Çifte Kavrulmuş Lokum Nasıl Yapılır?

0
197
çifte kavrulmuş lokum nasıl yapılır

Çifte kavrulmuş lokum tarifi ile damaklarınızı şımartacağınız bir gün olacak. Bu lokumla tanıştıktan sonra diğer bütün tatlı lezzetleri unutacaksınız. Kısa sürede yapabileceğiniz pratik bir lokum tarifimiz var. Tabii ki mağazamızda sizler için özel olarak hazırlamış olduğumuz lokumlar da mevcut.

Çifte kavrulmuş lokumun her hali sizler için hazırlandı. Hazırladığımız lokumları incelemeden ve tarifine geçmeden önce lokum kategorimize göz atabilirsiniz. Ağızlara layık kavrulmuş lokumlarımız, lokum kategorisinde sizleri karşılıyor olacak. O halde lokum tadında bir gün olsun dileyerek tarifimize başlayalım. İşte detaylar…

Çifte Kavrulmuş Lokum Nedir? Nasıl Yapılır?

Lokum, sağlık açısından oldukça yararlı olan enfes bir yiyecektir. Yumuşak yapısı ve tazeliği sayesinde yediden yetmişe herkesi cezbetmeyi başarır. Günde en az 1 tane tüketmek sağlığa iyi gelir. Çift kavrulmuş lokum, içinde yer alan Antep fıstıklarıyla zenginleşmiş tatlı bir yiyecektir. Lokumun hazırlanmasından sonra Antep fıstıkları ile lokum yeniden pişirilir. Pişirilme işlemine de “çifte kavrulmuş” denmektedir.

Lokum için Gerekli Malzemeler:

  • 5 su bardağı tozşeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı krem tartar
  • 2 çay bardağı kavrulmuş Antep fıstığı
  • 2 çay bardağı Hindistan cevizi

Yapılış Aşamaları:

  1. Tozşekeri 4 su bardağıyla birlikte bir tencere içerisine alın.
  2. Karıştırma işlemi yaparak kaynayana kadar pişirin.
  3. Karışım kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alın.
  4. Nişasta ve krem tartarı 1 bardak ılık su içinde ezin.
  5. Koyulaşana kadar karıştırma işlemine devam edin.
  6. Karışımın içine temiz bir kaşık batırın ve kıvam kontrolü yapın. Eğer kaşık tencereden çıkardığınızda kıvamı sakız gibi uzuyorsa lokum pişmiştir.
  7. Bir süre soğumasını bekleyin.
  8. Bir tepsi içerisine Hindistan cevizi aktarın ve tepsinin tabanına güzelce yayın.
  9. Soğuyan lokum malzemesini Hindistan cevizlerinin üzerine dökün ve her tarafa yayın.
  10. Lokumların üzerine nişasta serperek bir gün bekletin.
  11. Ertesi gün nişastayı lokumların üzerinden temizleyin ve yüzeyi kuru ise elinizle hafifçe ıslatın.
  12. Antep fıstıklarını lokumların üzerine dağıtıp tüm malzemeyi rulo şeklinde sarın ve elinizle bastırarak fıstıkların lokumların içerisine yerleşmesini sağlayın.
  13. Lokumları küp küp dilimleyerek yeniden Hindistan cevizine bulayın.
  14. Lokumlar servise hazır, afiyet olsun.

Lezzet Önerisi: Çifte kavrulmuş lokumun yanında bir fincan Premium Türk kahvesi tüketebilirsiniz. Kahve ve lokumun bütünleşen lezzetini çok seveceksiniz.

premium türk kahvesi ile kendinizi şımartın

Premium Türk Kahvesi ile Kendinizi Şımartın!

Premium Türk kahvesi, lokum yerken damaklarınızı şenlendirecek. Hem lezzetli lokumların tadına hem de kahvenin aromatik lezzetine hayran kalacaksınız. Bu lezzet şölenini yaratmak tam da sizin elinizde… Mağazamızın kahve bölümünden Türk kahvesine ve diğer kahvelere keyifle ulaşabilirsiniz. Lokum bölümünde hazır olarak yer alan kavrulmuş lokumlarımızı inceleyebilirsiniz.

Çifte Kavrulmuş Lokum Kalori Oranı Nedir?

1 adet çifte kavrulmuş lokumun kalori oranı 40 kcal olarak bilinmektedir. Günde 3-4 adet tüketmenin sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Ancak bazı kronik rahatsızlıklar mevcut ise abartmadan tüketmek gerekir. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi lokumun fazlası da zararlı olacaktır.  Bu nedenle lokum yemek istediğinizde kalori oranlarını hesaplayarak tüketmenizi öneririz.  

Lokumun Sağlığa Yararları Neler?

Lokum, şekerli bir lezzettir. Ancak şeker oranı sınırlıdır ve sağlığa yararı oldukça fazladır. Bu faydalar kısaca aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Lokum, yaraları iyileştirir.
  • Tam bir enerji deposudur.
  • Böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Besin değeri yüksek olan bir ikramlıktır.
  • Bademcik iltihabını önler.

Güne dinç ve enerjik başlamak için 1 adet lokum ve 1 fincan kahve yeterli olacak. Kendinizi şımartmak için en doğru zaman, tam da şu an… Lokum seçenekleri ile sevdiklerinizi de mutlu etmeyi ihmal etmeyin. Misafirliğe giderken yanınızda lokum içerikli hediye setleri götürerek onlara jest yapın.

Hediyelik Kahve Lokum Seti Önerileri

Hediyelik kahve lokum seti önerileri sınırsız sayıdadır. Stoklarda yerini alan kahveler, lokumlar, çikolatalar ve çok daha fazlası en sevilen hediyeler oluyor. Konuk ağırlama, kurumsal ziyaretler, davetler gibi birçok özel an için alınabilecek kahve lokum setlerimiz var. Bu setlerden bazıları şu şekildedir:

  • Twin Premium mix çikolata kaplı fıstıklı lokum & kahve
  • Çikolata kaplı lokum – Premium 20 gr Türk kahvesi yılbaşı
  • Twin Premium duble fıstıklı çifte kavrulmuş lokum & kahve
premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Enfes Lokum Çeşitleri

Endorfia olarak enfes lokum çeşitleri ile sizleri buluşturuyoruz. Aradığınız lezzeti bulacağınız bir kategori hazırladık. Ağızlara layık lokumlar ile gününüze anlam katabilirsiniz. Her özel anı da bu lokum setleri ile taçlandırabilirsiniz. Lokum hediye setleri sizleri de sevdiklerinizi de çok mutlu edecek. Deneyin ve bu keyfi yaşayın.

Kavrulmuş lokumun yanına en çok çifte kavrulmuş kahve yakışacak. Detaylar için “Çifte Kavrulmuş Kahve Nasıl Yapılır?” içeriğimize göz atabilirsiniz. Bugün en enerjik kişi siz olacaksınız. Bu tarifler size çok iyi gelecek. Mutlu ve sağlıklı günler dileriz. Endorfia ile kalın!

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin