Beyaz Çay Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?

0
441
beyaz çay nedir faydaları nelerdir nasıl demlenir

Beyaz çay severler, tadından haz duyanlar ve beyaz çayı ilk defa duyanlar burada mı? Sizler için harika bir içerik hazırladık. Bu içeriğimizde son zamanların en popüler konularından biri olan Beyaz çay nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl demlenir?” sorularına yanıt verdik. Dilerseniz beyaz çay ile ilgili detayları okumaya geçmeden önce tadını çok seveceğiniz ve farklı lezzet arayışınızı zirvelere taşıyacağınız Dünya Kahveleri çeşitlerine de göz atabilirsiniz.

Beyaz Çay Ne Demek?

Beyaz çayın bir diğer adı Camellia Sinensis’tir. Uzakdoğu patentine sahip olan beyaz çayın anavatanı Çin ve Tayvan’dır. Yani beyaz çayın tarihi Çin İmparatorlarına kadar dayanmaktadır. Ortaya konan araştırma sonuçlarına göre, Shen Nung adlı Çin İmparatoru dinlenirken beyaz çayı keşfetmiş ve imparatorun bu çayı çok beğenmesinden sonra ulusunun da beyaz çaya karşı sevgisi başlamıştır.

Son zamanlarda fazlasıyla popülerleşmeye başlayan beyaz çayın türleri de oldukça fazladır. Bu türler ise şu şekildedir; Bai Hao Yinzhen, Bai Mu Dan, Shou Mei, Gong Mei, Beyaz Puerh, Seylan Beyazı, Darjeeling Beyazı, Afrika Beyazı’dır. Her biri birbirinden enfes lezzetlere sahiptir. Beyaz çayın çeşitleri bir yana faydaları da oldukça çoktur. Peki, beyaz çayın faydaları nelerdir?

Beyaz Çayın Faydaları

Beyaz çay birden çok faydasıyla halk arasında tercih oranı yükselen çaylardan biri olmaya devam ediyor Yeşil çay kadar hatta yeşil çaydan bile daha çok faydası olan beyaz çay, cilt güzelliğinden sağlığa kadar pek çok konuda etkisi fazla olan bir içecek türüdür. Bunun yanı sıra birçok faydası olan beyaz çay;

  • Bağışıklık sistemine iyi gelir.
  • Özellikle kanserin olumsuz etkilerini en aza indirir.
  • Kolesterol ve hipertansiyon hastalarına da iyi gelen bir çay türüdür.
  • Vücutta yer alan virüs ve bakterilerin etkili bir şekilde yok olmasını sağlar.
  • Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza olanak tanır.
  • Ayrıca cilt sarkmalarını ve kırışıklıklarını da ortadan kaldırır.
  • Güçlü bir bünyeye sahip olmanıza olanak tanır.
  • C ve K vitaminleri bakımından oldukça da zengindir.
  • Kalp-damar sağlığını korur ve diş etlerinin de güçlenmesini sağlar.

Dilerseniz beyaz çay kadar faydası ve etkisi bilinen, sağlığa güzel dokunuşlar yapan Premium Türk Kahvesi seçeneklerinden birini de sipariş edebilirsiniz.

premium türk kahvesi pahalı mıdır

Premium Türk Kahvesi Pahalı mıdır?

Sevdiklerinizle karşılıklı olarak içmek istediğiniz ve armağan etmek üzere almak istediğiniz Premium Türk kahveleri damaklarınızı fazlasıyla şımartacak. Her hafta yeniden çekilen, öğütülen ve özenle paketlenen Premium Türk kahvelerini en uygun fiyatlarıyla yenilenen stoklarda bulabilirsiniz. Tekli ve setli olarak satışa sunulan tüm kahve türleri oldukça uygun fiyatlıdır. Bu sayede enfes bir Türk kahvesi lezzetine tanıklık edebilirsiniz.

Beyaz Çay Nasıl Demlenir?

Sağlığa birçok fayda sunan, tadıyla da çok sevilen beyaz çayı demleme adımları da pratik ve kolaydır. Birkaç dakika içerisinde hazırlayacağınız beyaz çayın demleme aşamaları şu şekildedir:

  • Beyaz çayı demlemeden önce kaynatacağınız suyu birkaç dakika bekletin.
  • Suyun çok kaynar olması yerine birkaç dakika bekletilmiş olması beyaz çayın daha iyi demlenmesine ve tat almasına yarayacaktır.
  • Beyaz çay demlemek için kullanacağınız suyun 70 ile 80 derece olması ideal olacaktır. Bu nedenle suyu kaynattıktan 2-3 dakika bekletin ve ideal sıcaklığa ulaşın.
  • Suyu beyaz çayın üzerine ekledikten sonra 1-2 dakika beklediğinizde beyaz çayınız içime hazır olacaktır.

Farklı tadıyla sizleri kendine hayran bırakacak beyaz çayınız artık içmeye hazır. Afiyet olsun diyoruz…

Çayın Yanına Atıştırmalık Mı Arıyorsunuz?

Çayın yanına ne yakışır diyorsanız Fransız mutfağının leziz makaronlarını denemenizi öneririz. Rengarenk makaronlar ve tadından ödün vermeyen seçenekleri ile damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Sadece bu kadarla da sınırlı değiliz. Çikolatalı lokumdan sade lokum çeşitlerine kadar pek çok lokum türü de mağazamızda yer alıyor. Yumuşacık ve aromatik tadıyla bu lokumlar favoriniz olacak.

Bitti mi? Elbette ki hayır… Bir de yediden yetmişe hiç kimsenin karşı koyamadığı çikolatalar da mağazamızda mevcut. Özellikle de birden çok çikolata lezzetinin bir arada olduğu özel mi özel Hediyelik Çikolata türleri kategorisinde… Yedikçe tadına doyamayacağınız tüm çikolata çeşitleri için hediyelik çikolata türlerine göz atabilir, beyaz çay dahil olmak üzere içtiğiniz kahvelerin ve diğer çay türlerinin yanında da bu lezzetleri tüketebilirsiniz.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Ağızlara Layık İçecek Önerileri

Beyaz çay ile ilk defa bugün tanıştıysanız çok şanslısınız. Çünkü sağlığa olumlu dokunuşlar yapan ve siyah çay kadar lezzetli olan bir çay türüne tanık oldunuz. Bu lezzeti de ağızlarınıza layık lezzet türleriniz arasına ekleyecek, içtikçe tadını çok seveceğiniz favori içeceklerinizden biri olarak nitelendirebileceksiniz.

Bunun gibi daha pek çok kahve ve çay içeceği türü için yazmış olduğumuz detaylı içeriklere ulaşma şansınız da var. Hatta dilerseniz yine çok seveceğiniz bir tarif olan “Damla Sakızlı Türk Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?” yazısını da keyifle inceleyebilirsiniz. Buram buram kokan kahvelerle geçireceğiniz mutlu bir gün dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin