French Press Nasıl Kullanılır

0
435
french press nasıl kullanılır

Damaklarda izler bırakacak eşsiz bir kahve lezzetine tanık olmaya ne dersiniz? Özellikle de içtikçe tadına doyamayacağınız, nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabileceğiniz ve gittiğiniz her yerde aynı tazeliği ve sıcaklığı ile içebileceğiniz kahve lezzetlerinden bahsediyoruz. Evet, en nefis kahvelerinizin ustası elbette ki French Press Termos olacak. O halde şimdi de “french press nedir? French press nasıl kullanılır?” sorularınızın yanıtına geçelim.

French Press Nedir?

French press, son zamanların en çok tercih edilen en kullanışlı kahve muhafaza etme ekipmanları arasında yer alıyor. Cezve gibi çok zaman harcamanıza gerek kalmadan, dilediğiniz yere dahi taşımınıza olanak tanıyan french press termos setlerinin çeşitlerini arttırdık. Her geçen gün yeni gelen ürünlerimiz ile yenilenmiş stoklarımızı güncelliyor ve sevdikleriniz için alabileceğiniz hediye alternatiflerini güçlendiriyoruz.

French press termos, borosilikat french press ve cam french setleri olmak üzere çeşitli pek çok ekipmanı mevcut. Borosilikat french press; filtre kahvelerin, bitki çaylarının ve diğer demlenmesi gereken içeceklerin hazırlanmasına imkân sunan müthiş bir ekipman olarak yer alıyor. Genel olarak 600 ML olarak sunulan tek kişilik boyutlardadır. Cam French press setleri ise leziz kahveler pişirmenizi sağlayan bir diğer ekipmandır. Üstelik bu press, ateşe yani ısıya oldukça dayanıklıdır. Peki, leziz filtre kahveler ve bitki çayları french press ile nasıl demlenir?

French Press Kahve veya Bitki Çayı Demleme Adımları

  • Kullanmak istediğiniz bitkiyi veya filtre kahveyi hazırlayın,
  • Suyu tam olarak kaynamadan ılık bir şekilde bitkinin veya kahvenin üzerine ilave edin,
  • Termosun kapağını kapatın fakat filtre çubuğunu bastırmayın,
  • 10 dakika bitkinizi veya kahvenizi demlemeye bırakın,
  • Bitkinizi demlendikten sonar filtre çubuğunu bastırarak bitkileri termosun dibine doğru bastırın,
  • Bitki çayınız bu aşamalardan sonar artık içmeye hazır.

French Press Termos ile Kahve Demleme Adımları

  • Bir su bardağı suyu kettla’da veya başka bir alet yardımı ile kaynatın,
  • Kaynayan suyu 45-50 saniye dinlendirin. Bu sırada French Press’e, kendi ölçeği ile 1 ölçek filter kahveyi ekleyin,
  • 5 dakika süresince kahvenin suyla iyice harmanlaşmasını bekleyin. Sonra French press’in pistonunu yavaşça aşağıya doğru bastırın,
  • Ortada duran press’i 1.5 dakika süresince bırakın orada kalsın. Sonrasında da tekrar aşağıya doğru bastırın ve sonuna kadar indirin,
  • Kahveniz artık içmeye hazır, afiyet olsun…

Hangi kahveyi almalıyım diyorsanız ilk deneyim için ve hatta her an lezzetine doyamayacağınız kahveler içmek için Premium Filtre Kahve paketlerinden birini alabilirsiniz.

premium filtre kahve pahalı mıdır

Premium Filtre Kahve Pahalı Mıdır?

Premium filtre kahve setleri özellikle kahvesiz yapamayan ve çok seven sevdiklerinize harika bir hediye olabilir. Aynı zamanda kendi damağınızı şımartmak için de ideal bir kahve seçimi olacaktır. Filtre kahvenin tadına hem siz hem de sevdikleriniz doyamayacaksınız. Eğer sevdiklerinize filtre kahve almayı düşünüyorsanız, fiyat konusunda tereddüt yaşamanıza hiç gerek yok.  Çünkü sizleri mutlu edecek fiyat seçeneklerimiz var.

Sevdiklerinize en pahalı hediyeyi almak isteseniz de, sevdikleriniz için sizden gelecek olan her türlü hediye değerlidir. Ancak bütçeniz açısından tedirgin olacak hiçbir durum bulunmamaktadır. Mağazamızda filtre kahvenin enfes lezzetine herkes tanıklık edebilsin diye en uygun fiyat güvencesiyle ziyaretçilerimize sunuyoruz. Pahalı mıdır sorusunu bir daha sormayacaksınız bile… Şimdiden bol keyifli ve lezzetli içişler dileriz.

Kahvenin Yanında Ne Yenir?

Kahve kelimesi anlamı geniş olan bir kavramdır. Zira kahve dendiğinde akan sular durur. Çünkü hayatımızın bir parçası olan ve hatta bazen merkezinde olan o enfes lezzet kahvedir. Sabah kahvesi, gün arası kahvesi, yorgunluk kahvesi, akşam kahvesi gibi birçok tabirle şekillendirdiğimiz kahve, aslında her an bizimle. İçtikçe keyif aldığımız kahveler ile sağlığımıza güzel dokunuşlar da yapabiliyoruz.

Birden çok faydası olan kahvenin her türlü çeşidi de bizleri mest ediyor. Türk kahvesinden filtre kahveye, kafeinsiz kahveden dünya kahvelerine kadar bir sürü çeşidi olan kahvelerin tamamı mağazamızda sizleri bekliyor. Peki, kahve olur da kahvenin yanında eşsiz lezzetler de olsa fena olmaz öyle değil mi? Bunu da düşündük ve tadına doyum olmaz Hediyelik Çikolata seçeneklerini sizler için derledik. Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor. Bu eşsiz lezzete tanıklık etmenizin bizce şimdi tam zamanı!

hediyelik çikolata

Endorfia’dan French Press Kahve Önerileri

French press ile kahve veya bitki çayı demleyebileceğinizden ve bu adımlardan bahsettik. Peki, hangi kahveyi tercih etmeliyiz? Bu sorunuzun cevabına genel olarak hepsi diyebiliriz ancak bir kahve var ki nerede olsa demleyebileceğiniz ve o lezzeti tanıyabileceğiniz tadıyla sizleri adeta cezbedecek. Evet, filtre kahve seçenekleri… Filtre kahve alarak aromatik ve sert içimi özelliği ile french press’in uyumuna imza atabilirsiniz.

French press ile daha da bir lezzetli olan filtre kahveleri çok seveceksiniz. Aynı zamanda da bunun yanı sıra damak lezzetiniz sizin için çok önemliyse ve farklı lezzetler keşfetmek hoşunuza gidiyorsa “Kahve Nasıl Öğütülmeli” yazısını da inceleyebilirsiniz. Belki siz de kendi kahvenizin yaratıcısı olabilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin