Latte Nasıl Yapılır? Evde Latte Tarifi

0
433
latte nasıl yapılır evde latte tarifi

Kahve severlerin duyunca heyecanlandıkları bir lezzet olan ve içtikçe tadına doyulmayan bir tarif ile karşınızdayız. Evde dahi çok kolay bir şekilde yapılabilen bu enfes içecek tabii ki latte. İçeriğindeki o enfes ve aromatik tat ile mest olanlar bu tarifi çok sevecek. Eğer daha önce latte içmediyseniz bu tariften sonra sizlerin de bir latte tutkunu olacağını söylemek isteriz. O halde elinize kalem ve kağıdınızı aldıysanız “latte nasıl yapılır?” sorusunun yanıtına ve evde latte tarifine geçelim. Bu arada dilerseniz damaklarınızı şımartacak o şahane lezzetler için Dünya Kahveleri kategorisine göz atabilirsiniz.

Latte Ne Demek?

Latte, espresso’nun sütle bütünleşmiş hali olarak damaklarda eşsiz bir lezzet bırakan kahve türlerinden bir tanesidir. Latte, İtalyanca da kelime anlamıyla süt demektir. Asıl adı ise Caffe Latte Machiato’dur. Yoğun bir aromaya ve kokuya sahip olan latte sıklıkla tercih edilen kahve türlerinin başında gelir. Özellikle de farklı damak tatları için de oldukça uygun olan bir kahve çeşididir.

İçtikçe vazgeçilmez bir lezzet haline gelen latte, sağlık açısından da oldukça önemlidir. Zira içeriğinde sağlığa güzel dokunuşlar yapan süt bulunur. Haliyle sütlü içecekler kafein oranı yüksek olan içeceklere göre daha sağlıklıdır. Bu nedenle gün içerisinde çok fazla kahve tüketiyorsanız kahvelerinize ara verebilir, damaklarınızda izler bırakacak sütlü latteler hazırlayabilirsiniz. Bu deneyim ve lezzet sizleri de cezbedecek.

Evde Latte Tarifi Nasıl Yapılır?

Evde ağızlara layık bir latte yapmaya ne dersiniz? Üstelik hem sıcak latte hem de soğuk latte tariflerini sizler için derledik. İster yaz aylarında içinizi serinletecek soğuk latte tarifini hazırlayabilir isterseniz de kışın içinizi ısıtacak sıcak latte tarifinden yana durabilirsiniz. O halde lezzetine doyamayacağınız latte tariflerine geçelim.

sıcak latte tarifi

Sıcak Latte Tarifi

Kışın en sevdiğiniz sıcak içecek latte olacak. Adeta içinizi ısıtacak bir lezzet tarifinden bahsediyoruz. Birkaç malzeme ile kolaylıkla yapabileceğiniz sıcak latteyi sizler de çok seveceksiniz.

Malzemeler;

  • 1 shot espresso (bol kahve aromasını hissetmek isterseniz 2 shot kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • French Press Termos veya süt köpürtücü
Yapılışı:
  • Sıcak latte için ilk önce bir cezve veya küçük bir sos tenceresinde sütü güzelce ısıtmalısınız.
  • Sütünüz ısınırken eğer kahve makineniz veya potunuz varsa espressoyu da hazırlamaya başlayabilirsiniz. Espresso kullanmayacaksanız french presste kahvenizi demleyebilir, sıcak suyun içinde kahvenizi iyice çözülmeye bırakabilirsiniz.
  • Sütünüz ısındıktan sonra temiz bir french pressin içerisine aktarın ve pistonunu yavaşça aşağı yukarı hızlıca hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın. Bu işlemi süt köpükleri koyu bir kıvam alana kadar devam ettirin.
  • Hazırladığınız espressoyu ya da kahveyi bol köpüklü sütle bütünleştirin. Ancak sütü kahveye yavaş yavaş eklemeye özen gösterin. Önce sütün akmasına sonrasında da süt köpüğünün akmasına dikkat edin.
  • Kahve-süt ve en üstte de süt köpüğü olacak şekilde sıralama yaptığınızda istediğiniz sonucu alabileceksiniz.
  • Bu aşamalardan sonra kahveniz hazır, afiyet olsun.

Soğuk Latte Tarifi

Sıcak latte kadar soğuk latteyi de çok seveceksiniz. Tam bir yaz içeceği diyebileceğiniz bu enfes lezzeti hazırlamak da en az sıcak latteyi hazırlamak kadar kolay. O halde işte detaylar…

Yapılışı:
  • Öncelikle kahvenizi demleyin ve demlediğiniz kahveyi bir köşede ılımaya bırakın.
  • Kahveniz ılımaya dururken buzdolabından çıkaracağınız soğuk sütü doğrudan french presse aktarın ve yine pistonu hızlı hızlı aşağı-yukarı hareket ettirerek sütü köpürtün.
  • Sonrasında ise kenarda ılımaya bıraktığınız kahvenizi alın, içerisinde dilediğiniz miktarda buz küpü atın.
  • Ardından köpürttüğünüz sütü yavaşça önce süt olacak şekilde ve sonra süt köpüğü gelecek şekilde bardağa boşaltarak kahvenin üzerine ilave edin.
  • Latteniz bu aşamalardan sonra hazır, afiyet olsun.

Unutmayın ki hazırlayacağınız her iki latte tarifinde de en önemli püf nokta sütü köpürtmektir. Enfes ve leziz bir latte içmek için sütü iyice köpürtmeniz gerektiğini unutmayınız.

Latteyi Lezzetli Kılan Kahve Çekirdekleri

Lattenizi espresso ile yapacaksanız en doğru seçimi yapmış olacaksınız. Zira espresso diğer tüm kahvelere oranla daha bir aromatik tada sahiptir. Bu nedenle lattenize de farklı bir lezzet katacaktır. Latteniz de espresso kullanarak damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Bunun için Espresso Çekirdek Kahve-1 Kg paketini alarak lattenizi hazırlayabilirsiniz.

Çok seveceğiniz latteniz espressolu haliyle bir başka güzel olacak. Özellikle de kendi zevkinize göre çekip öğüteceğiniz espresso kahve çekirdekleri tazecik kokusuyla sizleri alıp başka diyarlara götürecek. O halde ihtiyacınız olan espresso kahveyi aldıktan sonra ağızlara layık lattelerinizi hazırlamaya ve keyifle içmeye hazır olabilirsiniz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Damaklara Özgü Tatlandırmalar

Keyifle içeceğiniz lattelerin yanında bir de damaklarınızda izler bırakacak enfes çikolatalara, makaronlara ve drajelere ne dersiniz? Bol malzemeleri ile ağızları şenlendiren tüm ikramlıklar sizi mest edecek. Özellikle de renkli dünyasıyla gözleri kamaştıran drajeleri çok seveceksiniz. Fransız mutfağının eşsiz lezzeti makaronlar da yine mağazamızda sizleri bekliyor. Ayrıca sizler için faydalı olacağını düşündüğümüz “Demli Çay Nedir? Demli Çayın Sağlığa Zararları Nelerdir?” yazısına da göz atabilirsiniz.  

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin