Borosilikat French Pressle Leziz Kahveler

1
665
borosilikat french pressle leziz kahveler

Borosilikat French Press ile leziz kahveler demlemeye hazır mısınız? Her geçen gün büyümeye ve kalitesinden söz ettirmeye devam eden French Pressler ile doyasıya leziz kahveler içme şansına sizler de sahip olabilirsiniz. Birden çok çeşidiyle enfes ve aromatik tadıyla mest eden kahveleri demleyebilir, sevdiklerinizle karşılıklı olarak keyifle içebilirsiniz. Üstelik evinize gelen misafirlerinize leziz kahveler ikram edebileceğiniz gibi kahvenizi demleyip doğa yürüyüşlerine de çıkabilirsiniz. Ayrıca ilk deneyiminizi yaşamadan önce alacağınız kahve çeşitleri için Kahve kategorisi sizler için devrede.

French Press Nedir

French press, cam bir kap içerisinde kalın olarak öğütülmüş kahve taneciklerinin suyla birlikte harmanlanması ve demlenmesi işlemidir. Demleme işlemi sonrasında ağız kısmında bulunan süzgecin aşağı yöne doğru hareket ettirilmesiyle kahve posasının sıkıştırılmasıdır. Kısacası kahvelerin süzülerek berrak ve tortusuz bir şekilde bardağa boşaltılmasını sağlayan bir filtre kahve demleme ekipmanıdır. Borosilikat French Press ile aromatik ve leziz kahveleri demleyerek keyifle içebilirsiniz.

Aynı zamanda da kahveye ek olarak French Press ile bitki çayları da demleyebilirsiniz. 600 ML boyutundaki borosilikat çeşitlerinden birini seçerek hem kahve hem de bitki çayı demleme deneyimi kazanmaya başlayabilirsiniz. Eminiz ki bu deneyim sizin de çok hoşunuza gidecek. Bunun yanı sıra french press çeşitlerini French Press Setleri arasında bulabilir, zevkinize hitap eden ekipmanı alabilirsiniz. Ayrıca cam french presslerin yer aldığı Borosilikat French Press Setleri bölümünden de 600 ML olan french presslere de bakabilirsiniz.

french pressin özellikleri neler

Borosilikat French Press Ne İşe Yarar

French press, filtre kahvelerin, bitki çaylarının ve diğer demlenmesi gereken içeceklerin hazırlanmasına imkân sunan müthiş bir ekipmandır. Genel olarak tek kişilik boyutlarda olduğu için yalnızca kendinize hazırlayacağınız içeceklerde size kolaylık sunacaktır. Büyük boyutlu ekipmanları kullanmak yerine french press kullanarak kendiniz için leziz içecekler demleyebilirsiniz.

Özellikle kahvenizi demlerken halletmeniz gereken işler olabilir. Bu konuda size yardımcı olacak olan Borosilikat French Press ile kahvenizi demlemeye bırakabilir, işlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz. Ayrıca french press sayesinde sıcak yaz günlerinde evde kolayca Premium Filtre Kahve çeşitlerinden birini demleyebilir, serin bir yerlere giderek leziz kahve keyfinin sefasını sürebilirsiniz.

French Presslerin Özellikleri Neler

French Pressler ile kahve veya bitki çaylarını dilediğiniz an keyifle demleyebileceğinizi söylemiştik. Ancak bu ekipman bunlarla sınırlı değil, aksine çok daha fazla özelliğe sahip olan mucizevi bir cihaz. Peki, french pressin diğer özellikleri neler?

  • Borosilikatı diğer tüm french presslerden ayıran en büyük özellik; ateşe ve ısıya dayanıklı olmasıdır. Ateşte pişireceğiniz enfes kahvelerinizin tadını keyifle çıkarabilir, özel yapısı sayesinde eliniz yanmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Borosilikat ayrıca dereceli kap olarak kullanılabilmektedir. Süt ve ayran çırpılabilmekte ve köpürtülebilmektedir.  
  • Sert kahve severler için kolaylık sunacak olan french pressin demleme süresini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Örneğin; demleme süresini 5-6 dakika olarak ayarladığınızda kahveniz daha sert içimli olacaktır. Eğer ki daha yumuşak bir içim istiyorsanız da süreyi 3 dakika olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Filtre kağıdı gerektirmemesi ve elektriksiz çalışması sayesinde evde, iş yerinde, sahilde veya dilediğiniz her yerde kolaylıkla kullanabilirsiniz.
  • Kahve makinanızı istediğiniz yere taşıyarak enfes kahvelerinizi keyifle tüketebilir ve gezilerinize renk katabilirsiniz.

Dipnot: Ateşe dayanıklı olan borosilikat düşme sonucunda kırılabilmektedir. Bu nedenle hassas bir kullanıma özen göstermeniz önerilemektedir.

Borosilikat French Press Nasıl Kullanılır

Borosilikat ile enfes ve aromatik kahveleri demleyebilir, leziz bitki çayları da hazırlayabilirsiniz. Kolay kullanımı sayesinde kahve ve çaylarınızı kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Mesela bir kişilik olacak şekilde kahve demlemek istiyorsanız;

  • 1 yemek kaşığı kalın öğütülmüş kahve ve 300 ml sıcak suyu french presse ekleyerek kapağını üzerine yerleştirin.
  • Ortalama 5 dakika bekledikten sonra press yapın ve demlenen kahveyi fincanınıza doldurun.

Kahveniz hazır, afiyet olsun! Görüldüğü üzere kahveyi french press ile demlemek bu kadar kolay. Siz de dilediğiniz zaman leziz kahveler içmek istiyorsanız Borosilikat French Press alarak ilk başlangıcınızı yapabilirsiniz. Tabii ki kahvelerin yanına yakışacak olan güllü lokum seçeneğinin de bulunduğu Kolonya Lokum Seti içerisinde dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Bu sayede de çifte mutluklar yaşayacağınız lezzet şölenine konuk olabilirsiniz.

hediyelik çikolata

French Press ile Kahve Demlemenin Püf Noktaları

1. French Pressi Isıtın

Kaynattığınız su ile kahveyi demlemeye başlamadan önce french pressi, her yerine temas edecek şekilde sıcak su ile ıslatın. Bu sayede ekipman ısınacak ve demleme sırasında kahvenin soğumasına engel olacaktır.

2. Suyun Gerekli Kıvama Gelmesini Bekleyin

French press gibi su ve kahvenin ilk olarak birbiri ile temas ettiği ekipmanlarda suyun sıcaklık oranı oldukça önemlidir. Eğer su yeni kaynadıysa ve fazlasıyla sıcak ise suyla temas ettiğinde kahveyi yakabilir. Bu durumda da acı ve tatsız bir kahve demlemiş olacaksınız. Bu nedenle bu durumu yaşamamak adına su kaynadıktan sonra 1-2 dakika kadar ilk sıcaklığını üzerinden atmasını bekleyebilirsiniz.

3. Kronometre ile Dakika Tutun

French press ile kahve demlerken dikkat edeceğiniz en önemli şey aslında dakika tutmaktır. Süre tutmadan kahve demlediğinizde kahvenizin tadını ayarlayamazsınız. Bunun için demleme süresini ayarlayarak kahvenizin daha sağlıklı bir şekilde hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kahveniz demlenirken de işlerinizi kolaylıkla halledebilir, zaman sorunu yaşamadan dilediğiniz an kahvenizi büyük bir zevkle tüketebilirsiniz. Bunlara ek olarak kahvenizi demledikten sonra 2-3 dakika beklemelisiniz.

Borosilikat French Press ile demleyeceğiniz kahve çeşitlerine kahve kategorisi üzerinden ulaşabilir, bu deneyimin keyfini yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda da kahvenin yanında bir çikolata da olsa fena olmazdı diye düşünüyorsanız Hediyelik Çikolata bölümünden ağzınıza layık ikramlıkları seçebilirsiniz.

1 YORUM

  1. Borosilikat filtreli french press ne olduğunu bilmeden aldığım bir üründü ancak çok memnun kaldığım bir cam french press oldu.
    Normal cam değil, özelleştirilmiş cam.
    Ateşede dayanıklı.
    Bence harika bir hediye fikri.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin