Dondurulmuş Tatlılarla Yaza Elveda

0
584

Yaz Mevsimi ile Güzel Vedalaşın

Dondurulmuş tatlılarla yaza elveda demeye hazır mısınız? Bu yazımızda kahveyle buluşan enfes dondurmalı ve kahveli tatlılara, dondurulmuş tatlılara tanıklık edeceksiniz ve uygulayacağınız bu tariflerin her biri ağızlarınızı şenlendirecek. Bu tarifler için hazırlayacağınız malzemeleri kolaylıkla tedarik edebilecek ve dondurulmuş tatlıları yaparken büyük keyif duyacaksınız.

Yazın en sevilen dondurmalı tarifleri ve dondurulmuş tatlıları ile yaz sezonunu kapatıyoruz. Kışa merhaba derken yapacağımız sıcak ve ılımlı tatlılar için yazdığımız önceki yazılarımıza ve tariflerimize göz atabilirsiniz. Bu yazımızın sonuna doğru tatlı serüvenini tamamlayacak ve kendinizi elbette mutfakta bulacaksınız. Eğlenerek hazırlayacağınız leziz tariflerle kendinizi, sevdiklerinizi ve konuklarınızı şenlendirebilirsiniz. Taze çekilmiş ve öğütülmüş lezzetli kahveler ve çikolatalar için Endorfia Kahve ve Endorfia Çikolata bölümlerini ziyaret edebilirsiniz.

Çikolata Kabında Enfes Kahveli Mus Tarifi

Sade çikolatadan yaptığınız çikolata kabı buzlu kahveli musla doldurulur, üstelik kolay hazırlanır.

8 Kişilik Tarif:

  • 1 paket toz jelatin,
  • 60 ml/4 yemek kaşığı sert Endorfia kahve,
  • 30 ml/ 2 yemek kaşığı kahve likörü, Tia Maria veya Kahlua,
  • 3 adet yumurta sarısı aklarından ayrılmış,
  • 75 gram/ ½ su bardağı pudra şekeri,
  •  150 ml/ 2/3 su bardağı az yağlı krema.

Çikolata Kabı için:

  • 225 gram sade çikolata

Yapılış Adımları:

  1. 18 cm’lik derin bir kek kalıbını yağlayın ve yağlı kağıtla kaplayın.
  2. Çikolatayı benmari usulü eritin. Fırçayla önce kalıbın dibine sonra kenarlarına (7,5 cm yükseklikte) kalın bir kat halinde sürün. Kenar uçlarına fotoğraftaki şekli verin. Çikolata katılaşınca işlemi tekrarlayın. İyice katılaşması için dondurucuda bekletin.
  3. Toz jelatini bir kaba alın. Üzerine kahveyi döküp kısık ateşte eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp likörü ekleyin. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kaba alıp kaynar su dolu bir başka kabın üzerine oturtun ve mikserle yoğunlaşana kadar çırpın. Kabı ocaktan alın soğuyana kadar çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta koyulaşana kadar çırpın.
  4. Jelatinli karışımı yumurta sarılı karışıma azar azar ekleyip devamlı karıştırın. Buzdolabında 20 dakika (ya da katılaşana kadar) bekletin. Sırasıyla kremayı ve yumurta aklarını ilave edin.
  5. Çikolata kabını derin dondurucudan çıkartın ve yağlı kağıdı çıkarın. Kalıba tekrar yerleştirip içine hazırladığınız musu dökün. Derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Servis tabağına alın. Servisten önce yumuşaması için 40 dakika buzdolabında bekletin. Rendelenmiş çikolatayla süsleyin. Sıcak suya batırıp kuruladığınız bir bıçakla dilimleyip servis yapın.

Bitter Çikolatalı ve Kahveli Mus Kek Tarifi

Yoğun pandispanya dolgulu, kremalı ve kahveli mus kuşkusuz karşı konulamaz bir lezzet.

8 kişilik Tarif:

  • 4 adet yumurta,
  • 115 gram/ ½ su bardağı pudra şekeri,
  • 75 gram/ 2/3 su bardağı un, elenmiş
  • 25 gram/ ¼ su bardağı kakao, elenmiş
  • 60 ml/ 4 yemek kaşığı kahve likörü,
  • Pudra şekeri, serpmek için

Kahveli Mus için:

  • 2 yemek kaşığı koyu kavrulmuş ve öğütülmüş kahve çekirdekleri,
  • 350 ml/ 1.5 su bardağı çırpılmış krema,
  • 115 gram/ ½ su bardağı toz şeker,
  • 120 ml/ ½ su bardağı su,
  • 4 adet yumurtanın sarısı,

Yapılış Adımları:

  1. Fırını 180 C’de ısıtın. 20 cm’lik derin kare kalıbı ve 23 cm’lik yuvarlak kek kalıbını yağlayıp yağlı kağıtla kaplayın. Yumurtaları ve şekerleri sıcak suya oturttuğunuz bir kaba koyun ve yoğunlaşana kadar çırpın.
  2. Ocaktan alıp yoğunlaşana kadar çırpın. Unu ve kakaoyu ekleyin. Karışımların üçte birini kare tepsiye geri kalanını da yuvarlak tepsiye koyun. Kare pandispanyayı 15 dakika, yuvarlak olanını 30 dakika pişirin.
  3. Yuvarlak keki soğuyunca ortadan ikiye kesin. Alt kekin üzerine likörün yarısını gezdirin ve yağlı kağıtla kek kalıbına yerleştirin.
  4. Kare pandispanyanın kenarlarını düzeltip 4 şerit halinde kesin. Şeritleri kalıbın kenarlarını kaplamak için kullanın.
  5. Mus için kahveyi bir kaseye dökün. Kremanın ¼ su bardağı kadarını kaynama noktasına gelene kadar, kahvenin üzerine dökün. 4 dakika nüfuz etmesini bekleyip ince elekten geçirin.
  6. Şekeri ve suyu şeker eriyene kadar ısıtın. Ateşi yükseltin ve şurubun sıcaklığı 225 C’yi gösterene kadar kaynatın. 5 dakika soğumaya bırakın. Üzerine yumurta sarılarını ilave edip iyice yoğunlaşana kadar çırpın.
  7. Kahve kremasını kalan kremaya ilave edin ve mikserle küçük tepeler oluşana kadar çırpın. Hazırladığınız pandispanya kabına musu dökün. Dondurucuda 20 dakika soğutun. Kalan pandispanyanın üzerine likörün kalanını serpiştirin ve onu musun üzerine yerleştirin. Üzerini kapatıp 4 saat derin dondurucuda bekletin. Kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin.

Püf Noktalı Dipnot: Kek parçalarının birbirine eklendiği bölümleri çırpılmış kremayla kaplayın. Ve dilerseniz kahve çekirdekleriyle süsleyin.

Espresso Granita Tarifi

Bu meşhur İtalyan dondurması, zengin bir yemeğin sonunda ferahlatacaktır.

6 Kişilik Tarif:

  • 600 ml/ 2.5 su bardağı espresso ya da diğer keskin lezzetli bir Endorfia Kahve, sıcak
  • 90 gram/ ½ su bardağı toz şeker,
  • Krem şanti, servis için

Yapılış Adımları:

  1. Kahve ve şekeri eriyene kadar karıştırın. Soğuttuktan sonra 900 ml’lik, soğuğa dayanıklı bir kaba alıp derin dondurucuya yerleştirin.
  2. En az 3 saat derin dondurucuda bekletin. Kenarlarında buz kristalleri oluşunca çatalla karıştırın ve tekrar derin dondurucuya yerleştirin.
  3. Karışımı çatalla bir kez daha karıştırıp derin dondurucuya koyun. Karışım iyice donana kadar işlemi sürdürün.
  4. Granitayı sevişten 20 dakika önce buzdolabına alın. Buz kristallerini çatalla kırın ve bardaklara koyarak üzerlerine krem şanti ilave ederek servis edin.

Püf Noktalı Dipnot: 3. aşamadan sonra granita, derin dondurucuda 2 hafta muhafaza edilebilir.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin