Decaf Kahve Nedir

0
470
decaf kahve nedir

Decaf kahve arayanlar, kahvenin farklı lezzetiyle mest olmak isteyenler ve damak tadına yeni tatlar eklemek isteyenler harika bir adrese denk geldiniz. Mağazamıza eklediğimiz enfes decaf kahvelerle tanışmaya ve aradığınız o mutluluğu bulmaya hazır olun. Üstelik decaf kahve nedir sorusuna alacağınız yanıt da sizlere keyif verecek.

Neden mi? Çünkü aradığınız o cevap her ne ise Endorfia’da… Dilerseniz decaf kahvenin ne olduğuna ve taşıdığı özelliklere değinmeden önce yazıyı okurken keyifle yudumlayacağınız kahveler için French Press Termos modellerine bakabilirsiniz. Şimdi gelelim decaf kahvenin sırrına…

Decaf Kahve Ne Demek?

Decaf kelimesinin anlamı kafeinsiz demektir. Decaf kahve de haliyle kafeinsiz kahve manasına gelir. Bu kahveler daha çok kafeinden uzak durmak isteyen, uyku problemim yok diyen ve lezzetini böyle taze ve yumuşak sevenler için oldukça özeldir. Aynı zamanda da Türk kahvesine alternatif arayanlar için decaf(kafeinsiz) filtre kahveler, aromatik içimiyle de damaklarda unutulmaz izler bırakıyor. Sizler de bir farklılık olsun, kahvem kafeinsiz olsun diyorsanız Premium Filtre Kahve bölümünden kafeinsiz kahvelerden birini alabilirsiniz.

Ayrıca birazdan sizler için önerisinde bulunacağımız lezzetler ile kafeinsiz kahvenize daha farklı bir tat katabilir, birbirine en çok yakışan lezzet bütününe tanık olabilirsiniz. Öncesinde sizlere vermek istediğimiz bir altın bilgi daha var. Böylece kafeinsiz kahve hakkında çok daha fazla bilgi edinebilir, sonrasında keyif dolu bir kahve şölenine ilk adımı atabilirsiniz. Peki, “kahve neden kafeinden arındırılıyor?” birde bu soruya açıklık getirelim.

Kahve Neden Kafeinden Arındırılır?

Kahve çekirdeklerinin doğasında elbette ki kafein vardır. Ancak bu kafein oranı ve miktarı her ne kadar kişiye güç katsa da, uykuların kaçmasına da sebebiyet veren bir uyarıcıdır. Bu nedenle kahve içimi artırılacaksa kahvenin kafeinden arındırılması önerilir. Çünkü kahve içimi arttıkça içerisinde bulunan kafein alımı da artar, haliyle kafein miktarı arttıkça da uyarıcının etkisi büyür ve bazı olumsuzluklar yaşanabilir.

Kafeinsiz kahve sağlık açısından oldukça önemlidir. Kahvede bulunan kafein oranı arındırıldıkça uykular düzene girer, yorgunluk ortadan kalkar ve kahvenin içişi daha keyifli hale gelir. Tabi ki kafeini severler için kahveyi kafeinli olarak tüketmek daha doğru gelecektir. Ancak yine de kafein oranının az miktar da olsa arındırılması önerilir.

kafeinsiz kahve yanında ne yenir

Kafeinsiz Kahve Yanında Ne Yenir?

Çikolata mı makaron mu? Bizce her ikisi de… Çikolata çeşitlerinden tutun da makaron seçeneklerine kadar bir sürü lezzeti sizlere ayrıcalıklı olarak hazırladık. Yedikçe yediren ve tadını asla unutturmayan çikolataları da makaronları da mağazamızın en renkli köşelerinde bulabilirsiniz. İster çikolata ister makaron hangisi olursa olsun tüm bu leziz ikramlıkları Hediyelik Çikolata bölümünden alabilir, kahvenize eşlik edecek bu tatlı ikramlıklarla keyfinize güç katabilirsiniz.

Decaf Kahve Özellikleri Neler?

Kahvelerin içeriğinde yer alan kafeinden rahatsız olanların ya kafeinsiz kahve ya da alternatif oluşturan kahve türlerinden birine yönelmeleri önerilir. Bunun yanı sıra kafein hakkında doğru bilindiği sanılan yanlış bilgiler de vardır. Peki, kafeinsiz kahvenin asıl özellikleri neler?

  • Günlük olarak düzenli tüketilen decaf kahve Tip 2 Diyabet riskini %7 oranında azaltır.
  • Decaf kahve, karaciğer enzim seviyesindeki yüksekliği düşürerek koruyucu bir kalkan oluşturur.
  • Kafeinsiz kahvenin en büyük özelliklerinden biri de erken ölüm riskini, kalp rahatsızlıklarından kaynaklı ölümleri az da olsa engellemektedir.
  • Decaf kahve, yaşa bağlı olarak gelişen zihinsel gerilemeleri en aza indirerek olumlu sonuçlar doğurur.
  • Decaf kahveler yapılarındaki fosfor sayesinde hafızayı güçlendirir.
  • Düzenli olarak günde 2 fincan tüketilen decaf kahveler rektum kanser riskinde de %48 azalma sağlar.

Bunun gibi daha pek çok özelliğe sahip decaf kahve ile sağlığınıza güzel dokunuşlar yapabilir, Decaf(Kafeinsiz) Filtre Kahve – 250 Gr paketini alarak damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.

Decaf Kahve Pahalı Mıdır?

Kafeinsiz kahve türleri her geçen gün stoklarımıza yenilenerek eklenmeye devam ediyor. Tadı, kokusu ve sert içimi ile çok sevilen bu kahveler bugünlerde oldukça revaçta. Sizler de kafeinsiz kahveyi merak ettiğiniz zaman ilk olarak 100gr’lık paketlerde sunduğumuz decaf kahveleri deneyebilir dilerseniz sonrasında gramajı fazla olan paketleri alarak bu lezzeti uzun sürdürebilirsiniz.

Ayrıca alacağınız gramaj oranı ne olursa olsun decaf kahve dahil tüm kahve çeşitlerimiz en ekonomik fiyatlarıyla sizlerle oluyor. Tam anlamıyla kalitesinden ödün vermeyen bu kahveleri dilediğiniz zaman bütçe dostluğu yapacak mağazamızdan alabilirsiniz. Hem tadına hem kalitesine hem de ucuz mu ucuz fiyatına hayran kalacağınız decaf kahveleri kaçırmayın deriz. Şimdi en özel çeşitleriyle yenilenmiş stoklarında…

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Decaf Kahve Önerileri

Endorfia olarak çok seveceğiniz decaf kahveleri yeniledik. Üstelik kahvenin yanına en çok yakışacak lezzetleri de özel olarak paketledik. Yapmanız gereken tek şey leziz kahveleri ve yanına çok yakışan çikolata, makaron çeşitlerinden birini alarak mutlu bir haftaya başlangıç yapmak… Aynı zamanda bunlardan çok daha fazlasına tanık olacağınız “Kafeinsiz Kahve Nedir? Nasıl yapılır?” yazısını da inceleyebilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin