French Press Kahve Nasıl Yapılır?

0
447
french press kahve nasıl yapılır

Kahveye karşı koyamayanlar burada mı? Sizlere harika bir kahve demleme yönteminden bahsetmek istiyoruz. Özellikle de french press kahve nasıl yapılır sorunuza aşkla yanıt verdik. Ağızlara layık Türk kahveleri başta olmak üzere filtre kahve, kafeinsiz(decaf) kahve ve buna benzer tüm kahveleri de mağazamızın kahve bölümüne ekledik. İçtikçe tadına doyamayacağınız dünya kahveleri de yine aynı kategoride. O halde french press ile kahve demleme keyfine varmak için Premium Filtre Kahve kategorisine uğramanızın tam zamanı!

Premium Filtre Kahve Nedir?

Premium filtre kahve, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak su ile bütünleşmesi ve demlenmesi ile hazırlanan bir kahve türüdür. Filtre kahve denmesinin sebebi de kahvenin metal filtre veya kağıttan süzülerek posasından ayrılması ve böylece hazır hale gelmesidir.  Diğer tüm kahve çeşitlerine nazaran daha berrak ve akışkan olan bir kahve türüdür.

Özellikle de Türk kahvesinden sonra en çok tercih edilen kahve çeşitlerinden biridir. Sert içimi ve aromatik tadı ile yediden yetmişe herkesin çok sevdiği filtre kahveler, artık bir frenh press yardımı ile çok daha kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilmektedir. O halde filtre kahvenin nasıl yapıldığına, kahvenin yapılış aşamalarına ve french press kahve nasıl yapılır adımlarına hep birlikte bakalım…

Filtre Kahve Nasıl Hazırlanır?

Filtre kahve hazırlarken tercih edeceğiniz makineler oldukça önemlidir. Bunlardan en önemlileri arasında French Press veya kahve makineleri yer alır. Ancak hızlı ve pratik bir şekilde kahve demleme yöntemlerine ihtiyacınız varsa filtre kahve yaparken French Press termosları kullanabilirsiniz.

Ancak tüm bunların öncesinde bir french press sahibi olmanız gerekiyor. Eğer french press yoksa ve kalitesinden ödün vermeyen bir press istiyorsanız French Press Termos bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Peki, french press kahveyi hazırlama aşamaları neler?

French Press ile Kahve Hazırlama Aşamaları

French press kahve yapmadan önce ihtiyacınız olan şey filtre kahve almaktır. Filtre kahveniz varsa kahveye farklı bir lezzet katan french press termos alabilirsiniz. Tabii ki öncesinde kahveyi hazırlama aşamalarına bakmanız önemli bir detaydır. Peki, bu aşamalar neler?

  • Öğütülecek kahve çekirdeklerinin orta kalınlıkta olmasına dikkat ediniz
  • Öğütülen çekirdekleri sıcak su ile karıştırınız
  • Çekirdeklerin içerisinde bulunan aromaların ve asitlerin su ile iyice harmanlanmasına özen gösteriniz
  • Bu 3 adım sonrasında artık kahveniz içmeye hazır. Elbette ki kahvenizin daha iyi demlenmesi için 3-4 dakikalık bir zaman da verebilirsiniz
french press ile kahve nasıl yapılır

French Press ile Kahve Nasıl Yapılır?

  • Önce filtre kahvenizi termosa ekleyin
  • Ardından kaynamaya yakın ancak kaynamamış sıcak suyunuzu kahvenin üzerine ilave edin
  • Termosun kapağını sıkıca kapatın ancak filtre çubuğunu bastırmayın
  • 8 ile 10 dakika arasında içerisindeki ürününüzün demlenmesini bekleyin
  • Ardından filtre çubuğunu bastırarak tortuyu termosun dibine doğru bastırın
  • Kahveniz bu aşamalardan sonar içmeye hazır olacaktır. Afiyet olsun…

Dipnot: French press’i, üst kısımdaki küçük kapağı kaldırarak bardak gibi de kullanabilirsiniz.

Filtre Kahvenin Yanında Ne Yenir?

Filtre kahvenin tadı ve kokusu yeter ancak yanında bir tatlı ikramlık olsa fena olmaz diyenlerdenseniz, sizler de bizdensiniz demektir. Zira en az sizin kadar bizler de kahveye ve kahveye yakışan tatlı lezzetlere hayranız. Haliyle kahvenizin yanına en çok yakışacak lezzetlerin neler olduğunu sizler için özenle derledik. Mesela bir parça çikolata olsa nasıl olur? Evet, kahvenin yanına en çok yakışan lezzetlerden biri çikolatadır.

Elbette ki çikolatayla sınırlı kalmadık. Yedikçe yediren yumuşacık çikolatalı lokumları, renkli dünyasıyla gözleri kamaştıran drajeleri, damaklarda iz bırakan makaronları da beğeninize sunduk. İstediğiniz tüm lezzetler şimdi yenilenmiş stoklarında sizleri bekliyor. Dilerseniz filtre kahvenizi taçlandıracak Hediyelik Çikolata bölümünü inceleyebilirsiniz.

Hediyelik Çikolata Seçenekleri Neler?

Hediyelik çikolata kategorisinde yedikçe tadından vazgeçemeyeceğiniz lezzetler bulunuyor. Krokan çikolatadan madlen çikolataya, Special çikolatadan özel gün çikolatasına ve hatta tablet çikolataya kadar birçok çikolata seçeneği bu kategoride yer alıyor. Üstelik bol malzemeleri sayesinde çikolatanın yoğun lezzetini keyifle hissedeceksiniz.

Peki, sadece çikolata mı var? Tabii ki hayır… Fransız mutfağından Türk mutfağına konuk olan makaronlar da yine bu bölümde mevcut. Aynı şekilde rengarenk draje türleri de var. İstediğiniz lezzeti seçebilir, yedikçe mest olabilirsiniz. Hem kendinize bir güzellik yapabilir hem de sevdikleriniz için özel günlerde bu tatlı ikramlıklardan birini tercih edebilirsiniz. Zira hepsini çok sevecek ve sevdiklerinizi de çok mutlu edeceksiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan French Press Önerileri

Endorfia olarak sizlere özel olarak derlediğimiz bir sürü hediye seçeneği var. Cam french press’ten borosilikat french press’e, sızdırmaz termos modellerine kadar birden çok ekipman mevcut. İstediğiniz french press modellerinden dilediğinizi seçebilir ve ayrıca bu keyfe güç katan özel ürünleri de keyifle kullanabilirsiniz.

Çünkü french press setlerinin içerisinde makaron, kahve ve çikolata gibi ikramlıklar da yer alıyor. Adeta bir hediyeden çok daha fazlası olan bu setler ile sevdiklerinizi de kendinizi de şımartabilirsiniz. Bunun yanı sıra daha fazla örneğe ve hediye önerisine “French Press Nedir” yazısından ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin