Ramazan Ayına Özel Çikolatalı Tarifler ve Kalori Oranları

0
361
ramazan ayına özel çikolatalı tarifler ve kalori oranları

Lezzetine doyamayacağınız çikolatalı tarifler ile geldik bugün. Özellikle de ramazan ayının çikolata tadında geçmesini istedik. Bu yüzden de çikolatanın her haline aşık olanlar için harika bir içerik hazırladık.

Üstelik yedikçe yediren bu çikolatalı tariflerin her biri için de kalori oranlarından bahsettik. Böylece tarifleri hazırlamadan önce kalori miktarlarından da haberdar olacaksınız. Şu an çok heyecanlısınız öyle değil mi?  Evet, dediğinizi duyar gibiyiz. Zira çikolatanın adını duyup da yerinde durabilen birini görmedik daha. Yediden yetmişe herkesin sevgilisi olan bu lezzete karşı koyabilen de çok az zaten.

O halde yavaş yavaş tariflerimize geçelim. Ama öncesinde bir sürprizimiz var. “Bu sürpriz ne ki?” cevabını Hediyelik Çikolata bölümünde bulabilirsiniz. Kendinizi bu kategoride bulduğunuz an bir daha asla çıkmak istemeyeceksiniz. Şimdiden afiyetler olsun diyoruz ve başlıyoruz.

Çikolatalı Puf Poğaça Tarifi

Yumuşacık ve leziz çikolatalı poğaça tarifi mi dedi birileri? Evet. Hem de öyle pratik bir tarif veriyoruz ki, kendinizi derhal mutfağa atabilirsiniz. Özellikle de Ramazan ayının en sevilen sofralarına eşlik edecek bir tarif verdik. Gün içinde iftar hazırlığına başlarken bir yandan da damaklarınızı şenlendirecek bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Hazır mısınız? Başlıyoruz.

Tarif için Gerekli Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü bir şekilde ekleme yapın ve ele çok az yapışan bir hamur elde edin)

Çikolatalı Puf Poğaça Tarifinin Hazırlanışı

  1. İlk önce sütü, suyu, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alın, tel çırpıcıyla mayanın tümü eriyene dek çırpmaya devam edin.
  2. Sonraki aşamada yağ ile yumurtanın akını ekleyin ve tuzu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  3. Hamuru 45 dakika ile 1 saat arasında mayalandırın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüklerinde parçalar alın ve ortalarına çay kaşığı ile saralle veya istediğiniz herhangi bir kahvaltılık çikolata ekleyin.
  5. Bu şekilde tepsi mayası için de 30-40 dakika bekledikten sonra ayırdığınız yumurta sarılarını çok bastırmadan üzerine sürün. 170 -180 ℃ ısıtılmış fırında pişirin.

Tarifiniz hazır, işte bu kadar. Afiyet olsun!

Çikolatalı Poğaça Tarifi Kaç Kaloridir?

Çikolata severler ve çikolatalı tariflere bayılanlar… Çikolatayı sevdiğiniz kadar kalori oranlarını da takip ettiğinizin farkındayız. Elbette ki “can boğazdan gelir” ama sağlık da oldukça önemlidir. Bu nedenle hiç yememektense veya çok yemektense ölçülü yemek gerekir.

Biz de bu yüzden tarifler için kalori oranlarını da ekliyoruz. Genel olarak hamurlu bir yiyecek olduğundan dolayı çikolatalı poğaça kalorisi fazladır. Ancak 1 adet çikolatalı poğaça kalori oranı 230-250 kalori arasında değişmektedir.

Kendinizi tamamen mahrum etmeyin. Ara sıra bir poğaça yiyiverin. Tabii ki bu lezzetleri tükettikten sonra sindirmek de önemli. O zaman bir poğaçadan sonra ne iyi gider? Şüphesiz ki leziz Premium Filtre Kahve gider. Kendinizi bu lezzet şölenleri ile şımartın.

kurabiyelerin bu halini çok seveceksiniz

Kurabiyelerin Bu Halini Çok Seveceksiniz!

Kurabiye mi yoksa çikolatalı kurabiye mi? Biz de öyle düşündük ve çikolatalı kurabiyeler ile damaklara layık özgün bir tadın tarifini paylaşalım istedik. Çikolatalı kurabiye tarifini belki de lezzet favorilerinizin başına ekleyeceksiniz. O zaman daha ne bekliyoruz, bir an önce başlayalım.

Tarif için Gerekli Malzemeler

Çıtır çıtır ve tazecik bir lezzete tanık olmaya hazır mısınız? Damaklarınızda iz bırakacak çikolatalı kurabiye için elleri sıvayın diyoruz ve tarife geçiyoruz.

  • Oda sıcaklığında 100 gram tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı çikolata parçaları
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un

Çikolatalı Kurabiyenin Yapılış Adımları

  1. İlk önce tereyağı ve pudra şekerini çırpıcı ile çırpın. İçerisine yumurtayı ilave edin.
  2. Dikkatli bir şekilde unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. Son olarak da çikolata parçalarını ekleyin. Yavaş bir şekilde hamuru yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve yuvarlayın. Yağlı kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ve önceden ısıtmış olduğunuz 180 ℃ fırında 10-15 dakika pişirin.
  4. Piştikten sonra fırından alın ve kurabiyeleriniz soğuduktan sonra servis edin.

Çikolatalı kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun diyoruz.

Çikolatalı Kurabiye Kaç Kalori?

Çikolatayı da kurabiyeyi de sevmeyen var mı? Bizce de çok az… Ancak yine de yerken ölçülü davranmak sağlık açısından yararımıza olacaktır.  Peki, sizce çikolatalı kurabiye kaç kaloridir?

1 adet orta boy çikolatalı kurabiye 50 kaloridir. Evet, kalorisi oldukça az olan bir kurabiye çeşididir. Gün içerisinde 2-3 tane tüketebilirsiniz. Ve tabii ki yanında Dünya Kahveleri türlerinden birini mutlaka deneyin deriz. Farklı bir lezzet bütününe tanık olmak, sizleri enerjik yapacak.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Çikolata Severlere Özel Öneriler

Bugün sizler için çikolatalı tariflere yer verdik. En çok sevilen ve merak edilen iki tarifi keyifle paylaştık. İftardan sonra akşamları çay keyfinizin yanına bu lezzetleri hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de evde bulunan malzemeler ile hazırlanan harika tariflerdir.

Ayrıca bu Ramazan Bayramında sevdiklerinize ne alacağınızı düşünürseniz size ipucu olacak bir yazımız var. Bizce bu bayramda bir farklılık yapın ve sevdiklerinize çikolata dolusu hediye kutuları alın. Detaylı bilgilere “Hediyelik Çikolata Kutusu Fikirleri Nelerdir?” içeriği üzerinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin