Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun

0
628
öğretmenler gününüz kutlu olsun

Öğretmenler Günü Hediyeleri Neler Olabilir?

“Öğretmenler Günü hediyeleri neler olabilir?” tabi ki bu sorunuza yanıt bulabileceğiniz en güzel hediye önerileriyle her zaman, seve seve yanınızdayız. Öylesine kutsal bir günü taçlandırmak ve kendini mesleğine adamış tüm öğretmenleri gururlandırmak öncelikle bizlere ve sonrada siz güzel öğrencilere, öğretmen adaylarına ve velilere düşmekte. Peki, ya bu özel günü eşsiz kılmak için ne tür hediyelere yönelmek, özel olan öğretmenlerimizi daha ayrıcalıklı kılmak için nasıl sürprizler yapmak gerek? Kutsal olan bu günü onure etmenin zamanı gelmişken çeşitli ve anlam dolu hediyelere birlikte göz atalım öyle değil mi?

Öğretmenler Günü için birçok alternatifin yer aldığı, özel hissettiren ve farklı anlamlar katan hediyelerin tamamına ulaşabileceğiniz, Endorfia Kişiye Özel Hediyeler, Endorfia Çok Satanlar, Endorfia Özel Gün Hediyeleri sizler için harika fikir önerilerini bir arada barındırmaktadır. Dilerseniz özel olan tüm bu kategorileri detaylıca inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda da yazımızın devamında sizler için seçtiğimiz ayrıcalıklı hediye önerileri konusunda hediye seçimlerinizi kendiniz de yapabilirsiniz. Kutsal olan bu günün özel hediyelerinden bahsetmeden önce, öğretmenler gününün tarihçesine ve öğretmenler gününün neden bu kadar kutsal olduğuna değinelim.

Öğretmenler Günü Tarihçesi Neye Dayanıyor?

“Öğretmenler Günü ne zaman?” sorusu milyonlarca öğrenci tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Her yıl heyecan ve coşkuyla kutlanan öğretmenler günü köklü bir geçmişe dayanır. Kaldı ki yılların eskitemediği ve kutsallığıyla kalplere dokunan öğretmenlik mesleği özellikle de çocuklar için önemli bir yere sahip. Peki, öğretmenler günü ne zaman kutlanıyor? Geniş bir yelpaze ile ele alalım ve aslında bu kutsal günün tarihçesi neymiş hep beraber bakalım.

Öğretmenler Günü Türkiye’de her sene 24 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. Yıl olarak 1928’e tekabül etmektedir. 24 Kasım 1928 tarihinin Öğretmenler Günü olarak kabul edilmesinin sebebi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e dayanmaktadır.  Çünkü bu tarihte Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Milletler Mektepleri’nin Başöğretmenliği”nin kabul edildiği tarihtir. Bu nedenle Öğretmenler Günü, Türkiye de 24 Kasım da, büyük bir heyecanla kutlanmaktadır.

Dünyada kabul gören Öğretmenler Günü ise UNESCO’ya göre 5 Ekim tarihinde kutlanmaktadır. 1996 yılında gerçekleşmiş olan “Paris Öğretmenler Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı’nda” öğretmenler gününün 5 Ekim tarihinde kutlanması onaylanmıştır. Hatta 1994 yılından itibaren çoğu ülkede Öğretmenler Günü 5 Ekim tarihinde kutlanmaya başlanmıştı bile…

öğretmenler günü neden kutsal bir meslek

Öğretmenler Günü Neden Kutsal Bir Meslek?

24 Kasım Öğretmenler Günü; ilim ve bilim yolunda ilerleyen, ilerlemeye devam eden tüm öğretmenler için özel bir konuma sahiptir. Yaşam boyu öğrenme felsefesi ile kendilerini sürekli geliştirmeye özen gösteren öğretmenler için “öğretmenlik mesleği” oldukça kutsaldır. Öğretmenlerin, bilim yolunda kat ettikleri yolda elde ettikleri tüm bilgileri, tüm deneyimleri severek paylaşabildikleri ve milyonlarca öğrenciyi, genci geleceğe taşıyabilmek adına emek verdikleri tarif edilemez bir emektir. Öyle ki bu mesleği kutsal yapan daha birçok şey vardır.

“Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum.” Sözü çoğu kişi tarafından özellikle bilinir. İşte bu da öğretmenlik mesleğinin kutsallığı konusunda bizlere birçok ipucu verir. Bu sözlere özellikle de geleceğin ışığına doğru ilerlemek isteyenler ve öğretmenlik mesleğine gönül vermiş olan gençler için büyük yankı uyandıran ifadelerdir. Peki ya zaten, öğretmenleri kutsal yapan da bir öğrencinin kalbine dokunabilmek değil midir? Şüphesiz ki bu mesleği icra eden tüm öğretmenlerin ortak noktada buluştukları amaçların başında bu gelir.

Öğretmene Ne Hediye Alınır?

24 Kasıma anlam ve önem katan Öğretmenler Günü yaklaşmaktayken birçok hediye seçeneklerini bilmek istiyoruz diyenleri şöyle alalım. Şahane ve günü taçlandıracak en güzel hediyeleri Endorfia sizler için derliyor. Peki, bu hediyeler ve özellikleri nelerdir?

Öğretmeninize Çikolatalı Tatlı İkramlar Yapmaya Ne Dersiniz?

Öğrencilerine bilgilerini meslek aşkıyla aktarmaya gönül vermiş öğretmenlere, enerjisi yüksek tatlı ikramlar yapmayı ister miydiniz? Tabi ki isterseniz çünkü farklı tatlarla günü farklı kılmak sizlere de cazip geliyor. O halde anı ölümsüzleştirecek özel gün çikolata hediyelerine tatlı bir geçiş yapalım.

Öğretmeninize Tatlı Afacanlıklar Yapabilirsiniz

Öğretmeninize alacağınız özel gün çikolataları ve protokol kolonya setleri ile tatlı afacanlıklar ve anlamlı jestler yapabilirsiniz. Özellikle de korona sürecinde önemi artan hijyen için de kolonyalı çikolata setleri tercih etmek yerinde olacaktır.

Endorfia Özel Gün Çikolataları

Özel gün çikolatalarının enfes lezzetlerine tanıklık edecek olan öğretmenleriniz çok mutlu olacak. Kırmızı kalpli çikolataların, öğretmenlerinize vereceği sevgi mesajları ile güne anlam katabilirsiniz. Birbirinden leziz çikolata çeşitlerinin göz alıcı paketlemeleri ile de öğretmeninizi, kalpten fethedebilirsiniz. Endorfia Özel Günler çikolata kutuları iki farklı şekilde paketlenmektedir. Bazı kutularda birçok çikolata yalnız başına yer alırken, bazı kutularda ise şahane çikolatalara eşlik eden kolonyalar yer almaktadır. Dilerseniz kolonyalı setleri de tercih edebilir ve kolonya kokusuna kendiniz karar verebilirsiniz.

Öğretmeninizi Ayrıcalıklı Kılabilirsiniz

Öğretmenler gününü tatlandıracak çikolata ve kolonyalara karar verdiyseniz ve başka hediye seçeneklerine de göz gezdirmek istiyorsanız bu önerileri de fikir olarak bir kenarda tutabilirsiniz.

Endorfia Kolonyalı Setler

Çikolata, lokum ve dragee gibi şekerlemelerin yer aldığı kolonyalı setler ile günü güzelleştirebilirsiniz. Düşünsenize hem bu korona sürecine iyi gelecek esans kolonyalar hem de yanına eşlik eden şahane tatlar bir arada bulunuyor, muhteşem bir ayrıcalık olur öyle değil mi? O halde bu lezzetlerin ve kolonyanın birlikteliği ile öğretmeninizi ayrıcalıklı kılacak jestler yapabilirsiniz. Bu özel günler hediye kutuları için Endorfia Premium Setler kategorisinde yer alan Kolonyalı Setler bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Endorfia Kahveli Setler

“Öğretmenler günü hediyeleri neler olabilir?” üzerine yaptığınız tüm hediye araştırmaları için sizlere yardımcı oluyor ve en güzel hediye önerilerini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kolonyalı setler, enfes çikolatalar ve lokumlar gibi daha birçok hediyeye daha yer verdiğimiz Endorfia Kahveli Setler bölümü de özel bir hediye kategorisidir.

Kültürel zenginlikleri yansıtmayı sevene öğretmenlerinize dünya kültürünün izlerini taşıyan Endorfia Dünya Kahvelerini ikram etmek hem sizleri hem de öğretmenlerinizi mutlu edecek. Bu nefis çeşitli dünya kahveleri için Endorfia Dünya Kahveleri bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sırada kahvelere eşlik edecek Endorfia Kahveli Setleri tercih edebilirsiniz. Bu set içerisinde hem taze çikolatalar hem de leziz kahveler bir arada yer alıyor. “Öğretmenler Günü hiç bu kadar şahane geçmemişti” diyeceğiniz özel hediyelerle yılın en güzel anlarını yaşayın ve yaşatın.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin