Sert Kahve Nasıl Yapılır

0
444
sert kahve nasıl yapılır

Kahvenin yoğun lezzetini hissetmek ve damaklarda bıraktığı izler ile mest olmak kişinin tercihine göre değişiyor. Mesela bazıları kahveyi hafif severken bazıları ise sert ve aromatik tadının baskın olmasını tercih ediyor. Bu tamamen damak lezzeti ile alakalı bir durum oluyor. Ancak günümüzde sert kahveye olan düşkünlük hafif kahve tadına oranla çok daha fazla.

Haliyle sert kahve nedir, sert kahve nasıl yapılır soruları da her daim gündemde. Bizler de bu güzel sorularınıza aşkla ve keyifle yanıt verdik. Peki, sert kahve nasıl yapılır? Sorunuza geçmeden önce elinize lezzetine doyamayacağınız Premium Filtre Kahve veya dilediğinizi kahve çeşidini alın ve onu yudumlayarak arkanıza yaslanın. Keyifli okumalar…

Neden Premium Filtre Kahve Seçmeliyim?

Premium filtre kahve, en sert içime sahip olan kahvelerden bir tanesidir. Aromatik bir tadı taşıyan ve sert içimiyle çok sevilen filtre kahve, öğütülmüş kahve taneciklerinin su ile harmanlanması ve böylece kahvenin suyla bütünleştikten sonra demlenmesi olayıdır. Kahve bekledikçe tadı çok daha güzel bir şekilde ortaya çıkar. Üstelik kolay bir yapılış aşaması vardır.

Özellikle de elle kahve yapma makineleri bir yana en yeni kahve hazırlama yöntemlerinden biri olan French Press ile kahve demleme yöntemleri daha ön planda. Zira bu ekipman ile kahveyi demlemek bir Türk kahvesi pişirmek kadar kolaydır. Sadece filtre kahveye ve french press termosa ihtiyacınız vardır. Sonrasında ise yapacağınız leziz kahveyi keyifle yudumlayabilirsiniz. Peki, sert kahve nedir?

Sert Kahve Ne Demek?

Sert kahve, kahve yoğunluğunun az ve çok olması demektir. Yani sert bir kahve içmek için suya katacağınız kahve oranını artırarak içimi çok daha sert bir kahve hazırlayabilirsiniz. Böylece daha keskin bir tadıyla kahve içmek damaklarınızda bıraktığı izi de artıracaktır. Yani kısacası sert kahve, kahvenin öğütülme şekliyle alakalı değil, kahvenin suya katılma oranıyla ilgilidir.

Eğer siz de kahvenin tadını yoğun bir şekilde almak ve içerken sert olduğunu hissetmek istiyorsanız mağazamızın kahve bölümünden kahve çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Türk kahvesinden filtre kahveye ve hatta decaf(kafeinsiz) kahveye kadar pek çok kahve çeşidi var. Ağzınıza layık tüm kahveler sizleri yenilenmiş stoklarında bekliyor.

sert kahve nasıl yapılıyor

Sert Kahve Nasıl Yapılıyor?

Sert kahve, kahvenin suya katılan oranına bağlıdır. Yani canınız kahvenin o yoğun tadıyla buluşmak istiyorsa kahveyi en kısa sürede demlemenize yardımcı olacak ekipmanlar ile bu lezzete tanık olabilirsiniz. Sert kahve içmek için öncelikle kahveyi normal bir şekilde demlediğinizde aldığınız tada daha çok güç katmanız gerekir. Zira bunun için de üç farklı temel yöntem vardır.

Bu yöntemlerden birincisi çekirdeğin seçimi, ikincisi demleme yöntemi ve üçüncüsü ise kahve telvesinin oranıyla ilgili olmasıdır. O zaman şimdi hep birlikte “sert kahve nasıl yapılır?” sorusunu bu yöntemler eşliğinde inceleyelim.

1. Koyu Kavrulmuş Çekirdek Tercih Edin

Koyu kavrulmuş olan kahveler, az kavrulan kahve çekirdeklerine nazaran daha yoğun bir lezzete sahip olmaktadır. Kahve kavurma derecesi arttıkça doğal yağlar tarafından daha çok kaplanıp dumanlı ve hafif bir acı tada bürünürler.

Bu da kahvenin aromatik lezzetini artırır. Bu sayede sert kahve elde etmek istiyorsanız tercihinizi daha keskin bir çekirdek türü olan Robusta kahvenin kavrulmuş olan seçeneklerinden yana yapabilirsiniz.

2. Kahve Telvenizi Artırın

Kahveyi daha sert bir tada getirmek aslında çok kolaydır. Bunun için yapmanız gereken tek şey, kahve demlerken daha fazla kahve telvesi ilave etmektir. Bu aynı zamanda da kafein oranı yüksek bir kahve demlemenizi sağlayacaktır.

Böylece de daha fazla kafein daha fazla yoğun lezzet elde etmenizi sağlayacaktır. O zaman kendi kahvenizi öğüteceğiniz ve öğüttüğünüz kahve miktarını artırarak sert bir kahve demlemek için Çekirdek Kahve alabilir, lezzetine doyum olmaz kahveler içebilirsiniz.

3. Demleme Yönteminizi Değiştirin

İster kahve telvesini artırın ister kavrulmuş kahvelerden yana durun ve isterseniz de demleme yönteminize farklılık katın. Hangi yöntemden yana durursanız durun daha sert kahve elde edebilecek ve kahvenin yoğun lezzeti ile bütünleşebileceksiniz. Mesela kahveyi yavaş yavaş demleyen ve su ile kahvenin tam anlamıyla harmanlanmasını sağlayan French Press Termos ile demleme yöntemini seçebilirsiniz. Peki, french press ile sert kahve kahve nasıl demlenir?

  1. Bir su bardağı suyu kettla veya başka bir alet yardımı ile kaynatın,
  2. Kaynayan suyu 45-50 saniye dinlendirin. Bu sırada French Press’e, kendi ölçeği ile 1 ölçek kahve ekleyin(sert kahve elde etmek için ölçeği artırın),
  3. 8-10 dakika süresince kahvenin suyla iyice harmanlanmasını bekleyin. Sonra French Press’in pistonunu yavaşça aşağıya doğru bastırın,
  4. Ortada duran Press’in 1.5 dakika süresince bırakın orada kalsın. Sonrasında da tekrar aşağıya doğru bastırın ve sonuna kadar indirin,
  5. Kahveniz bu aşamalardan sonra artık hazır, sert kahve içme keyfini yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun…
premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Sert Kahve Önerileri

Birileri, sert kahve mi dedi? O halde çok doğru yerdesiniz. Çünkü hem sizleri hem de tüm kahve severleri çok mutlu edecek haberlerimizi verelim. İstediğiniz ve hatta çok sevdiğiniz kahveleri kahve kategorimizde kolaylıkla bulabilirsiniz. İçtikçe tadına doyamayacağınız bir sürü kahve seçeneğimiz var. Üstelik her bir kahve türü ile kendinize özel sert kahveler hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra daha fazla detay için “French Press Kahve Nasıl Yapılır” yazısını da inceleyebilirsiniz.

Kahve tadında bir gün dileriz, mutlu günler…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin