ÇİKOLATANIN SAĞLIĞIMIZA OLAN FAYDALARI

2
329

ÇİKOLATANIN SAĞLIĞIMIZA OLAN FAYDALARI

Çikolatanın sağlığımıza olan faydaları ; Kaliteli ve kakao oranı yüksek çikolatalar içerisinde bulunan mineral ve besin maddeleri sayesinde sağlığımıza fayda ve katkı sağlar. Bunu kimse inkar edemez. Hatta günümüzde çikolata içerikli diyetler de sıkça kullanılmaya başlandı ancak yazıma başlamadan önce şunu belirtmek isterimki herşeyin fazlası zarardır. Genellikle hepimiz sağlığımıza iyi geldiğini bildiğimiz ürünleri fazlaca tüketmeye başlarız ve bu da bünyemizin matematiğinde değişikliklere neden olarak bazı arızaların baş göstermesine sebep olabilir.

Sağlığımıza faydası olan ve vücudumuzun ihtiyacı olan besin maddelerini abartmadan düzenli olarak aldığımızda hem kendimizi iyi hissederiz hemde daha sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yaşamımızı sürdürebiliriz.

Çikolata ve Sağlık

Yazımda sizlere kısaca çikolatanın vücudumuzda neleri değiştirdiğinden, nelere iyi geldiğinden ve çikolatanın sağlığımıza olumlu etkilerinden bahsedeceğim.
Muhteşem bir sağlık depose olan kakao çekirdeğinin işlenerek bazı gıda maddeleri ve tatlandırıcılarla belirli oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşan harika lezzeti, çikolataları yerken hepimiz kendimizden geçeriz. Peki bu çikolata nelere iyi gelir?

Çikolatanın Sağlığımıza Olan Faydaları

  1. Çikolata Enerji Kaynağıdır

Çikolata içerdiği besin maddeleri sayesinde güçlü bir enerji kaynağıdır. Ufak bir parça çikolata sizin 150-200 metre koşmanızı sağlayacak enerjiyi verir. Ayrıca kaliteli bir çikolata magnezyum, demir, lif, bakır ve bunun gibi bir çok mineral açısından oldukça zengindir. Sporcular, dağcılar, askerler, çok fazla enerji ihtiyacı olan kişiler çoğunlukla yanlarında çikolata bulundururlar ve en çok enerjiye ihtiyaç duydukları anda bunları büyük bir keyifle tüketirler.

  1. Çikolata Keyif ve Mutluluk Verir

Yapılan araştırmalar sonucunda çikolatanın stresi azalttığı, depresyonun önüne geçtiği ve mutluluk verdiği kanıtlanmıştır. Çikolata yediğiniz de vücudunuz serotonin ve endorfin hormonu salgılar. Bu hormonlar insan vücudunda keyif ve mutluluğun yanı sıra sakinleştirici bir etki sağlar.

  1. Çikolata Vücudu Hastalıklardan Korur

Çikolata, içerisinde bulunan flavonoidler sayesinde vücudunuzu hastalıklara karşı dirençli bir hale getirir. Flovonoidler çok güçlü antioksidanlardır ve çikolata da tam bir flavonoid deposudur.

  1. Çikolata Doğal Bir Analjeniktir

Çikolata vücudumuzda olan ağrıların bir kısmını azaltır ve tedavi etme özelliği vardır. Doğal bir analjenik depose arıyorsanız kaliteli ve kakao oranı yüksek bir parça çikolata sizin için ideal bir kaynak olacaktır.

  1. Çikolata İyi Huylu Bakterileri Besler

Vücudumuzun bağışıklık sistemini düzenleyen ve ayakta kalmasını sağlayan bir takım iyi huylu bakterin gelişmesine, büyümesine, beslenmesine olanak sağlar. Hücresel yenilenmeyi de teşvik ettiği düşünülüyor.

  1. Çikolata Cildimizi Güneşten Korur

Çikolatanın zengin bir flavonoid deposu olması, çikolata tükettiğimizde cildimizin güneşten daha az etkilenmesine sebep olur. Cildimiz güneşin zararlı ışınlarından daha fazla korunuz. Bundan dolayı özellikle tatile çıkmadan önce veya dışarı çıkmadan evvel düzenli şekilde çikolata tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

  1. Çikolata Hafıza ve Konsantrasyonu Artırır

Zengin bir flavonoid deposu olan çikolata, tüketildikten bir kaç saat sonra beyindeki kan dolaşımının hızlanmasına, hafızamızın ve konsantrasyonumuzun üst düzeylere çıkmasına yardımcı olur. Bundan dolayı sınavlardan evvel doktorlar bizlere çikolata yememizi öğütlerler.

  1. Çikolata Dişlerimizin Dostudur

Yüksek kalitedeki ve kakao oranı yüksek çikolatalar, kakao çekirdeklerinin antibakteriyel özelliklerinden dolayı dişlerinizin çürümesine neden olan bakterilerin azalması ve yok olması için büyük bir destek aracıdır.

  1. Çikolata Görme Gücünüzü Artırır

Karanlık bir ortama sokulmadan evvel çikolata yedirilen insanların, çikolata yemeyenlere oranla çok daha iyi görme gücüne sahip olduğu yapılan araştırmalarla ispatlanmıştır.

  1. Çikolata Hamilelerin Dostudur

Stresli ve sancılı geçen hamilelik sürecinde düzenli ve az miktarda tüketilen kaliteli bir çikolata, ağrı kesici özelliği ile daha az doğum sancısı hissetmenize, stresinizi ve sıkıntılarınızı azaltıp daha mutlu bir hamilelik geçirmenize olanak sağlar.

  1. Çikolata Cildi Gençleştirir

Çikolata cildi nemlendirme özelliğine sahip olduğundan dolayı daha az kırışıklık ve daha geç yaşlanma sağlar. Bir çok kozmetik ürününün içerisinde de kullanılan kakaoyu, çikolata yiyerek tüketmeniz daha uzun süre genç kalmanızı mümkün kılıyor.

  1. Çikolata Kolestrolü Düşürür

Çikolata içerisinde barındırdığı oleik asit sayesinde kötü kolestrolünüzü düşürür ve iyi kolestrolünüzü artırarak vücudunuzun sağlığını korur.

  1. Çikolata Damar Tıkanıklığına Engel Olur

Çikolata içerisindeki doymamış yağ olan oleic asit kan damarlarının esnekliğini ve genişliğini artırarak kan basıncını düşürür ve damarların tıkanmasına engel olur. Kan basıncının düşmesi ve damarların genişlemesi trombositlerin birbirine yapışmasını engeller. Yapılan istatiksel çalışmalar sonucunda çikolata tüketen kişilerin tüketmeyenlere oranlar kalp krizi geçirme riski daha düşük olduğu gözlemlenmiştir.

  1. Çikolata Kilo Artışını Önler

Çikolata içerisinde yüksek miktarda protein ve lif içerdiği için az miktarda tüketilen kaliteli ve kakao oranı yüksek, ucuz olmayan çikolata iştahınızı kapatarak doygunluk hissi verecek ve kilo vermenizde size yardımcı olacaktır.

HERŞEY TADINDA GÜZEL

Kakao yüzyıllardan bu yana sağlık sektöründe ve eskiden eczanelerde sıklıkla kullanılan bir besindir. Günümüzde içerisine eklenen tatlandırıcılar ve yağlar ile birlikte çikolata olarak tüketilmeye başlanmıştır.

Yüksek kalitede, ucuz olmayan ve kakao oranı yüksek çikolatalar elbetteki abartılmadan tüketildiğinde sağlıklığımıza katkıları vardır ancak herşeyin fazlası zarar diye yazımızın en başında belirtmemizin sebebini şimdi sizlere açıklayacağım.Kakao yağı ucuz bir madde değildir ve firmalar ürünlerinin daha ucuz olup daha çok satılabilmesi için kakao yağı yerine başka yağlar kullanmaktadır. Ucuz diye tüketilen bu ürünlerin size sağlayacağı fayda zararından azdır diye düşünüyorum.

Çikolata içerisinde barındırdığı şeker ve yüksek kaloriden dolayı aşırı tüketildiğinde kilo problemlerinin meydana gelmesi oldukça doğal bir durum olacaktır.

KALİTELİ ÇİKOLATA

Kakao oranı yüksek ve kaliteli çikolata hiçbir zaman ucuz olmaz. Sağlığınızı düşünüyorsanız, yediğiniz çikolatanın zarar değilde fayda sağlamasını istiyorsanız, hiç bir zaman ucuz ve kalitesiz ürünlere meyil etmeyiniz. Kaliteli çikolata şifa kaynağı ve gerçek kakao lezzeti taşıyan muhteşem bir üründür. Ucuz ürün satıp para kazanma derdinde olanların ekmeğine yağ sürmeyin ve itimat etmeyin.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin