Evde Soğuk Kahve Demleme Yöntemleri

0
421
evde soğuk kahve demleme yöntemleri

Kahve içme hazzı kadar kahve çeşitlerini evde kendi elimizle demlemek ve hazırlamakta bizleri mutlu eder. Özellikle de lezzetine doyum olmaz kahve tariflerini hazırlarken çok heyecanlanırız. Aynı şekilde öğrendiğimiz bir kahve tarifini sevdiklerimizle paylaşırken ve onlarla karşılıklı olarak içeceğimiz lezzetleri denerken yine çok keyif dolu anlar yaşarız.

Zira kahve tutkunları olarak sizlerin de kahveyi ve kahve demleme yöntemlerini çok sevdiğinizin farkındayız. Bu yüzden de bu içeriğimizde “evde soğuk kahve demleme yöntemleri” konusunu ele aldık. Elinize kaleminizi ve kağıdınızı aldıysanız ve birde leziz Dünya Kahveleri ile tanıştıysanız detaylara geçebiliriz.

Soğuk Kahve Nedir?

Soğuk kahve,soğuk olarak tüketilen ve tadından ödün vermeyen lezzetin bambaşka bir halidir. Ancak genelde soğuk kahve denildiğinde çoğu insan kahvenin pişirilmesi, sonra da soğumaya bırakılması gerektiğini düşünür. Aslına bakacak olursak evet, kahveyi kaynatıp pişirdikten sonra 1 saat kadar bekletiriz ve kahve soğur. Ancak soğuk kahve bu demek değildir. Bu yazımda soğuk kahvenin gerçekte ne anlamlar ifade ettiğini öğrenecek ve kendi soğuk kahvenizi kendiniz de hazırlayabileceksiniz.

Soğuk Kahve Demlemek İçin…

Soğuk kahve demlemek için birden çok yöntem vardır ve bu yöntemler arasında en bilindik olanı da buzlu kahve demleme yöntemidir. Çünkü soğuk kahve aslında buz katılarak yapılan kahve türüdür. Öylesine güzel bir tat çıkar ki ortaya, serinlemenin keyfini çıkarırken kahvenin de enfes lezzetiyle mutlu olursunuz.

Her mevsim de tüketebileceğiniz soğuk kahve tariflerini sizler için derledik. Özellikle de yazın serinlemek için aradığınız çözüm yollarının en etkili olanının da soğuk kahve olduğunu düşündük, leziz kahve demleme yöntemlerine ve tariflerine yer verdik. Ve tabii ki sıcak kahveleriniz için de en çok sevilen demleme yöntemi olarak French Press Termos çeşitlerini öneriyoruz. Soğuk kahve deneyimlerinizden sonra french pressle sıcak kahveler demleme deneyimini de yaşayabilirsiniz.

Klasik Soğuk (Buzlu) Kahve Nasıl Yapılır?                                                       

Canınız her istediğinde kolaylıkla ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz soğuk kahve, damaklarınızda enfes telvelerini bırakacak ve uzun süren lezzeti ile sizleri mest edecek. Özellikle sıcak havaların bunalttığı bugünlerde tercih edilmesi yerinde olacaktır. Sadece birkaç malzeme ile rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Aynı zamanda da zamandan tasarruf ettiren muhteşem bir tattır. Bunun yanı sıra tadına doyum olmaz evde soğuk kahve demleme yöntemleri için bazı ipuçlarına ihtiyacınız olacak. Bunlar; öğütülmüş kahve çekirdekleri, filtrelenmiş su, kahve oranı, en az 12 saat demleme vb.dir.

Evde Soğuk (Buzlu) Kahve Demleme

Ana maddesi buz olan klasik kahvenin yapımı 3-5 dakika sürmektedir. Evinizde bulunan birkaç malzeme ile kolaylıkla yapacağınız bu enfes soğuk kahve ile serinlemelere doyamayacaksınız.

Malzemeler:

  • 1,5 tatlı kaşığı kahve,
  • 1 su bardağı süt,
  • İsteğinize göre toz şeker,

Yapılışı:

  • Kahveyi ve şekeri (isteğe bağlı) birlikte az kaynar suyun içerisine ekleyin ve erimelerini bekleyin,
  • Daha sonra bu karışıma süt ekleyin,
  • Karışımı iyice harmanladıktan sonar buzları ekleyin ve kahveniz servis etmeye hazır.
evde hazırlayabileceğiniz leziz kahve tarifleri

Evde Hazırlayabileceğiniz Leziz Kahve Tarifleri

Buzlu kahve demleme yöntemi kadar damaklarınızı fazlasıyla şımartacak kahve tariflerimiz var. Her bir tarifi sizler için ayrıca hazırladık. İstediğiniz tarifi deneyerek lezzet tadımı yapabilir ve hazırlayacağınız kahvelerin yanına çok seveceğiniz tatlı ikramlılarımızın bulunduğu Hediyelik Çikolata kategorimizi de inceleyebilirsiniz. O halde şimdi soğuk kahve tarifleri zamanı! İşte enfes tarifler…

Soğuk Yoğurtlu Kahve Tarifi

Hint restoranlarında bulunan ve “lassi” adı verilen serinletici yoğurt içeceğinin bir çeşitlenmesidir. Geleneksel olarak şeker ve öğütülmüş tarçın ile tatlı olarak veya tuz ve birazcık kimyon kullanılarak tuzlu olarak hazırlanabilir.

2 Kişilik Tarif

  • 350 ml/1 ve 2/3 su bardağı soğuk kahve (2 bardak su ve 11,5 yemek kaşığı kahve kullanılarak filtre/French press yöntemiyle hazırlanır)
  • 350 ml/1 ve 2/3 su bardağı doğal yogurt
  • 4 tatlı kaşığı tozşeker
  • Bir tutam tarçın (isteğe bağlı)

Tarifin Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri blender’de krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  2. Serpiştirilmiş tarçınla servis edin.

Chilled Coffee Caribbean Soğuk Kahve

Çok sert olmayan bir kahve kullanın; Premium Filtre Kahve temiz bir görüntü sağlayacaktır.

2 Kişilik Tarif

  • 600 ml/3 su bardağı sert filtre kahve (buzdolabında 20 dakika bekletilmiş)
  • Yarım portakal ve yarım limon, ince dilimlenmiş
  • 2 adet ananas dilimi
  • Şeker (isteğe bağlı)
  • 1-2 damla Angostura bitters (isteğe bağlı)

Servis için;

3 küp buz, birkaç portakal ve limon dilimi

Tarifin Hazırlanışı

  1. Meyve dilimlerini derin bir cam kaba alın. Üzerine soğutulmuş kahveyi dökün.
  2. Karıştırın ve buzdolabında 1 saat ya da iyice soğuyana kadar bekletin.
  3. Buzdolabından çıkarıp tekrar karıştırın. İçinden meyve dilimlerini çıkarın. İsteğe bağlı olarak şeker ilave edin.
  4. Uzun servis bardaklarına veya viski bardaklarına üçer adet buz küpü koyun ve üzerlerine soğutulmuş kahveyi dökün. Portakal veya limon dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.
hediyelik çikolata

Endorfia’dan Soğuk Kahve Önerileri

Endorfia olarak evde yapabileceğiniz enfes soğuk kahve demleme yöntemlerinden ve tariflerinden bahsettik. İstediğiniz tarifi deneyerek damaklarınıza layık kahveler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca nefis bir kahve tarifi için “Çikolatalı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?” yazısını da inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin