Sütlü Kahve Nasıl Yapılır

0
432
sütlü kahve nasıl yapılır

Sağlığa birden çok faydası bulunan kahvenin sütle buluşmasıyla ortaya çıkan enfes tarifleri ele aldık bugün. Tam da ağızlara layık tarifleri aldık, geldik. Gerek klasik Türk kahvesi gerek filtre kahve gerekse de diğer kahve çeşitleri… Her biri bir yana ve lezzetine doyum olmaz sütlü kahve bir yana. İçtikçe keyif alacağınız ve bu sağlıklı tarifi hayatınızın merkezine alacağınız bir gün olacak. Hazırsanız detaylara geçelim. Tabii ki tarif ve detaylara geçmeden önce kahve keyfiniz için Kahve kategorisine göz atabilir, lezzetli kahvelerin siparişini verebilirsiniz.

Kahve Kategorisinde Hangi Kahveler Var?

Mağazamızda birden çok lezzete yer verdiğimiz doğru. Ancak bu lezzetler arasında çok sevdiğiniz o mis kokulu kahveler de var tabii. İçtikçe tadına doyamayacağınız birden çok kahve türünü sizler için hazırlamaya devam ediyor.

Türk kahvesinden filtre kahveye, dünya kahveleri çeşitlerinden decaf(kafeinsiz) kahvelere kadar birden çok kahve seçeneğimiz mevcut. Bu kahvelerden birini alarak sevdiklerinizle karşılıklı olarak içebilir, keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz. Tüm çeşitleri ise ister kahve kategorisinden isterseniz de kahve ve çikolatanın bir arada yer aldığı setlerden inceleyebilirsiniz. O halde şimdi de sütlü kahve nasıl yapılır sorunuzun yanıtına geçelim.

Sütlü Kahve Tarifi ve Yapılışı

Süt ve kahvenin karışımı ile ortaya çıkan bu enfes tat ile tüm gününüz enerjik geçecek. Ve leziz tadı ve şahane kokusuyla gönülleri çelen sütlü kahveyi içtikçe içesiniz gelecek. Zira yapımı kolay olan sütlü kahvenin malzemeleri de sadece kahve ve süttür. Birkaç dakika içerisinde hazırlayacağınız sütlü kahve tarifi ise sizlerle…

Malzemeler;

  • 2 kahve fincanı kadar süt
  • 2 tatlı kaşığı Endorfia Türk kahvesi
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

  1. Sütü cezveye ekleyin ve ocağı yakıp cezveyi ocağa alın
  2. Eğer kullanıyorsanız şekeri ilave edin
  3. Kahveyi kısık ateşte yapın ve köpürene kadar bekleyin
  4. Kahve köpürmeye başlayınca fincalara az az dökebilirsiniz
  5. Kahveyi biraz daha kaynatın ve fincanlara dökün
  6. Kahveniz hazır servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
lezzete bir başka tat katacak ikramlıklar neler

Lezzete Bir Başka Tat Katacak İkramlıklar Neler?

Sizce kahve kuru kuruya içilir mi? Bizce de içilmez. Bu yüzden de kahvenin enfes tadına güç katacak tatlı mı tatlı ikramlıkları da hazırladık ve kategoriler arasına ekledik. İçtikçe keyif aldığınız kahve öncesinde veya sonrasında ağzınıza atacağınız bir çikolata parçası size kendinizi nasıl hissettirir? Mutlu ve enerjik… Ayrıca sağlığınıza kahveler ile güzel dokunuşlar yaparken bir de çikolatanın faydalarından yararlanın istedik. Ağzınıza layık bu çikolataları Hediyelik Çikolata kategorisinde bulabilirsiniz.

Sütle Yapılabilecek Kahve Türleri Neler?

Ve krokan çikolatasından madlen çikolatasına, Special çikolatasından özel gün çikolatasına kadar pek çok çikolatayı stoklara ekledik. Üstelik tek tek seçme zahmetinde bulunmamanız için ve zaman kaybetmeden istediğiniz o lezzetlere tanık olmanız adına Kahve Çikolata Seti seçeneklerini hazırladık. Böylece kahve ve çikolatanın bir arada bütünleştiği setleri keyifle alabilirsiniz.

Sütlü kahve nasıl yapılır sorunuza yanıt olacak klasik sütlü kahve tarifini az önce sizlerle paylaştık. Ancak bazen canınız farklı tarifler denemek isteyebilir ve farklı tatlara tanıklık etmek isteyebilirsiniz. Haliyle bunu düşündüğünüz anda elinizde kalem, önünüzde enfes tarifler olması gerekir. Hazır kaleminiz de elinizdeyken bu sütlü kahve çeşitlerini de not edin deriz. Peki, bu sütlü kahve tarifleri neler?

Afrika Usulü Kahve Tarifi ve Yapılışı

Buzla bütünleşen Afrika usulü kahve ile yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından kurtulabilir ve her serinlemek istediğinizde kolaylıkla bu tarifi kullanarak kahvenizi yapabilirsiniz. Hem lezzetli hem serinletici etkiye sahip Afrika usulü kahve vazgeçilmeziniz olacak. Dünya Kahveleri bölümünden kahve türlerine ve özelliklerine göz atabilirsiniz.

1 Kişilik Tarif:

  • 250 ml/ 1 su bardağı kahve (4 bardak bolca espresso ya da 4 bardak su için 12 yemek kaşığı cafetiere kahve ile hazırlanır)
  • 40 ml/ 8 tatlı kaşığı konsantre süt
  • 20 ml/ 4 tatlı kaşığı şekerleme crème de cacao
  • Buz küpleri, servis için

Yapılışı:

  1. Kahve, süt ve diğer malzemeleri bir karıştırıcı yardımı ile iyice karıştırın
  2. Fincalara/kadahlere buz koyup servis yapın

Coffee Milkshake Tarifi ve Yapılışı

Hazırlanışı elektrikli blender gerektirmeyen bir içecektir. Karıştırıcı olarak kullanılabilecek herhangi bir kapalı kap, blenderle aynı işlemi görecektir.

2 Kişilik Tarif:

  • 200 ml/1 su bardağı soğutulmuş kahve (yaklaşık tepeleme 4 bardak espresso veya 4 bardak su için 12 yemek kaşığı kahve ile hazırlanan ve filtre/ French press’le hazırlanmış kahve)
  • 2 adet yumurta, iyice çırpılmış
  • 450 ml/2 su bardağı soğuk süt
  • 120 ml/ ½ su bardağı çırpılmış krema
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • Bir tutam tuz
  • 4 damla vanilya ya da badem esansı
  • Zencefilli kurabiye ufalanmış, süsleme için

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir karıştırıcı veya blender’e alıp iyice karıştırın
  2. Kurabiyeleri serpiştirip servis yapın
premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kahve Tutkunlarına Öneriler

Sütlü kahvelerinizi yaparken keyif dolu anlar yaşayacağınıza şüphemiz yok. Bu nedenle çok seveceğiniz sütlü kahve tariflerini paylaştık sizlerle. Şimdiden keyifle içeceğiniz bu kahveler için afiyet olsun diyoruz. Bunun yanı sıra kahveye olan tutkunuzu taçlandıracak diğer tüm ayrıntılara da “Bol köpüklü Kahve Nasıl Yapılır?” yazısını da inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin