Çocuk Hakları Günü Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

0
70
çocuk hakları günü nasıl ortaya çıkmıştır

Dünya çocuk hakları günü, 20.yy’ın başlarında çocukların yetişkinlerden ayrı haklara sahip oldukları gerekçesiyle ortaya çıkmıştır. Çocuklara hakların tanınması konusunda farklı fikirler ve eylemler ortaya kondu. Eğitimci olan Janusz Korczak’ın 1919 senesinde yayınlamış olduğu “How to Love Child (Bir Çocuğu Nasıl Sevmeli)” adlı kitabında çocuk haklarından ilk kez söz edilmiştir.

1917 senesinde Ekim devrimi sonrasında Proletkult örgütünün Moskova şubesi, bir çocuk hakları bildirgesini üretmiştir. Ancak çocuk haklarının savunulması konusundaki ilk etkili girişim, 1923 senesinde Eglantyne Jebb tarafından taslak hazırlanmış ve 1924 senesinde Milletler Cemiyeti tarafından kabul edilmiştir. Kabul edilen bu bildiri Cenevre Çocuk Hakları bildirisidir.

Cenevre Çocuk Hakları bildirgesi BM tarafından kuruluşu esnasında kabul edilmiş ve 20 Kasım 1959 tarihinde BM Çocuk Hakları Bildirisi olarak güncellenmiştir. Ardından 20 Kasım 1989 tarihinde daha da geniş olan BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme olarak değiştirilmiştir. Sonuç itibariyle yetişkinler kadar çocukların da belli başlı haklara sahip oldukları ortaya konmuştur.

Çocuk Hakları Gününde Çocuklara Ne Hediye Alınır?

Çocuk hakları gününe sayılı zaman kalmışken dünyanın en tatlı varlıkları olan çocuklara renkli ve özel hediyeler almak ebeveynlere düşer. Ebeveynler için çocukları mutlu etmek belki de en anlamlı anları heybelerine eklemek demektir. Bu nedenle bir anne veya babanın çocuklarına hediye uzatması unutulmaz bir an olacaktır.

Çocuk hakları gününde çocuklara uzatılabilecek manevi hediyelerden biri kişiye özel hediye seçenekleri olacak. Kişiye özel hediyeler kategorisinde yer alan pek çok özel tasarımlı ürün, damakları şımartacak lezzet ve çok daha fazlası çocuklar için ayrıcalık olacaktır. Onlara bu özel günde şahane bir hediye uzatabilir ve mutlu oldukları ana sizler de şahit olabilirsiniz.

Neden Kişiye Özel Hediye?

Çocuklar, aileler için en kutsal varlıklardır. Onlara armağan edilecek hediyelerin de kutsal ve özel olması yerinde olacaktır. Bunun için abartılı ve maddiyatı aşan hediyeler almaya da gerek yok. Aksine hem özel hem tasarımlı hem de oldukça ekonomik ürünler almak mümkündür. Bu ürünler de çok sevilen ve fark yaratan kişiye özel hediyeler olmaktadır.

Kişilere özgü olarak üretilen özel hediyeler, renk seçenekleri ve tasarımları ile yediden yetmişe herkesin favorisi olmayı başarıyor. Bu nedenle çocuklar için de çocuk hakları gününde kişiye özel hediyeleri tercih edebilirsiniz. Özel olan pek çok hediye türü sizler için fikir oluşturacak.

güldüren hediye setleri

Güldüren Özel Hediye Setleri

Güldüren özel hediye setleri ile çocukların yüzlerini güldürebilirsiniz. Onlar için en çok sevilen ve popüler olan peluşlu setler arasından seçim yapabilirsiniz. Peluş setler içerisinde sevimli mi sevimli oyuncak türleri ve lezzetine doyum olmayan ikramlıklar bir arada yer alıyor. İçerik olarak zengin olan peluş setler, bir hediyeden çok daha fazlası oluyor.

Peluşlu Setler Nelerdir?

Çocuk hakları günü için alınabilecek peluşlu setler arasından seçim yapmanıza yardımcı olabilecek bir sürü hediye seçeneğimiz var. Özellikle en çok tercih edilen ve çocukların vazgeçilmezi olan bazı setleri sizler için derledik. Bu set seçeneklerinden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Sevimli yavru köpek ve single modern gül yapraklı güllü lokum
  • Tavşan ve single small Endorfia fıstıklı kalp çikolata
  • Sevimli pembe ayıcık ve single slim fıstıklı kalp çikolata
  • Sevimli baykuş ve single small gül yapraklı güllü lokum
  • Yavru köpek ve kalp çikolata
  • Sevimli sıpa – kare beyaz madlen çikolata – 50 ml sprey kolonya
  • Minik kalpli ayıcık sütlü madlen çikolata

Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun!

BM üyesi olan 2 ülke haricinde 193 ülkede kabul gören Çocuk Hakları Günü, günümüzde hâlâ kutlanmaktadır. Çocukların haklarını savunduğumuz bu özel günde onların yanında olduğumuzu hissettirmek onların yüzündeki tebessümü görmemizi sağlar. Özellikle gülüşlerindeki mutlulukla bu özel anı taçlandırmak unutulmaz olur.

Endorfia olarak bizler tüm çocuklarımızın yanındayız. Onlara güç verecek ve özel olduklarını hissettirecek hediye türlerimizi her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Bu özel günde biz onları unutmadık, sizler de unutmayın. Bir küçük hediye ile ana damga vurun. 20 Kasım Çocuk Hakları Günü kutlu olsun diyoruz. Her çocuk özeldir! İyi ki varsınız çocuklar…

hediyelik makaron

Endorfia’dan Çocuk Hakları Gününe Özel Renkli Hediye Önerileri

Endorfia’nın en sevilen kategorileri, çocuklar için özel olan her kategoridir. Her bir kategorimiz içerisinde özel hediyeler yer almaktadır. Çikolatasından makaronuna, özel tasarımlı hediyesinden teknolojik ürünlere kadar pek çok hediye seçeneğimiz bulunuyor. En çok sevilen çocuk hediyeleri de bu ayrıcalıklı kategorilerde siz ebeveynleri karşılıyor olacak.

Çocuk hakları gününde çocuklarınızı sevdiğinizi ve her zaman arkalarında olduğunuzu hissettireceğiniz özel hediyeler alabilirsiniz. Alacağınız hediyeler ile çocuklarınızı ne kadar çok sevdiğinizi ve destekçileri olduğunuzu onlara birebir yaşatacaksınız. Aynı zamanda doğum günlerinde yine çocukları mutlu edebilirsiniz. Özel gün hediye önerilerimize “Doğum Günü Süslemeleri İçin Kullanabileceğiniz Çikolata Paketi Önerileri Nelerdir? içeriğimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin