Çikolata Nasıl Yazılır?

0
387

Çikolata Nasıl Yazılır?

8 harften oluşan, Türk alfabesinin sırasıyla 4. harfi Ç, 12. harfi İ, 14. harfi K, 18. harfi O, 15. harfi L, 1. harfi A, 24. harfi T ve 1. harfi A, harfleri yan yana getirilerek oluşturulan harf bütünüdür ve bu sıralama ile yazıldığında “ÇİKOLATA” kelimesi meydana gelir.

Türkçe’de çikolata kelimesinin doğru yazılış şekli. Çikolata nasıl yazılır?

Diğer dillerde çikolata nasıl yazılır bunu da bir inceleyelim.

İngilizce çikolata kelimesi nasıl yazılır?

Çikolata = Chocolate

Almanca

Çikolata = Schokolade

Rusça

Çikolata = шоколад

İspanyolca

Çikolata = chocolate

İtalyanca

Çikolata = cioccolato

Arapça

Çikolata = شوكولاتة

Japonca

Çikolata = チョコレート

Fransızca

Çikolata = Chocolat

Yunanca

Çikolata = σοκολάτα

İngilizce ve İspanyolca’da çikolata kelimelerinin yazılışları ( chocolate ) aynıdır.

Gündelik yaşamda çok dikkat etmesekte kelimeleri bazen yanlış telaffuz edebiliyoruz ve yanlış yazabiliyoruz. Sizler için bugün çikolata kelimesinin yazılışının nasıl olması gerektiğini açık ve net bir şekilde ifade etmek istedim.

Türk olsun veya yabancı uyruklu bir arkadaşımız olsun. Bu kelimenin yazılışının nasıl olması gerektiğini merak edebilir diye hem görsel kullanarak hemde metinde ifade ederek anlattım.

Ayırmış olduğum vakit benim için elbette kıymetli ancak en azından bir kişiye dahi yardım edebildiysem ve faydam olduysa bunun mutluluğu hiçbir şeye değişilmez. Yazması ve okuması basit olan çikolata kelimesini böylelikle incelemiş olduk. İlerleyen zamanlarda diğer kelimelerinde yazılışlarını basit bir şekilde gösterebilirim.

Makalelerimi talepleriniz doğrultusunda çalışıyorum. Gelen mailler ve sosyal medyadan çikolata yazari hesabından gelen özel mesajlara mutlaka dönüş yapıyorum ve dikkate alıyorum. Merak ettiğiniz konuları oradan yazabilir ve paylaşabilirsiniz.
Sizinde paylaşmak istediğiniz yazılarınız olabilir. Bana gönderebilirsiniz sizin isminiz ve bilgileriniz ile paylaşabilirim.

Çikolata ile ilgili bir web sitesinde elbette çikolata nasıl yazılır isimli bir blog yazısı olmalıydı ve olduda. Böylelikle bu konu ile ilgili herhangi bir soru işareti de kalmamış oldu.

Türkçe’de çikolata nasıl yazılır ve nasıl okunur?

Yukarıda çikolata kelimesinin yazılışını hep birlikte gördük ve anladık. Okunuşu da yazıldığı gibidir. Türkçede kelimeler yazıldığı gibi okunur. Harfler olduğu gibi çıkar ağzımızdan.
Diğer dillerde harfler kelimelere göre seslendirilebiliyor ancak Türkçe’de olduğu gibi okunmaktadır.

İngilizce klavye ile çikolata nasıl yazılır?

Türkçe klavyede olduğu gibi yazamazsınız çikolata kelimesini çünkü İngilizce’de “ç” harfi yoktur. Dolayısıyla “c” harfini kullanabilirsiniz.

Cikolata şeklinde yazabilirsiniz.

Çikolata = Cikolata

Kaliteli ve iyi çikolata yemekten vazgeçmeyin. Ucuz çikolatalardan uzak durun.
Bol çikolatalı günler diliyorum 😉

Özür mesajı çikolata  isimli makaleme de göz atmanızı tavsiye ederim.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin