Cold Brew Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?

0
429
cold brew kahve nedir nasıl yapılır

Her mevsimin kendine özgü leziz kahve, çay veya benzeri içecek tarifleri vardır. Cold brew de Türkçe anlamıyla soğuk demleme anlamına gelmektedir. Ve haliyle yaz aylarının vazgeçilmez kahve türlerinden bir tanesidir. Hatta çoğu insan yaz aylarında keyifle tükettikleri bu kahveleri kış aylarında da tüketmeyi tercih eder. Zira tadı öyle lezzetlidir ki hangi mevsim içilirse içilsin tadından asla ödün vermez. Bu içeriğimizde de cold brew kahve nedir? Nasıl yapılır? Sorularına yanıt verdik. Enfes olan bu tarife geçmeden önce ihtiyacınız olan tüm kahve çeşitleri için Kahve kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Cold Brew Ne Demek?

Cold brew, Türkçe anlamı soğuk demlemedir. Kalın olarak öğütülen kahve çekirdekleri, soğuk su içerisine konur ve uzun bir süre bekletilerek demlenir. Bu demleme tarzı ile elde edilen kahveye de cold brew denir. Yaklaşık olarak da 20 saatlik bir demleme süresine sahiptir. Bunun yanı sıra kullanılan çekirdeklerin ince veya orta boyutta öğütülmesi cold brew’in tadına yansımasana sebep olur.

Yani cold brew’in kostik tatlara başka bir tanımla acı bir tada sahip olmasına neden olur. Bu nedenle de özel olarak çekilmiş ve kalın öğütülmüş kahveler kullanılmaktadır. Bu sayede de çok daha tatlı ve yumuşak bir içime sahip bir kahve elde edilebilmektedir. Zira cold brew kahvesini de güzel kılan tadındaki yumuşaklıktır. Bu yüzden kahve seçiminizi yaparken mutlaka kalın öğütülmüş olmasına dikkat ediniz.

Cold Brew Nasıl Yapılır?

Ağızlara layık kahvelerden biri olan cold brew birden çok yöntemle yapılabilmektedir. Bazı yöntemler profesyonel yöntemlerken bazıları da amatör olarak adlandırılan yöntemlerdir. Profesyonel yöntemler daha çok bir cafe sahibi olanlar için önemli olan yöntemlerdir. Hızlı ve pratik kahveler yapabilmek adına bu yöntemler tercih edilir. Amatör yöntemler ise evde kendi kahvenizi kendi isteğinize göre yapabilmeniz için mevcut olan yöntemlerdir.

Zira amatör yöntemlerin başında da herkesin çok sevdiği ve sıklıkla tercih ettiği french press yöntemler tercih edilmektedir. Ve bu yöntemlerin de başında French Press Termos Setleri gelmektedir. Oldukça pratik bir kahve demleme yöntemi olan bu kahve demleme yöntemi ile sizler de kolaylıkla cold brew kahveler yapabilirsiniz. Peki, french press termos setleri ile cold brew nasıl yapılır?

Öncelikle ihtiyacınız olan French Press Termos Setleri türlerinden birini mağazamız üzerinden almayı unutmayın. O halde şimdi de french press ile cold brew’in nasıl yapıldığına göz atalım. İşte detaylar…

  • Bir kişilik cold brew için 250 ml suyu soğuyana kadar dolapta bekletiniz.
  • Sürenin sonunda ise soğuttuğunuz suyu kahve ile beraber french press termosa ekleyin ve gece yatmadan önce tekrar dolaba koyunuz.
  • Sabah uyandığınızda french pressi dolaptan alın ve presleyerek bir şişe veya sürahi içerisine boşaltın.
  • Cold brew artık hazır. Sade olarak veya süt ilave ederek bu leziz kahvenizi tüketebilirsiniz.

Bu yöntem sayesinde istediğiniz her an damaklarınızı şımartacak cold brew kahveler hazırlayabilir, konuklarınıza da yine bu kahvelerden ikram edebilirsiniz.

french press termos nasıl kullanılır

French Press Termos Nasıl Kullanılır?

French press ile filtre kahveden bitki çaylarına, bitki çaylarından cold brew kahvelere kadar birden çok kahve çeşidini hazırlayabilirsiniz. Hem bu yöntemi çok sevecek hem de damaklarınızda izler bırakacak kahveleri yapabilirsiniz. Aynı zamanda da espresso ve normal kahve çekirdekleri için Çekirdek Kahve alabilir, kendiniz de kahvelerinizi öğütebilirsiniz.

French Press Termos ile Kahve Demleme Adımları

  • Bir su bardağı suyu kettla’da veya başka bir alet yardımı ile kaynatın,
  • Kaynayan suyu 45-50 saniye dinlendirin. Bu sırada French Press’e, kendi ölçeği ile 1 ölçek filtre kahveyi ekleyin,
  • 5 dakika süresince kahvenin suyla iyice harmanlanmasını bekleyin. Sonra French press’in pistonunu yavaşça aşağıya doğru bastırın,
  • Ortada duran press’i 1.5 dakika süresince bırakın orada kalsın. Sonrasında da tekrar aşağıya doğru bastırın ve sonuna kadar indirin,
  • Kahveniz artık içmeye hazır, afiyet olsun…

Kahvenin Yanına Ne Yakışır?

Kahvenin yanına ne mi yakışır? Tabii ki her türlü kahvenin yanına eşsiz bir lezzet katan Hediyelik Çikolata türleri yakışır. Krokan çikolatadan madlen çikolataya, special çikolatadan tablet çikolata türlerine kadar leziz mi leziz çikolatalar bu kategoride yer alıyor. Özellikle de Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden makaron çeşitleri de yine bu mağazada sizleri bekliyor. Dilediğiniz zaman damaklarınızı şenlendirecek bu makaronlardan birini de yine hediyelik çikolata bölümünden alabilirsiniz.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Kahve Severlere Jest Öneriler!

Biz Endorfia olarak sizlere jest olacak hediyelikleri ve tatlı mı tatlı ikramlıkları hazırlamaya devam ediyoruz. Sizler de hem kendinizi şımartabilir hem de sevdiklerinize bu özel hediyeliklerimiz, enfes kahvelerimiz ve leziz tatlı ikramlıklarımızla sürprizler yapabilirsiniz. Çünkü Endorfia daima sizlerin ve sevdiklerinizin yanında. Bunlara ek olarak yine yapmaktan büyük keyif alacağınız enfes kahve türleri için “Espresso Bazlı Tüm Kahve Çeşitleri Nelerdir” yazısını da inceleyebilirsiniz. Kahve tadında bir gün dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin