Bol Köpüklü Kahve Nasıl Yapılır?

0
449
bol köpüklü kahve nasıl yapılır

Damakları şımartan ve mis kokusuyla keyif veren kahvenin lezzetine içtikçe doyamıyorsanız sizleri şöyle alalım. Zira sizleri mest edecek olan Türk kahvesinden filtre kahvesine, dünya kahvelerinden kafeinsiz kahvelere kadar pek çok kahve türü vardır. Ancak kahvenin bol köpüklüsü elbette ki tadına doyamadığımız Türk kahvesine daha çok yakışıyor. Bu yazımızda bol köpüklü kahve nasıl yapılır sorunuzun yanıtını bulabileceksiniz. O zaman enfes kahveler için Kahve kategorisine göz atabilirsiniz.

Kahve Kategorisinde Hangi Kahveler Var?

Kahve bölümünde bol köpüklü kahveler yapmanıza olanak tanıyacak Türk kahvesinden kafein oranı sıfır olan decaf kahvelere kadar bir sürü kahve çeşidi mevcut. Özellikle de herkesin keyifle tükettiği ve çok sevdiği dünya kahveleri de farklı lezzet arayışlarını zirvelere taşıyor. İçenin bir daha içmek istediği bu kahvelerin tamamına dünya kahveleri bölümünden ulaşabilirsiniz.

Peki, ya sadece bu kadar mı? Tabii ki hayır… Aromatik tadı ve sert içimiyle de yediden yetmişe herkesin aşkla içtiği filtre kahveler de bu kategoriye dahil. Üstelik kendi kahvenizi kendinizin de yapabileceği çekirdek kahve de yine bu bölümde sizler için yerini aldı. Kısacası canınız hangi kahveyi çekiyorsa o kahvelerden birini alabilir, lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.

bol köpüklü kahve malzemeleri

Bol Köpüklü Kahve Malzemeleri

  • Kahve,
  • Su,
  • Şeker (eğer kullanacaksanız),

Bol Köpüklü Kahve Nasıl Yapılır?

Bol köpüklü kahve dendiğinde akla ilk gelen şüphesiz ki Türk kahvesi oluyor. Geçmişten günümüze taşıdığımız bu önemli miras sayesinde kahveye olan sevgimiz günden güne artmaya devam ediyor. Karşılıklı sohbetlerde, yalnız kaldığımızda veya bir deniz kenarında yine bize eşlik eden Türk kahvesi oluyor. O halde şimdi bol köpüklü kahve nasıl yapılır sorusunun adımlarına geçebilir, ağızlara layık kahvenin yapılış aşamalarına tanık olabilirsiniz.

  1. Kahve,şeker ve su hazırlanmalıdır. Eğer az şekerli bir kahve yapacaksanız yarım çay kaşığı şeker, orta şekerli bir kahve yapacaksanız 1 çay kaşığı şeker ve eğer şekerli bir kahve yapacaksanız da 1,5 veya 2 çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz.
  2. Kahveniz bol köpüklü olsun istiyorsanız, kahvenin taze oluşuna önem vermenizi öneriyoruz. Çünkü taze olan kahve, köpük oranını fazlasıyla artıracaktır.
  3. Kahvenin içine katacağınız su içme suyunuzdan olursa daha iyi olur.
  4. Kahvenizi soğuk su ile pişirmeniz köpüklü olma şansını artıracaktır. Çünkü sıcak suyla yapılan kahve genellikle köpürmez.
  5. Cezveye ekleyeceğiniz kahve su ve şeker (tercihe bağlı) iyice 30 saniye kadar karıştırılmalı ve sonra ateşe verilmelidir.
  6. Kahveniz pişene kadar hafif bir şekilde kahveyi karıştırmaya devam etmelisiniz.
  7. Kahveniz köpürmeye başladığında bir kaşık yardımı ile köpükler fincanlara dağıtılabilir veya dilerseniz direkt olarak kaşıkla almadan cezveyle dökerek de köpüklü bir kahve elde edebilirsiniz.
  8. Köpükleri fincanlara dağıttıktan sonra kahveyi kaynatmaya devam edebilir ve daha iyi pişmiş bir şekilde tüm fincanlara eşit olarak dökebilirsiniz.

Peki, hangi kahve? Sizler için hazırladığımız ve yeni paketleriyle yenilenen stoklarımıza eklediğimiz Premium Türk Kahvesi çeşitlerinden biri olabilir.

Kahvenin Sağlığa Yararları Var Mı?

  • Kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor,
  • Kolesterollü kişiler içinde müjde diyorum, çünkü kahve kolesterolü düşürüyor,
  • Ağrı kesiciden yarım saat sonra veya yarım saat önce tüketilen kahve, ağrı kesicinin etkisini artırarak ağrıdan çok daha erken kurtulmanıza imkân sağlıyor,
  • Şeker hastası olanlar içinde erken bir uyarıcılık görevini üsteleniyor,
  • Kanser türlerinden en çok rastlanılan göğüs kanserlerinin riskini azaltıyor,
  • Kahve, düşüncenin gücüne güç katıyor, bilimsel araştırmalarda da yer alan ve kişinin başarısını olumlu yönde etkileyen mucizevi bir tat olduğu biliniyor,
  • Enerji veren bir etkiye sahip bu sayede metabolizmaya katkı sağlıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor,
  • Bağırsakların canlanmasını ve böylelikle hareketlenmesini sağlıyor, fakat çok da abartmadan içmek gerekiyor,
  • Safra taşı oluşumu riskini ortadan kaldıracak bir etkiye de sahip(2-3 fincan tüketimi yeterli olacaktır),
  • Nefes açıcı görevini de üstleniyor,

Bunlara ek olarak daha pek çok yarar sunan kahveleri dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki her şeyin fazlası nasıl ki zararlı olabiliyorsa kahvenin de fazlası zararlı olabilir. Gün içinde 3-4 fincan kahve tüketmeniz oldukça ideal olacaktır.

Kahvenin Yanında Ne Yenir?

Kahvenin yanında ne mi yenir? Tabii ki sizlerin de tahmin ettiği gibi çikolata… Birbirinden farklı çeşitleriyle hem gözleri kamaştıran hem de damaklarda izler bırakan Hediyelik Çikolata kategorisi sizlerin de vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmayı başaracak. Özellikle de kahvenizi yudumladıktan sonra ağzınıza atacağınız bu enfes çikolatalar, gücünüze güç katacak ve enerjinizi yükseltecektir.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Kahve Önerileri

Kahve lezzetinize bir yenisini daha eklemek ister misiniz? O halde Endorfia ile tanışmanın keyfine varın deriz. Çünkü sizleri ve sevdiklerinizi çok mutlu edecek kahve türleri mağazamızda yer alıyor. İstediğiniz kahve türünü alabilir damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra daha fazla kahve yapılış aşamalarını öğrenmek isterseniz “Sert Kahve Nasıl Yapılır” yazısına da göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin