Espresso Bazlı Tüm Kahve Çeşitleri Nelerdir

0
445
espresso bazlı tüm kahve çeşitleri nelerdir

Türk kahvesine olan düşkünlüğünüzü bir kenara bıraktıracak başka kahve lezzetleri olduğunu biliyor muydunuz? Zira Türk kahvesi kadar sevilen filtre kahveler de bir yana damaklarınızı şımartacak harika bir lezzete tanık olacaksınız. Hangi kahve mi? Tabii ki adıyla dahi heyecanlandıran espresso kahvelerinden bahsediyoruz.

Aromatik tadı ve farklı içime sahip oluşuyla dikkatleri üzerine her an çekmeyi başaran ve lezzetine doyum olmayan espresso kahvesinin de birden çok çeşidi bulunuyor. Bu kahve türüne ve espresso bazlı tüm kahve çeşitleri nelerdir sorunuzun yanıtına geçmeden önce dilerseniz mağazamızdan Espresso Kahve Çekirdeği alarak, lezzetine doyum olmaz espresso kahvesini sizler de yapabilirsiniz.

Espresso Nedir?

Espresso;sıcak ve kaliteli koyu bir kahve ile meydana gelen içecektir. Yani şöyle ki, espresso için sıcak suyun ve iyi kalite koyu kavrulmuş kahvenin basınç uygulanarak nüfuz ettirilmesidir. Peki, geçmişten günümüze espresso nasıl geldi?

Espresso, kahve pişirme suyunun buhar kullanılarak geriden itilip sürülmesi fikri Fransızların dahi çocuğu Louis Bernard Rabout’a aitti. 1820’li yılların başlangıcında başka bir Fransız Edward Loysel de Sentais, aynı prensibi daha fazla miktarlarda kahve yapabilecek bir makinede kullandı ve 1855 yılında Paris Fuarı’nda bu makineyi sergiledi. İtalya’da 1990’lerde birbirinden farklı bağımsız bardaklar kullanılmak suretiyle buharda hızla pişirilen kahve “espresso” adını aldı.

Kısacası leziz espresso kahvesinin ortaya çıkışı zaman almış ancak sonunda insanlar içimi keyfe değer bir kahve ile tanışmış oldu. Bunun yanı sıra zamanla espresso’nun birden çok çeşidi de ortaya çıkmıştır. Bu çeşitler de ağızlara layık tatları ile belki de hemen herkesin günümüzde içtiği kahvelerden bir tanesi. Yani aslında hepinizin espresso bazlı kahvelerden illa ki birine denk geldiğinizi ve içtiğinizi birazdan kahve çeşitlerini okurken anlayacaksınız.

espresso bazlı kahve çeşitleri

Espresso Bazlı Kahve Çeşitleri

Espresso öncelikle bir kahve pişirme biçimi. İkincisi, pişirme yöntemiyle ortaya çıkan kahve, üçüncü olarak da kahvenin sunumudur. Örneğin; cappuccino, espresso, kahvesiyle yapılır, fakat sütü ve büyük hacmi yüzünden espresso olarak nitelendirilmez. O halde şimdi espresso çeşitlerini ve bu enfes çeşitli lezzetleri inceleyelim. Dilerseniz öncesinde kahvelerinizi daha pratik bir şekilde demleyebileceğiniz French Press Termos çeşitlerine bakabilirsiniz.

Espresso Romano: Küçük bir limon kabuğuyla sunulan espresso’dur. Brezilyalıların cafezinho’larının dengidir, ayrıca bir dilim limonla da sunulabilir.

Esprosso Americano: ince öğütülmüş espresso’nun en sevilen ve en çok içilen kahve türlerinden biri de Americano kahvesidir. Americano, kahvenin içime hazır hale gelmesinin en saf halidir. Espresso’nun içerisine su ilave edilerek hazırlanan bir kahve türüdür. Ve bu kahve klasik kahve tadını andıran kahvelerin başında gelmektedir.

Espresso (normal): 6 g/1 yemek kaşığı koyu kavrulmuş, 93-96 ̊C’de ısıtılmış basınçlı suyla çıkartılır. Temel bir bardak espresso yaklaşık 75 ml’lik bardaklarda sunulur.

Espresso Ristretto: Espresso bardağına sunulan temel espresso’dur, fakat miktarı 25 ml ile sınırlıdır. Normal espresso ile aynı miktarda kahve içerip az sulandırıldığı için daha kuvvetlidir.

Espresso Macchiato: Üstünde süt lekesi bulunan ya da sütle işaretlenmiş normal espresso’dur, sütün miktarı 15 ml’dir.

Espresso Corretto: Normal espresso’nun alkollü içecek ya da likör katılmışıdır. Kuzey İtalya’da kahvaltıda çok tercih edilen espresso ise grappa’lı “corrected”tir.

Espresso Doppio: İki doz espresso kahvesinin iki-grup filtre tutucusuyla pişirilip bir 150 ml’lik bardağa konmasıdır. Yaklaşık olarak espresso lungo ile aynı hacme sahiptir ama kahvesi iki kat fazladır, bu yüzden iki kat kafein içerir ve az sulanmıştır. Gerçek bir enerji dalgasıdır.

Espresso Lungo ya da Caffe Americano: Normal espresso sunumunun 75-95 ml hacme ulaştıktan sonra sıcak suyla uzatılmasıdır. Espresso lungo’nun yapısı filtre kahveye benzer ve genellikle 150 ml’lik (küçük cappuccino) bardaklarda sunulur.

Espresso Con Panna ya da Espresso Tazza Dora: Espresso macchiato’nun süt yerine, çalkalanmış krema konulmuş versiyonudur.

Endorfia’nın Eşsiz Kahve Demleme Yöntemlerini Deneyin!

Espresso ve buna benzer tüm kahve çeşitlerini keyifle demlemeyebilmeniz için Endorfia, kahve demleme aparatlarını artırdı. Ve bunlar arasında en hızlı kahve pişirme olanağı tanıyan French Press Termos Setleri çeşitlerini derledi. Bu setler ile leziz kahveler demleyebilecek, damaklarınızı şımartacaksınız. Peki, french press termos nedir, nasıl kullanılır?

  • French filtre termos bardak ile kahveleriniz saatlerce taze ve sıcacık kalacak,
  • Kişiye özel tasarım üzerine istediğiniz isimleri yazdırabilme şansına sahipsiniz,
  • Filtre özelliği ile espresso ve bitki çaylarını da filtre termos ile demleyebilir ve bu termosun bardak olma özelliğini de kullanabilirsiniz,
  • Ayrıca termos bardakları set halinde alabilirsiniz. Hem çikolata hem de termos bardağın bir arada bulunduğu settler ile sevdiklerinizi şımartabilir ve kahvelerinizin uzun ömürlü dayanmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Döner kapak ile rahat kullanıma sahiptir,
  • Sıcak ve soğuk içecekler için uygun kullanıma sahiptir,
  • Termos hacimleri 500 ML’dir.
  • Filtre özelliği ile filtre kahve içme imkânı ve bitki demleyebilme özelliği,
  • Eğer oda sıcaklığı uygun ise içeceğin sıcaklığını 6-8 saat aralığında tutabilme,
  • Saatler sonra bile kahvenin süren o güzel tazeliği en büyük özelliklerindendir.
premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Çeşidi Bol Kahve Önerileri

Endorfia olarak sizlere ve sevdiklerinize adeta keyif dolu anlar sunuyoruz. Elbette ki bir fincan kahve ile mutluluğu zirvelere taşıyacaksınız. Hem de mağazamızda yer alan şahane kahve çeşitleri ile… Türk kahvesinden filtre kahvesine, kafeinsiz kahve türünden dünya kahvelerine kadar tüm çeşitler burada sizlerle buluşmayı bekliyor. İstediğiniz her an bu kahvelere göz atabilirsiniz. Aynı zamanda daha detaylı bir kahve demleme tarzı için “French Press ile Ne Yapılır” yazısına da göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin