French Press ile Çay Nasıl Demlenir?

0
472
french press ile çay nasıl demlenir

Kış aylarının en sevilen hatta en vazgeçilmez içeceği şüphesiz ki çay oluyor. Özellikle de soğuk algınlığı gibi durumları önlemek amacıyla tükettiğimiz çaylar birçok faydası ile biliniyor. Siyah çay ve bitki çaylarının tamamı da insan sağlığına çoğu zaman olumlu dokunuşlar yapıyor. Peki, kış aylarında çay tüketmeyi seviyorsak ne yapmalıyız?

Tabii ki french press ile çay nasıl demlenir bunu öğrenmeli ve leziz çaylar demleyerek üşümekten kurtulabilir, içinizi ısıtabilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz. Dilerseniz farkıyla ve tarzıyla çok sevilen bu çay demleme yöntemini en kısa sürede uygulamak için French Press Termos modelleri içerisinden seçimlerinizi yapabilirsiniz. O halde şimdi sizlerle önce çayın faydalarına ve sonra da nasıl demlenmesi gerektiğine bakalım…

Çayın Faydaları Neler?

Çay, sıklıkla tüketilen ve kış aylarında tüketim oranı artan bir içecektir. Neredeyse su tüketiminden sonra ikinci sırada gelen bir içecektir. Elbette ki Türk kahvesi de çok sevilmekle beraber çaydan sonra da kahve gelmektedir. Peki, kahve de olduğu gibi çayın da zararları ve yararları var mı? Tabii ki var. Peki, çayın yararları neler? İşte detaylar…

  • Siyah çay, kalp sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Çünkü siyah çayın içerisinde kalbe iyi gelen flavonoid antioksidanı bulunuyor.
  • Bazı araştırmalara göre günde 3 çay bardağı çay içmek kalp hastalığı riskini %11 gibi bir oranda azaltmaktadır.
  • Siyah çay, ayrıca kan basıncını da düşürmede etkili olan bir içecektir.
  • Çayın içerisinde yer alan flavonoid, başka birkaç yiyecek ve içecekte de yer alır. Ve flavonoidler düzenli olarak tüketildiğinde kolesterol, yüksek tansiyon ve trigliserit değerlerini de düşürmeye yardımcı olmaktadır.

Bunun gibi daha birçok faydası olan siyah çayın nadiren de olsa zararları da vardır. Ancak doğru miktar da tüketim ile kendi sağlığınıza güzel dokunuşlar yapabilirsiniz.

Çay Demleme Yöntemleri Neler?

Çay demlemenin birden çok yöntemi olsa da teknolojinin gelişmesiyle beraber daha pratik yöntemler de ortaya çıkmıştır. Gerek çaydanlık ile çay demlemek gerekse elektronik çaydanlıklar yardımıyla çay demlemek bir yana dursun en favori demleme yöntemi artık french press ile çay demlemek olmuştur. Üstelik leziz filtre kahveleri de demleyebileceğiniz bu french pressler sizlere kolaylık sağlar.

Şimdi bildiğiniz tüm çay demleme yöntemlerini bir kenara bırakın ve french press ile çay demleme aşamalarına odaklanın. Çünkü bu yöntemi çok sevecek ve artık vazgeçemeyeceksiniz. Hem kendi evinizde bu french pressleri bulundurabilir hem de sevdiklerinize özel günlerde hediye olarak yine french presslerden birini alabilirsiniz. Hatta bu french pressler için Kişiye Özel Hediye kategorisine göz atabilirsiniz.

french press ile çay demleme

French Press ile Çay Demleme

Gelelim french press ile çay nasıl demlenir sorusuna. Sizlere vereceğimiz bu pratik yöntem sayesinde canınız her istediğinde siyah çay dahil tüm bitki çaylarını demleyebileceksiniz. Üstelik bu demleme yönteminde bulduğunuz tadı ve keyfi başka hiçbir yöntemde bulamayacaksınız. Peki, french press ile çay nasıl demlenir?

Bitkiyi veya siyah çayı güzelce yıkamanız sağlık açısından önemlidir, unutmayın!

  • Kullanmak istediğiniz bitkiyi veya siyah çayı hazırlayın,
  • Suyu tam olarak kaynamadan ılık bir şekilde termos içerisine ilave edin,
  • Termosun kapağını kapatın ancak filtre çubuğunu bastırmayın,
  • Bitkiyi veya siyah çayı 10 dakika demlemeye bırakın,
  • Bitkiyi veya siyah çayı demlendikten sonra filtre çubuğunu bastırarak bitkileri termosun dibine doğru bastırın,
  • Bitki çayınız bu aşamalardan sonra artık içmeye hazır.

Afiyet olsun…

Frenh Press Termos Hangi Özelliklere Sahip?

En sevilen çay demleme yöntemlerinden french press birden çok özelliğe sahiptir. Bu özellikle ise şöyledir:

  • Uzun süre ısıyı tutma kalitesi ve dayanıklılığı
  • Bitkilerin tazeliğini koruma sağlamlığı
  • Paslanmaz çelik özelliği ile uzun ömürlü ve kullanışlı bir alet
  • Hacim(Litre) olarak oldukça uygun ve Pratik bir alettir ve genellikle hacimleri 500 ML
  • Uygun oda sıcaklığında tutulması durumunda 6-8 saat aralığında değişebilecek ısıyı tutma gücü
  • Filtre özelliği sayesinde bitkiyi istediğiniz gibi demleyebilme özelliği
  • Kapağını çıkardıktan sonar bardak olarak da kullanma şansı sunma özelliği
  • Hem sıcak hem de soğuk içecekler için uygun bir termos
  • Lazer yazıcı ile üzerine isim yazdırabilme özelliği ve kalıcılığı

Bir sürü farklı seçeneği ile sevdiklerinizin de yüzünü güldürecek french pressleri isme özel olarak hazırlatabilirsiniz. Bunun için İsme Özel Hediye kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan French Press Önerileri

Endorfia olarak birden çok özel hediyeyi sizlere ve sevdiklerinize ayrıcalıklı olarak hazırlıyoruz. Bugünlerin en revaçta olan french presslerinde de bir sürü renk seçeneği ve model sunuyoruz. İstediğinizi seçebilir, sevdiklerinize güzel sürprizler ve jestler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra hazır yılbaşı da yaklaşıyorken sevdikleriniz için şık ve kalitesinden söz ettiren hediyeler seçebilirsiniz.

Hangi hediyeler mi? Tabii ki daha önce sizler için bahsettiğimiz önerilerimiz var. Bunun için “Yılbaşı Hediye Tavsiyeleri” yazısına da bakabilir, daha farklı hediye fikirleri edinebilirsiniz. Bol keyifli alışverişler dileriz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin