Çikolatanın Mucizesine Tanık Olun

0
598

Çikolatanın Faydaları

Herkesin içinde bir yerlerde çikolata tutkusu gizlidir. İster sütlü, ister bitter ya da beyaz… Her birinin damaklarınızda bıraktığı lezzet, bambaşka bir hazza dönüşüyor. Çoğunumuzun vazgeçilmez bir çikolatası vardır. Belki fıstık ya da fındık belki de krokan veya üzüm. İçeriği her zaman değişse de çikolatanın yarattığı his her zaman aynıdır. Kokusu ile insana mutluluk veren ve görüntüsü ile iştah açıcı çikolatalara kim hayır diyebilir ki…

Çikolata kimisi için günlük mutluluk kaynağı, kimisi için küçük bir kaçamak olabilir. Fakat herkesin tek bir lokmadan sonra durmakta zorlandığı, yedikçe yiyesi gelen bu eşsiz tat sadece mutluluk ve keyif verici bir şeyin ötesinde olup pek çok faydası bulunmakta.

İşte geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Çikolatanın Vücudumuza Faydaları

Antioksidan Kaynağı

Vücudunuzu kanser hücrelerinden koruyan antioksidan, çikolatanın içeriğinde saklı. Pek çok yiyeceğe göre en fazla antioksidan oranı zevkle yediğimiz çikolatalarda bulunuyor.  Bu antioksidanlar sizleri sadece kanserden korumakla kalmayıp kalp rahatsızlıklarına çözüm olmaktadır.

Yüksek Tansiyonu Düşürür

Küçücük bir parça mutluluğun büyük etkiler yarattığına şahit olabilirsiniz. Çikolata yediğiniz zaman vücudunuza endorfin hormonu salgılanmaktadır. Hepimizin ihtiyaç duyduğu bu hormon en bilenen özelliği ile sizlere mutluluk vermekte. Bunun yanı sıra, sakinleşmenizi sağlayarak tansiyonu düşürmektedir.  

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Zengin bir magnezyum ve çinko deposu olan çikolatanın bağışıklık sistemine iyi geldiğini kim bilebilirdi ki… Çikolata sizlere hastalıklara karşı güçlü bir kalkan oluşturmanız konusunda yardımcı olmakta.

Dişlerinizi Korur

Belki de “hadi ama bu doğru olamaz” diyorsunuz. Fakat dişlerinizi korumanın en tatlı yolu çikolatadan geçiyor. Çikolata içeriğindeki yüksek protein, kalsiyum ve fosfat nedeniyle dişi ve diş minesini korumaktadır. 

Cildinize Işıltı Kazandırır

İçeriğinde büyük oranda bakır bulunan çikolata vücudunuzun ihtiyaç duyduğu demir mineralini karşılamakta bir hayli başarılı. Bu noktada çikolata, cilt solgunluğunuzu ortadan kaldırırken sizlere taptaze ve parlak bir görünüm kazandırır.

Bağırsakları Çalıştırır

Lifli bir yapıya sahip olan çikolata, düzenli olarak günde bir parça şeklinde tüketildiğinde bağırsaklarınızın çalışmasına destek olmaktadır. Bunun yanı sıra çikolata, böbrek fonksiyonlarınıza düzene sokar ve taş ve kum oluşmasını engeller.

Strese Karşı Korur

Belki de günlük hayat içinde en ihtiyacımız olan şey stressiz, endişesiz bir hayat yaşamak. Çikolata sizlerin psikolojik açıdan daha iyi hissetmenizi, kötü düşünleri kafanızdan atmanızı sağlarken aynı zamanda stresle başa çıkmanıza yardımcı olmakta.

Kararında Tüketmek Önemli

Her şeyin azı yarar, çoğu karar olduğu gibi çikolatanın da fazla tüketilmesi oldukça sakıncalıdır. Bu sebeple, herhangi bir sağlık sorununuz var ise çikolata miktarını doktorunuz ile belirlemek sizler için çok daha iyi olacaktır. Bununla birlikte, günde 20 gramdan fazla çikolata tüketmemeye özen gösteriniz.

Yüksek Kaliteli ve Sağlıklı Çikolata

Çikolataların sizlere sunmuş olduğu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak tabi ki de sağlıklı ve kaliteli lezzetler ile mümkün. Endorfia, benzersiz çikolataları ile damaklarınızda sağlıklı bir şölen oluşturacaktır. Hayvansal yağ ve glikoz içermeyen Endorfia Çikolatalarını gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin