Çikolata ile İlgili İlginç Bilgiler

0
469
çikolata ile ilgili ilginç bilgiler

Çikolata hayatınızın neresinde? Bizce de tam merkezinde. Zira yediden yetmişe hepimizin karşı koyamadığı bir lezzet varsa o lezzetlerden biri çikolatadır. Bol malzemesi ile damakları şımartan krokan çikolatadan tutun da yediğiniz an tadını bir daha asla unutamayacağınız Special çikolataya kadar pek çok çikolata türünü sizlere özel olarak hazırladık. Hem sizleri hem de sevdiklerinizi mutlu edecek çikolata türleri için hazırladığımız lezzetine doyum olmaz Hediyelik Çikolata kategorimize bakabilir, çikolata tadında keyif dolu bir gezinti yapabilirsiniz.

Hediyelik Çikolata Türlerini Bir Başka Seveceksiniz

Evet, doğru okudunuz. Bu içeriğimizde belki de çikolata hakkında daha önce hiç duymadığınız bilgilere denk geleceksiniz. Özellikle de farklı lezzet arayışlarını dahi zirvelere taşıyan hediyelik çikolata türlerini bu yazıyı okuduktan sonra çok daha büyük bir keyifle yiyebileceksiniz. İster özel günler için şık tercihler yapın isterseniz de çikolata yiyerek güne enerji katın.

Dilediğiniz çikolatayı istediğiniz herhangi bir an için seve seve alabilirsiniz. Üstelik çikolatanın yanında bir de kahve olsun diye düşündüğünüzde yine aynı kategori üzerinden kahve çikolata setlerine ulaşabilirsiniz. Bu kadar mı? Hayır… Daha neler var neler? Çikolataya eşlik eden Fransız mutfağının leziz bezeleri, makaronlar da yine bu kategoride sizleri bekliyor. Peki, çikolata ile ilgili ilginç bilgiler neler?

Çikolata ile Kilo Verin!

Çikolata gerçekten zayıflatıyor mu? Evet, tüm çikolata severlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de budur. Sağlık açısından pek çok faydası olan çikolatanın zayıflatma etkisi elbette ki var. Özellikle de bitter çikolata zayıflamak isteyenler için birebir. Mesela bitter çikolata alırken çikolatanın en az %60 oranında kakao içeriyor olmasına dikkat edebilirsiniz.

Cildinize Işıltı Katın…

Yapılan birçok araştırmada ortaya konulan en ilgi çekici konulardan biri de çikolatanın cilde sağladığı faydalar olmuştur. Yani yerken mutlu olduğunuz o leziz çikolatalar ile aslında siz fark etmeden cildinize iyilik de yapıyorsunuz. Çünkü çikolata cilde güzellik kazandırıyor. Dilerseniz bu mutluluğa tanık olabileceğiniz leziz Madlen Çikolata türlerine de göz atabilirsiniz.

Beyin işlevselliğini artırıyor!

Çikolatanın hafızayı kuvvetlendirdiğine dair pek çok deney ve bilgi söz konusudur. Günde bir parça çikolata yiyerek siz de kendi sağlığınız için güzel adımlar atabilir, hafızanıza güç katabilirsiniz.

Mineral Bakımından Zengindir

Çikolataların sağlık açısından sunduğu birden çok fayda vardır. Bu faydaların başında da çikolatada bulunan mineraller geliyor. Özellikle de siyah çikolatada bulunan selenyum, çinko ve potasyum sağlığımız için birebir faydalı. Ağızlara layık lezzetli çikolatalar ile sağlığınıza sizler de katkı sunabilirsiniz. Hatta çikolata yerken bu lezzeti daha da güzelleştiren ve sağlığa katkısı olan diğer bir tadı, kahveyi de tercih edebilirsiniz. Bunun için Dünya Kahveleri bölümünden fikir edinebilirsiniz.  

vücuda gerekli enerjiyi verir

Vücuda Gerekli Enerjiyi Verir

Çikolata yiyerek enerji depolamak ister misiniz? Biz de öyle düşünmüştük. Hem yedikçe mutlu olacağınız hem de çikolatalar ile enerjinizi yükselteceğiniz harika çikolatalar hazırladık. İstediğiniz çikolataları keyifle tüketebilir, enerjinizi yükseltebilirsiniz.

Kalbinize Güzel Bir Dokunuş Yapın!

Çikolatanın kalp hastalıklarını azalttığını ve hatta bu riskleri ortadan kaldırdığını duymuş muydunuz? Evet, çikolata kalbe iyi geliyor. Çünkü çikolatanın içerisinde güçlü bir antioksidan bileşeni bulunuyor. Bu antioksidan kalp hastalıklarının önünde adeta bir kalkan olmayı başarıyor. Ancak unutmamalısınız ki yeteri kadar yemeli, aşırıya kaçmamalısınız.

Çikolatanın Diğer Olumlu Özellikleri

  • Çikolata beynimize giden damarlarda kan akışını hızlandırarak beyinde oluşan damarların tıkanıklıklarını ortadan kaldırıyor,
  • İçerisinde bulunan mineraller sayesinde zihni kuvvetlendirir,
  • Çikolata içerisinde bulunan besinler sayesinde enerji verir ve böylelikle hem halsizlik hem de yorgunluk ortadan kalkar,
  • Çikolatanın içerisinde bulunan kalsiyum, kemik gelişimi için muhteşem bir yiyecektir,
  • Bağırsak kanserlerinin oluşumunu engeller,
  • Sakinleştirir, huzur ve mutluluk verir,
  • Çikolatanın bir diğer bileşeni olan lifler sayesinde bağırsak düzensizliği ortadan kalkıyor,
  • Kolesterol dengesizliğine de çözüm getirir,
  • Stres sorunlarını ortadan kaldırır,
  • Boğaz ağrısına iyi gelir,
  • Tansiyon sorunlarını azaltan harika bir yiyecektir,
  • Cildin güzelliği ve cilt sağlığı açısından önemli oranlara sahiptir,
  • Kan şekeri seviyesindeki dengesizliği ortadan kaldırır,

Sevdiklerim için Hangi Özel Hediyeyi Seçebilirim?

Bu sorunun yanıtı çeşitlense de en özel yanıtlarından biri tabii ki çikolatadır. Zira yediden yetmişe herkesin çok sevdiği, kadın erkek fark etmeksizin herkesin severek tükettiği ve kimsenin asla karşı koyamadığı en önemli lezzetlerden birisi çikolatadır. Bu yüzden sevdiklerinize hediye almak istediğinizde French Press Termos modellerinden birini seçebilirsiniz. Böylece sevdiklerinize hem lezzetli çikolataları yeme şansını sunacak hem de çikolatanın yanında lezzetine doyum olmaz kahveleri tüketebilecekleri özel termosları armağan etmiş olacaksınız.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Çikolata Severlere Hediye Önerileri

Sevdiklerinizi küçücük bir hediyeyle dahi mutlu edebileceğinizi biliyor muydunuz? Hem de ağızları şımartan enfes mi enfes çikolatalardan bahsediyoruz. Üstelik çikolatanın bu kadar çok faydası varken sevdiklerinizi mutlu edecek en güzel hediye de çikolata türleri olacak.

Bunun yanı sıra kişiye özel hediyelerden farklı lezzet arayışlarını yansıtan dünya kahvelerine kadar, kurumsal hediyelerden hediye kutusu seçeneklerine kadar birçok seçeneğimiz var. Dilediğinizden yana durabilir, kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Ayrıca çok daha fazlası için “Çikolata Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?” yazısına da göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin