Çifte Kavrulmuş Kahve Nasıl Yapılır?

0
193
çifte kavrulmuş kahve nasıl yapılır

Çifte kavrulmuş kahvenin yapım aşamalarına geçmeden önce taze ve kaliteli bir kahve almak ilk önceliğiniz olmalıdır. Kahvenin tazeliği oldukça önemli bir detaydır. Bu noktada lezzetli, mis kokulu ve bol köpüklü bir kahve içmek için Online Endorfia mağazamıza gelmeniz yeterli olacaktır. Çok seveceğiniz kahveler mağazamızın kahve kategorilerinde mevcut.

Kahve bölümünden Premium Türk kahvesine, filtre kahveye veya diğer kahve türlerine çok çabuk ulaşabilirsiniz. Endorfia farkıyla bugünden sonra enfes kahveler içme şansını elde edeceksiniz. Kahvenizi alın ve sonra çifte kavrulmuş kahve tarifini keyifle uygulayın. Kahve tadında leziz bir gün yaşamaya hazır olun.

Çifte Kavrulmuş Kahve Nedir?

Çifte kavrulmuş kahve, koyu kahverengi rengine sahip bir kahve türüdür. İki defa çatlatma yöntemi uygulanarak pişirilen kahvedir. Koyu kavrulmuş kahve olarak adlandırılır. Dış yüzeyi parlak olan çifte kavrulmuş kahve, asiditesi düşük olan bir içecektir. Genellikle espresso için yaygın olarak kullanılır.

En iyi kahve çekirdeklerini tercih ederek damaklarınızı şımartacak bir kahve demleyebilirsiniz. Taze olarak hasat edilen ve doğru kurutma teknikleriyle yapılan kahve çekirdekleri en iyi çekirdeklerdir. Seçiminizi yaparken kahvenin bu özelliklerine dikkat etmenizi öneririz.

Kahvenin Yapılış Aşamaları

Lezzetiyle mest olacağınız bol köpüklü bir kahve demlemek için kahve çekirdeklerinin bazı özellikleri taşıması gerekir. Bu özellikler kahvenin kavrulmuş, öğütülmüş ve uygun koşullarda korunmuş olmasıdır. Doğru bir seçim yaparak alacağınız kahveler, harika bir kahve içmek için kaçınılmaz olacaktır. Çifte kavrulmuş kahvenin yapımı kolay ve pratiktir. Yapılış aşamaları ise aşağıdaki gibidir:

1 Kişilik Tarif:

  • Cezvenin içerisine 1 yemek kaşığı çifte kavrulmuş Premium Türk kahvesi ekleyin. Tercihen bakır cezve kullanabilirsiniz.
  • Dilediğiniz miktarda şeker ekleyin. Şeker ekleme miktarları şu şekilde olmalıdır: Sade kahve için sıfır, az şekerli için 1 adet küp şeker, orta şekerli için 2 adet küp şeker, şekerli için ise 3 adet küp şeker.
  • 1 fincan soğuk suyu kahvenin üzerine ilave ediniz.
  • Kısık ateşte kahvenin köpüğü oluşmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Köpük oluşumu tamamlandığında köpüğü fincana direkt dökün. Ya da bir çay kaşığı ile köpüğü alıp fincana katın.
  • Kahveniz tam kaynama noktasına gelmeden önce kahvenizi fincana dökebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Dipnot: birden fazla kahve hazırlamanız gerektiğinde kahve hazırlamak için verilen oranları artırabilirsiniz.

tadı unutulmaz kahveler nasıl demlenir

Tadı Unutulmaz Kahveler Nasıl Demlenir?

Tadını isteseniz de unutmayacağınız bir kahve demlemeden önce kahvenin taşıdığı özelliklere dikkat etmelisiniz. Bu özellikler kahvenin kavrulmuş, öğütülmüş ve muhafaza edilmiş olmasıdır. İster hazır çekilmiş kahveleri tercih edebilirsiniz isterseniz de çekirdek kahve alarak kendi öğütme işleminizi kendiniz yapabilirsiniz. Bu noktada sizlere yardımcı olacak çekirdek kahvelerimiz mevcut.

Çekirdek kahveleri çekerken kokusu sizi adeta cezbedecek. İçtikten sonra bir daha içmek isteyeceksiniz. Lezzeti uzun süre damaklarınızda kalacak. İşte böyle bir kahve deneyimi yaşamak istiyorsanız kalitesinden ödün vermeyen çekirdek kahve alabilirsiniz. Mağazamız üzerinden çok kısa sürede bu kahve türüne de ulaşabilirsiniz.

Çekirdek Kahve Nedir?

Çekirdek kahve; kavrulmamış, dövülmemiş veya çekilmemiş kahve olarak adlandırılır. Farklı lezzet arayışında olanların tercih ettiği kahve türü, çekirdek kahveler olmaktadır. Alınan kahve çekirdekleri, kavrulur ve öğütülür. Kişinin kendi kahvesini çekmesine ve öğütmesine olanak tanıyan ideal kahve seçeneğidir.

%100 Arabica olan çekirdek kahvelerimiz 1000 gramlık paketleri ile kahve kategorimizin alt kategorisi olarak mağazamızda yer almaktadır. Lezzetli kahve saatleri geçirmek isterseniz çekirdek kahve alarak ilk deneyiminizi yaşayabilirsiniz. Bu lezzet size ve sevdiklerinize çok iyi gelecek.

Çifte Kavrulmuş Kahvenin Yararları Neler?

Çifte kavrulmuş kahve, tadıyla severlerini fazlasıyla mutlu eder. Bunun yanı sıra sağlık açısından oldukça faydalı olan bir kahve çeşididir. En önemli faydaları kısaca şu şekilde sıralanabilir:

  • İnsülin direncini azaltır.
  • Parkinson hastalığına %65 civarında iyi gelmektedir.
  • Dinç olmayı sağlar. Enerji verir.
  • Şiddeti artmamış olan baş ağrılarını ortadan kaldırır.
  • Beyni uyarıcı etkiye sahip olduğu için dikkat toparlayıcı görevi görür.
  • İdrar atılımını kolaylaştırır.
  • Uyumak istemeyenler için uyku kaçırıcı bir etkisi vardır.
  • Moral bozukluğuna ve depresyon anlarına mucizevi bir çözümdür.
  • Kilo problemleri sonrasında oluşan yağlanmalar ve selülitler için harika bir etkiye sahiptir. Bu tür cilt sorunlarını ortadan kaldırır.
  • Kemiklerin güçlenmesine de katkısı vardır.
  • Kan dolaşımına ve solunumuna katkısı vardır.
  • Cilt kanserlerinin önlenmesinde etkisi vardır.
  • Kalp rahatsızlıklarını da önleyebilecek bir etkiye sahiptir.
  • Sindirim sistemine oldukça büyük oranda katkısı vardır.
  • Mide kanserlerinin riskini azaltır.
  • Nefes açıcı bir etkisi olduğu için astım krizlerine iyi gelir.
premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Enfes Kahve Önerileri

Endorfia olarak sizleri mutlu edecek kahve seçeneklerini sunuyoruz. İçerken çok keyif alacağınız Türk kahvesi, filtre kahve ve dünya kahvesi çeşitlerimiz var. Bu çeşitlerin her biri damaklarınızı şımartacak. Dilediğiniz zaman kendiniz veya sevdikleriniz için kahve seçeneklerimizden birini alabilirsiniz.

Özel günler için yine pek çok hediyemiz mevcuttur. Kişisel özellikler, meslekler ve özel günler için vurgulayıcı hediyeleri de mağazamızda bulabilirsiniz. Örneğin: “Doktora Alınabilecek Hediye Önerileri” sizlere şahane bir örnek olabilir. Mutlu ve sağlıklı günler dileriz. Endorfia ile kalın…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin