinizin vazgeçilmezi olacak lokumları ve çikolataları tercih edebilirsiniz. Kahvenin bu muhteşem lezzetlerle nasıl uyum sağlayacağını tükettikten sonra sizler de anlayacaksınız.

İster çikolata ister makaron hangi lezzetten yana duracağınıza çeşitlere göz attıktan sonra karar verebilirsiniz. Nereden mi bakacaksınız? Elbette ki hazırladığımız müthiş Hediyelik Çikolata bölümünden tam da ağzınıza layık ikramlıklardan birini alabilirsiniz. Yedikçe yediren bu lezzetlere tanık olduktan sonra sizlerin de vazgeçilmezi bu tatlar olacak. Üstelik Fransız mutfağının sevimli bezelerinden makaronları da yine burada bulabilir, keyfinize güç katabilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kişiye Özel Hediyelik Kahve Önerileri

Endorfia olarak Guatemala kahvesinden keyifle bahsettik. Ayrıca Kenya, Kolombiya ve Costa Rica gibi leziz olan diğer dünya kahveleri de mağazamızda mevcut. İstediğiniz zaman kendinizi veya sevdiklerinizi şımartmak için bu dünya kahvelerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra çok daha fazla öneriye de göz atmak isterseniz “Dünya Kahve Çeşitleri Nelerdir” yazısını da inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin