Evden Çalışmalarınızı Keyifli Hale Getirin

0
649

Evde Verimli Çalışma Önerileri

Evde verimli Çalışma Önerileri için hazır mısınız? Hazırsanız başlayalım o halde. Bugün siz sevgili okurlarıma evde verimli çalışma konusunda önerilerde bulunacağım. Özellikle de evden çalışmayı seven ve boş durmaktan haz almayan okurlarım için muhteşem bir yazı olacağını düşünüyorum. Belki de bu durgun geçen süreç içindeyken sıkılan ve çalışma imkânı kısıtlanan çoğu kişi için güzel bir deneyimin başlangıcı olacaktır.

Evde çalışmayı seven ve aktif olduğu süre boyunca masa başı çalışanlar başta olmak üzere çalışırken verim alma ve kendi işine de bu verimli çalışmaların olumlu enerjisini yansıtma konusunda düşünenler ve verimi yansıtmak isteyenler elbette ki var. Bunu bildiğim için ve ben de sizler gibi evde verimli çalışmayı sevenlerden olduğumdan detaylı ve gereksiz bilgilerden arındırılmış bir yazı yazmak istedim.

“Evde verimli çalışma yolları, evde nasıl verimli çalışabilirim yani kısacası evde verimli Çalışma Önerileri nelerdir?” konularında en çok işe yarayan ve sizi verimin zirvesine ulaştıran ve adeta mihenk taşı olan bilgilerle geliyorum bugün. Umuyorum ki bu yazımın sonunda, yıllardır aradığım verimli çalışma önerilerine denk geldim diyebilirsiniz.

Evde Verimli Çalışma Önerileri Nelerdir?

Evde verimli çalışma yolları bugünlerde oldukça popüler olan bir araştırma konusudur. Hem iş imkânının durması ve bozulması hem de psikolojik nedenlerle oluşan çöküntüler üzücü bir hâl aldı. Bu nedenle çalışma şevki kaçan herkes için pozitif ve olumlu olan bir yazı yazma gereği duydum. En azından evde verimli çalışma yolları sayesinde farklı bakış açılarına nail olacak hem de bu zor günleri sağlıklı bir şekilde atlatabileceksiniz.

Uyku Düzeninizi Bozmayın

Sağlıklı bir beyin ve işleyen bir vücut için yapılması gerekenler önemlidir. Bunların temeli de elbette ki düzenli bir uykudan geçmektedir. Uyku düzeninizi ne olursa olsun bozmamanız sağlıklı düşünmek ve bir işe odaklanmak konusunda başta gelir. Bu nedenle günlük uyku rutininizi olduğu gibi devam ettirmeniz sizi daha dinç yapacak ve uzun süre verimli çalışma fırsatını sunacaktır.

Kısa Süreli Egzersizler Hayat Kurtarır

Sağlık için uyku temelde yer alsa da tek başına yeterli olmayacaktır. Ancak uyku ile spor aktivitelerinin bütünleştirilmesi ile birlikte bu süreç daha keyifli olacak ve güne 1-0 önde başlayacaksınız. Bu sayede evde çalışma keyfini bir başka yaşayacaksınız. Belki de bugüne kadar evde çalışma fırsatınız olmadığı için bu keyifli yolları fark etmediniz ama tam da bu zamanda fark etmenizin size katkıları şüphesiz ki büyük olacaktır. Şimdi bu yolları denerken gerek keyif olsun gerekse de verim olsun tüm bu yolları kazanmış olacaksınız.

30 dakikalık kısa yürüyüşler, doğaya yakınsanız doğa ile iç içe huzur depolamak sizi dinç kılacaktır. Bu sayede yapacağınız işler için güçlü bir kalkan oluşturacağınız kesin. 20-25 dakikalık evde spor adımları ile de bu zamanı güçlendirebilirsiniz.

Giyiminizden Ödün Vermeyin

Eğer iş hayatınızda öz veriliyseniz ve giyiminize çok özen gösteren biriyseniz bakım yapmak ve giyinmek sizin için önemli demektir. Ancak evde kaldıkça ruhsal olarak kendinizi ev kıyafetleri içinde görmeniz moralinizi bozabilir çünkü alışkın olmadığınız bir durum olması motivenizi düşürecektir. Bu yüzden yapmanız gereken tek şey kendinizi iş hayatında ve iş yerinizde hissettirecek altın kuraldır.

Uykunuzu aldıysanız ve dengeli beslendiyseniz artık üzerinizi giyinip kendinize çeki düzen verip bol köpüklü kahvenizi yanınıza alabilir ve her zamanki performansınız ile işinizin başına oturabilirsiniz. Bu sayede hiçbir şekilde giyiminizden ve iş çalışma düzeninizden ödün vermemiş olacaksınız.

 Küçük Kaçamaklar Yapın

İşinize başladınız ve işinizin belli bir kısmını tamamladıysanız ara vermek en büyük hakkınız. Şimdi ara vermeye geldiyse sıra küçük kaçamaklar yapmak iyi gelecektir. Dışarı çıkma şansınız varsa 5-10 dakikalık oksijen ve temiz hava almak gücünüze güç katacaktır. Eğer pencereniz veya güzeller güzeli bir balkonunuz varsa da fazlasıyla makbule geçecektir.

Hava aldıktan sonra hafif atıştırmalıklar cazip olacaktır. Meyveli yoğurt, bitkisel içecekler veya hafif kaloriye sahip yiyecek ve içecekler idealdir. Hem beslenmenizi olumsuz etkilemeyecek hem de kendinizi mutlu hissetmenize yarayacak.

Sevdiklerinize Bir Alo Diyebilirsiniz

Sevdiklerinizle gerçekleştireceğiniz görüntülü veya sesli aramalar ile dinlenmiş olacaksınız. Ayrıca sevdiklerinizin sesi ve görüntüsü ile birlikte gününüz daha da iyi geçecek. Bu sayede formunuzu koruyabilir ve işinize daha iyi odaklanabilirsiniz. Özellikle de tatlı atışmalar yaptığınız kişilerle kafanız dağılabilir ve işinize verdiğiniz kısa aralar bu şekilde şenlenebilir.

 Masa Düzeninizde Ufak Değişiklikler Yapın

Masa düzeniniz çalışma performansınızı en çok etkileyen etmenlerden biridir. Bu nedenle temiz olması ve titiz çalışmak için ön koşuldur. Ancak arada bir masanızda küçük değişiklikler yapmanız sizi sıkıcılıktan kurtaracak ve aynı şeylerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Mesela masanızda bulunduracağınız kaktüsler radyasyonun olumsuz etkisini çeker ve baş ağrısı gibi sorunlardan kurtulmanızı sağlar. Bu nedenle önemli bir bitki türü olması sizi motive edecektir. Renkli not kâğıtlara iş düzeninizde gerekli olan adımları yapabileceğiniz harika uyarıcılar olacaktır. Renkli olması iç huzurunuzu güdüleyecek ve çalışmaktan keyif alacaksınız.

 Masa Başı Egzersizler ile Vücudunuzu Dinlendirin

Sürekli oturur pozisyonda olmak ve işinize odaklanarak kendinizi kaybetmek olası bir durumdur. Odaklanmak işiniz için her ne kadar önemli olsa da vücut yapınız ve fiziksel yaşamınız içinde etkili bir etmendir. Vücudunuzu sık aralıklarla hareket ettirmeniz ve mini egzersizlerle dinlendirebilir ve gevşeyebilirsiniz. Bu sayede çalışma performansınız yükselecektir.

Evde verimli çalışma önerileri neler üzerine baktığımızda bir sürü aktivite ve öneri görebiliriz aynı zamanda bunlar da arttırabilir ve birçok öneri sunulabilir ancak bu öneriler öncelikli olan altın kurallardır. Çünkü doğrudan sağlığınız ve işinizle paralellik gösterir. Bu nedenle işinizi yaparken sağlığınızı da arka plana atmayacağınız güzel önerileri sizler için derledim. Tüm bu öneriler kendi tarafımdan birebir uyguladığım yöntemlerdir.

Evde verimli çalışma önerileri ile birlikte işinize yeni dokunuşlar yapmak için harika ve enerjik bir gün olduğunu düşünüyorum. Planınıza bu adımları sırasıyla dahil edebilir ve siz de evde verimli çalışmanın hazzına varabilirsiniz. Günleriniz artık mutlu geçecek ve çalışmaya olan hevesiniz artacaktır.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin