Dünyadan İlginç Yılbaşı Kutlama Ritüelleri

0
53
dünyadan ilginç yılbaşı kutlama ritüelleri

Dünyadan ilginç yılbaşı kutlama ritüelleri, her sene en güzel şekilde aktarılıyor. Her sene dünyanın her yerinde sevinçle ve aşkla kutlanan yılbaşında herkesin ortak bir amacı oluyor. Bu ortak amaç, yeni bir yılın herkese sağlık ve huzur getirmesidir. Sağlığın olduğu yerde huzur da kaçınılmaz olacaktır.

Yılbaşında sevdiklerinize uzatabileceğiniz kişiye özel hediye seçeneklerimiz başta olmak üzere ayrıcalıklı pek çok ürünü Endorfia mağazamızda bulabilirsiniz. Sizlere özel hediye önerilerimize yazımızın devamında yer verdik. Her sene dünyada birçok ülke veya şehirde baş gösteren farklı kutlama ritüellerini sizlerle paylaştık. İşte detaylar…

Danimarka ve Yılbaşı Ritüelleri

Danimarkalılar için yılbaşında keyif yapmak ve anı dolu dolu yaşamak oldukça önemlidir. Danimarkalılar, bayraklar ile badem ve yumurta beyazından yapılan süslü, koni biçimindeki kek kransekagelerle akşam yemeklerini sonlandırırlar.

Danimarka’da yeni yılın ilk gününde insanlar, birer kişi seçer ve seçtikleri kişinin evlerinin kapısına yemek fırlatıyor. Böylece yeni yılda yeni arkadaş edinme dileğinde bulunmuş oluyorlar.

Japonya’nın Yılbaşı Kutlama Ritüeli

Japonlar için yeni yıl tanrısı veya ruhu kavramları vardır. Bu kavramlar için kami de derler. Tanrı’nın dünyaya indiğine inanan japonlar, Budist tapınakları içerisinde yılbaşı gecesini kutlamak için çanlarını 108 defa çalarlar. Aynı zamanda japonlar, evlerini baştan sona temizler ve yeni yıla öyle girerler. Nengajo adını verdikleri yeni yıl tebrik kartlarının arkadaşlarına ve sevdiklerine ulaşmasını sağlarlar.

Çin’de Yılbaşı…

Yeni yıl ritüellerine en çok değer veren ülkelerden biri Çin olmaktadır. Çinliler, yeni yıla girmeden pencerelerini siler, mobilyalarını temizler ve evde bulunan tüm eşyalarını tozunu alarak yılbaşını önem vererek karşılarlar. Çinliler, kirli bir evin yeni yıla uğursuz geleceğini düşünürler.

Çin’in kuzeyinde yeni yılda en çık tercih edilen yiyecekler ve pirinçten yapılan “niangao” ile Çin mantısı tüketilir. Çinli bir arkadaşınız varsa ona Türk kültürünü yansıtan bir hediye uzatabilirsiniz. Yılbaşına özel bir hediye olan dünya kahveleri, Çinli arkadaş için ideal bir seçenek olacaktır.

dünya kahveleri seçenekleri nelerdir

Dünya Kahveleri Seçenekleri Nelerdir?

Dünyanın birçok şehrinde yılbaşı, renkli bir şekilde kutlanıyor. Her ülkenin kendine özgü kültürü, yılbaşını daha canlı ve eğlenceli hale getiriyor. Bunların yanı sıra dünyaca ün salmış olan kahveler Türkiye’den dünyanın birçok ülkesine kadar kullanılabilecek en tatlı seçeneklerden biri oluyor. Bunun için sunduğumuz lüks ve kaliteli kahvelerden yararlanabilirsiniz. Bazı dünya kahvesi seçeneklerimiz şöyledir:

  • Endorfia Etiyopya Sidamo Gr.4 hediyelik dünya kahvesi
  • Endorfia Guatemala hediyelik dünya kahvesi
  • Kolombiya Supremo Medellin hediyelik dünya kahvesi – 100 gr
  • Endorfia Costa Rica Tarrazu hediyelik dünya kahvesi
  • Kenya AA Plus hediyelik dünya kahvesi

Yukarıdaki kahve seçenekleri damakları şımartan en leziz kahve türlerinden biri oluyor. Bu kahve türleri ile dilediğiniz her arkadaşınıza fark yaratan sürprizler yapabilirsiniz.

Estonya ve Yılbaşı Ritüelleri

Estonya’da yılbaşı ritüelleri çok renkli oluyor. Estonyalılar yılbaşında 7, 9, 12 çeşit yemeğe özen gösteriyor. Yemeklerinden yiyen kişilerin yeni yılda yeni yenen yemekler kadar güçlü olacaklarına inanılıyor. Yılbaşı akşamı için evi ziyaret ede ruhların olduğuna inandıklarından dolayı yemeklerini tam olarak bitirmiyorlar.

Finlandiya’nın Yılbaşı Kutlaması

Finlandiya’da yeni yılda kurşun dökmek oldukça önemli bir ritüeldir. Isıtılan kurşun, soğuk suya atılarak gerçekleşen kurşun dökme ritüelinde kurşunun soğuk suda aldığı şekiller gelecek yılda neler yaşanacağı tahmin edilir. Bu yorumlar, ülkemizdeki yorumlara göre biraz daha farklı oluyor.  Finlandiyalı bir arkadaşınız varsa ona Türk kültürümüzü yansıtan hediye kutusu seçeneklerinden birini hediye olarak alabilirsiniz.

İspanya ve Yılbaşı…

İspanya, yeni yıla girerken dilek tutarlar. Dilek tutarken 12 adet üzüm tanesi yerler. Bu üzüm tanelerinin şans getirdiğine inanılıyor. Bu ritüel, 1895 yılından itibaren gerçekleştiriliyor. Şarap üreticisi tarafından fazla üzümlerin satılması amacıyla kullanılan bu yöntem, zaman içinde bir yılbaşı geleneğine dönüşmüştür.

Almanya’nın Yılbaşı Ritüeli

Almanlar, yılbaşı gecesinde reçelli donut tüketirler. Bu donutların likörlü çeşitlerini de yaparlar. Aynı zamanda badem ezmesini kullanarak yaptıkları domuzcukları da teni yıla şans getirmesi amacıyla kullanırlar. Bu domuzların yeni yıla şans getirmesi inanılıyor. Almanların yılbaşı ritüelleri içerisinde 1920’lerden kalmış olan Alman televizyonunda siyah-beyaz tek kişilik yemek adlı İngiliz kabare oyununu izleme ritüeli de yer alıyor.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Yılbaşı Ritüellerine Özel Hediye Önerileri

Türkiye’de her sene coşkuyla ve keyifle kutlanan yılbaşı gecesinin en özel yanı, severlerin birbirilerine hediye uzatmalarıdır. Ülkemize en sevilen ritüel, hediye uzatma anları oluyor. Bu nedenle yılbaşına ritüellerine özel hediye önerileri hazırladık. Burada önerisinde bulunduğumuz kahve, kişiye özel hediye ve hediye kutusu seçeneklerinden çok daha fazlası mağazamızda yer alıyor.

Yılbaşı gecesine renk katacak şık ve modern hediyeler için Online mağazamıza uğrayabilirsiniz. Burada bulabileceğiniz bir sürü hediye seçeneği yer alıyor. Aynı zamanda özel olan nişan günleri için de hediyelerimiz var. Bu önerilerden fikir edinmek isterseniz “Nişan Süslemeleri için Kullanabileceğiniz Çikolata Paketi Önerileri Nelerdir?” içeriğimize göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin