Arabica Kahve Nedir? Nereden Alınır?

0
380
arabica kahve nedir nereden alınır

Kahvenin adını duyunca buram buram kokan kokusunu hissedenler burada mı? Özellikle de kahve içmeden güne başlayamayanlar, kahvenin tadına doyamayanlar da buradaysa sizlere özel harika bir içerik hazırladık. Bu içeriği okurken dahi kahvenin lezzetini damaklarınızda hissedeceksiniz.

O halde hazır kahve demişken, elinize Premium Türk Kahvesi alın ve içeriğimizin devamını heyecanla okuyun. Çünkü bugün sizleri farklı kahve lezzetlerine tanık ediyoruz. Ve özellikle lezzetine doyamayacağınız “Arabica kahve nedir? Nereden alınır?” konusuna sırasıyla yer veriyoruz. Hazırsanız ve kahveniz de tamamsa başlayabiliriz.

Arabica Kahve Nedir?

Arabica kahve, dünyanın birçok farklı bölgesinde yetişen ve Arabica kahve meyvesinden elde edilen çekirdeklere denir. Ve yapılan araştırmalara göre Arabica kahve çekirdeğinin ilk olarak Etiyopya sınırları içerisinde görüldüğü tespit edilmiştir. Etiyopya’da yetişen bölgenin adı ise “Arabica” olduğundan dolayı çekirdeğe de bu bölgenin ismi verilmiştir.

Arabica kahve çekirdeğinin ayrıca bir keçi çobanı tarafından keşfedildiği söylenmektedir. Bu keşifle beraber enfes olan Arabica kahve çekirdeği, günümüzde en iyi kahve çekirdeği olarak nitelendirilmektedir. Birçok farklı kahve çekirdeği elbette vardır. Ancak en çok tüketilen, sevilen ve yetiştirilen kahve türü Arabica kahve olmuştur.  1

Arabica Kahve Özellikleri Nelerdir?

Arabica kahvesi leziz olduğu kadar daha pek çok özelliği de beraberinde taşımaktadır. Bu özellikler ise aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir:

  • Arabica kahvesi, sert iklimleri sevmeyen ve don olaylarına karşı oldukça hassas olan bir kahve türüdür.
  • Nemli bölgeleri seven bu bitki çekirdeği, deniz seviyesinden en az 600 m yüksekte yetişmektedir.
  • Arabica kahvesinin bitki çekirdekleri beyaz ve küçüktür. Ayrıca etrafa güzel bir koku verir.
  • Bu kahve fazlasıyla yüksek bir kaliteye sahiptir. Özellikle de çekirdeğinden elde edilen kahvelerde genel olarak fındık, karamel ve çikolata lezzet aromaları hissedilir.
  •  Yetiştiği bölgedeki meyve aromalarından da etkilenir.
  • Arabica kahvesinin kafein oranı düşüktür. Bu nedenle de kafein sevmeyenler için ideal bir kahve seçeneği olmaktadır. Ancak besin ve asit oranları yüksektir.

Bunlar gibi daha bir sürü özelliği olan Arabica kahvesi, bilinen en kaliteli kahvelerdendir. Eğer sizler de bu kahvenin lezzetini hissetmek isterseniz Dünya Kahveleri arasından herhangi bir dünya kahvesini tercih edebilirsiniz.

dünya kahveleri pahalı mıdır

Dünya Kahveleri Pahalı Mıdır?

Mağazamızda yer alan kahveler; dünya kahveleri, Premium setler, kolonya setler ve daha birçok ürün özel olarak beğeninize sunuluyor. Kalitesinden ödün vermeyen bütün özel tasarımlar zaman zaman kampanyalar ve avantajlı fiyatlarla sizlerle buluşuyor.

Yapacağınız her alışverişte en uygun fiyatları ödeyeceğiniz mağazamızdan dilediğiniz her ürünü keyifle alabilirsiniz. Kendinizi içmekten alıkoyamayacağınız dünya kahvelerini en ucuz fiyatlarla satın alabilirsiniz. İster tekli dünya kahve paketlerini isterseniz de dünya kahveleriyle hediye kutusu haline getirilmiş setleri tercih edin.

Hangi setten yana durursanız durun bu setleri en cüzi miktarlarla alma şansını yakalayacaksınız. Endorfia’nın en seçkin ürünleri arasında var olan dünya kahveleri mağazanın en güzel köşesinde sizleri bekliyor.

Arabica Kahvesinin Çeşitleri Nelerdir?

Arabica kahvesi en nitelikli kahvelerden biri olduğu gibi çeşitleri de oldukça bol olan bir kahvedir. Peki, arabica kahvesinin çeşitleri nelerdir? İşte detaylar…

  • Kenya kahvesi; Afrika ve Arap yarımadası kahvelerinin karakteristik özelliklerinin hissedildiği bir dünya kahvesi türüdür.
  • Kolombiya kahvesi; yetiştiği bölgelere göre farklı lezzet ve aromalara sahip olan bir kahve türüdür.
  • Guatemala kahvesi; yetiştiği bölgelere göre farklı özellikler taşır. Genel yapısı itibariyle de sert çekirdek özelliğine sahiptir. Bu kahvede hissedilen aromalar ise genellikle çikolata, acı kakao ve fındık aromalarıdır.

Vb. gibi kahvelerdir. Bu kahveler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Mesela çok sevilen Endorfia Guatemala Hediyelik Dünya Kahvesi – 100 gr ilk deneyim olarak tercih edebileceğiniz bir kahve türü olabilir. Zira Guatemala kahvesi dahil olmak üzere seçeceğiniz tüm dünya kahvelerinin lezzetine ayrı ayrı hayran kalacaksınız. Afiyet olsun!

Arabica Kahve Nereden Alınır?

Arabica kahvesi özel bir lezzete ve aromaya sahiptir. Kalitesi de oldukça yüksek olan bu kahveyi nereden alacağınız konusu da oldukça önemlidir. Bu nedenle çok merak ettiğiniz “Arabica kahve nereden alınır?” sorunuza da özellikle yanıt verdik. Peki, bu kahve nereden alınır? Elbette ki kaliteye öncelik veren yerlerden…

Yani dünyaca ünlenmiş olan bu kahvelerin satıldığı mağazalar öncelik arz etmektedir. Sizler için özel olarak satışa sunduğumuz Arabica kahvelerini mağazamız üzerinden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Çünkü tüm kahvelerimiz taze olarak güncel raflarında yerini almaktadır. Dilediğiniz zaman alışverişinizi yapabilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Dünya Kahveleri Önerileri

Farklı bir lezzet arayışına girdiğinizde mutlaka ilk önceliğiniz dünya kahveleri olsun. Bu lezzetleri bilenler bilir. Bilmeyenler ise lezzete tanık olduktan sonra vazgeçemez. Sizler de dünya kahveleri arasından Arabica çekirdekleri kahve türlerini seçebilirsiniz.

Eminiz ki sizlerin de birinci sınıf lezzetlerinden biri bu kahveler olacak. Aynı zamanda kahvelerinizin yanına yakışacak çikolata türlerini de ihmal etmeyin deriz. Hatta “Hediyelik Çikolata Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazısından da ilham alabilirsiniz. Kahve tadında leziz bir gün diliyoruz. Endorfia ile mutlu alışverişler…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin