Dünya İnsan Hakları Günü Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

0
50
dünya insan hakları günü nasıl ortaya çıkmıştır

Dünya İnsan Hakları Günü, BM Genel Kurulu’nun İnsan Hakları Evrensel Bildiri’nin kabul etmesi ve insan haklarının uluslararası düzeyde korunması amacıyla attığı önemli bir adımdır. Bildirgenin kabul tarihi 10 Aralık 1948 olmuştur. Bu nedenle Dünya İnsan Hakları Günü,  her yıl bütün dünya ülkelerinde 10 Aralık tarihinde kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin ilanının ardından tüm dünyada insan hakları ihlallerinin önlenmesi için uluslararası mekanizmalar kurulmuş ve işletmeye başlanmıştır. Bildiri sayesinde insanlık suçu işleyenlerin yargılanacağı uluslararası mahkemeler oluşturulmuş, bütün gelişmelerin anlam ve önemi dünya kamuoyunca paylaşılmıştır.

Dünya İnsan Hakları Günü, her sene 10 Aralık tarihinde insanlara farkındalık kazandırma maksadıyla kutlanır. Coşku ve saygıyla kutlanan bu özel gün sayesinde insanlar bilinçlenebilmekte ve bildiri konusunda farkındalık kazanmaktadır. Bu sene de 10 Aralık tarihinde kutlanacak olan Dünya İnsan Hakları Günü için özel hediyeler almayı planlayabilirsiniz. Bu noktada kişiye özel hediye seçenekleri sizlere yardımcı olacaktır.

Neden Kişiye Özel Hediye?

Özel günler konu olduğunda özel anları taçlandıracak küçük detaylara ihtiyaç duyulur. İhtiyaç duyulan bu detayların başında ayrıcalıklı hediyeler gelir. Kişiye özel hediye seçenekleri ile özel bir güne renk katmak çok daha kolay olmaktadır. Özellikle herkese hitap edebilen özelliklere sahip olan kişiye özel hediyeler, Dünya İnsan Hakları Günü için vazgeçilmez seçenekler olmayı başaracak.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi Nedir?

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, 10 Aralık 1948 tarihinde Paris’te BM Genel Kurulu’nun kabul etmesi ile ilan edilmiştir. Bildiri, dünyanın her yerinde siyasal ve sosyal düzende insanların bildiride yer alan insan hak ve özgürlüklerine sahip olduğunu vurgulamaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisinde giriş ve 30 maddeden oluşmuştur. Bu bildiri; medeni, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar yer almaktadır. Bildiri’nin 1-18 maddeleri medeni, 19-21 maddeleri siyasi, 22-26 maddeleri ekonomik ve sosyal, 27-28 maddeleri kültürel hakları içeriyor.

Dünya İnsan Hakları Günü için önemli bir yere sahip olan İnsan Hakları Evrensel Bildirisi daha geniş bir kapsama sahiptir. Burada genel olarak en önemli kapsamından söz edilmiştir.

dünya insan hakları gününe özel tarihi hediyeler

Dünya İnsan Hakları Gününe Özel Tarihi Hediyeler

Dünya İnsan Hakları Günü başta olmak üzere cumhuriyetimizin bizlere bıraktığı mirası her özel günde taçlandırmak ve yaşatmak beraberliğimizi daim eder. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği cumhuriyeti ve özel günleri tarihi hediyeler ile özelleştirmek yerinde olacaktır. Atatürk’ün simgesi olacak hediyeler almak Dünya İnsan Hakları Günü için çok özel bir hediye olacaktır.

Dünya İnsan Hakları Gününde alabileceğiniz Atatürk hediye setleri ile sevdiklerinize sürprizler yapabilirsiniz. Özellikle en çok sevilen setlerden biri olan Atatürk termos Endorfia fıstıklı kalp çikolata hediye kutusu seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bu set karşısında her özel güne damga vurmayı ve sevdiklerinizi mutlu etmeyi başaracaksınız.

Hediye Kutusu Çeşitleri ile Özel Anları Kutlama!

Dünya İnsan Hakları Günü, tüm dünyada ortak olarak kutlanan çok özel bir gündür. Bu özel gün, insanlar arası sevgi ve saygıyı büyüten değerlere sahiptir. Değerlere sahip çıkmak da biz insanlara düşer. Bunun için özel güne vurgu yapacak hediyeler almak ve sevdiklerimizle güzel anlara birlikte tanık olmak güzel bir anı olur.

Hediye kutusu seçenekleri Dünya İnsan Hakları Günü için alınabilecek en ideal hediye seçeneklerindendir. Bu hediye seçeneklerine ayrıcalıklı kategorimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Kategoride yer alan hazır hediye kutularını seçebilir veya kendi keyfinize göre anlamlı hediye kutularını kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Hediyelerinize Kutlama Mesajları Bırakın!

Dünya İnsan Hakları Gününde bir hediye alacak ve sevdiklerinize uzatacaksanız mutlaka hediye notları bırakın. Bu hediye notlarını içinizden geldiği gibi kısa ve öz bir şekilde yazabilirsiniz. Fikir edinmeniz açısından biz sizler için birkaç kutlama mesajı hazırladık. İşte detaylar…

  • Evrensel olan ve tüm insanlığı ilgilendiren Dünya İnsan Hakları Gününde seni mutlu etmek istediğim için sana bu özel hediyeyi aldım. Günümüz kutlu olsun!
  • İnsanlığın değer göreceği, şiddet ve suçların son bulacağı gelecek nesiller diliyorum. Dünya İnsan Hakları Günümüz kutlu olsun…
  • İnsanı insan yapan değerlerdir. Bu değerleri taçlandırmak ise bizlerin vazifesidir. O yüzden sana özel bir hediye almak istedim. Dünya İnsan Hakları Günümüz kutlu olsun. İyi ki varsın!  
hediyelik kolonya

Endorfia’dan Dünya İnsan Hakları Gününe Özel Hediye Önerileri

Endorfia olarak Dünya İnsan Hakları Gününe yakışacak özel mi özel hediye önerilerimizden bahsettik. Burada önerisinde bulunduğumuz hediye seçenekleri ile sınırlı kalmıyoruz. Online Endorfia mağazamızda çok daha fazlasını sizlerin beğenisine sunmaya devam ediyoruz.

Özel olan her gün için ayrıcalıklı hediye çeşitlerimiz bulunuyor. Yalnız özel günlerde değil istediğiniz her anda uğrayabileceğiniz bir mağazamız var. Dilediğiniz kişi için ideal hediye seçeneklerini bu adreste bulabilirsiniz. Aynı zamanda bütün mesleklere özel hediyelerimiz de mevcut. Bu örnek hediye seçeneklerimize “Fen Bilgisi Öğretmeni için Hediye Önerileri Nelerdir?” içeriğimize göz atabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı günler dileriz. Endorfia ile kalın!

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin