Kaç Çeşit Kahve Vardır

0
452
kaç çeşit kahve vardır

Kahve, dünyada en çok sevilen içecekler arasında yerini almaya devam ediyor. Başta Türk kahvesi olmak üzere lezzetine doyamadığımız bir sürü kahve çeşidi bulunuyor. Ancak birden çok kahve çeşidi olsa da aslında temel de iki tür kahve vardır. Bunlardan birincisi Coffee Arabica, ikincisi ise Robusta Coffee kahvesidir. Peki, bu kahveler ne demek oluyor? Kaç çeşit kahve vardır? Bu soruların yanıtına geçmeden önce farklı lezzet duygusunu tadacağınız Dünya Kahveleri ile tanışmaya ne dersiniz? O halde şimdiden afiyet olsun diyoruz.

Dünya Kahveleri Çeşitleri Neler?

Birden çok dünya kahveleri çeşidi vardır. Mağazamızda ise tam da ağızlara layık kahve türlerine yer verdik. Bu kahveleri hem çok sevecek hem de kahve kültürünüze bir yenisini daha ekleyeceksiniz. Bu dünya kahveleri hangileri?

Endorfia Kenya AA Plus Hediyelik Dünya Kahvesi; misket limonu, mango ve limon ile harmanlanan enfes kahve türü.

Endorfia Guatemala Hediyelik Dünya Kahvesi; elma, bal, çikolata ve kirazın enfes birleşimi bu kahve türünde saklı.

Endorfia Colombia Supremo Medellin Hediyelik Dünya Kahvesi; ceviz, yaban mersini, şeftali ve kakao ile bütünleşen aromatik tadı ve yumuşacık içimiyle iz bırakıyor.

Endorfia Ethiopya Sidamo Gr.4 Hediyelik Dünya Kahvesi; olgun kırmızı meyveler, böğürtlen, ahududu ve çikolata karışımını tadacağınız Ethiopya kahvesine bayılacaksınız.

Endorfia Costa Rica Tarrazu Hediyelik Dünya Kahvesi; yaban mersini, kuru üzüm, karemel ile ortaya çıkan şahane bir lezzet.

Coffee Arabica ve Robusta Coffee Ne Demek?

Coffee Arabica, dünyada üretimi yapılan kahveler arasında en yaygın olanıdır. Ve hatta tüm kahvelerin ¾’ü kadardır. Brezilya, Kenya, Yemen, Guatemala, Costa Rica, Etiyopya gibi ülkelerde üretilmektedir. Meyvemsi, tatlı, çiçeksi bir tada sahiptir. Asidite yönünden zengindir ve dengeli bir tat sunar. Özellikle de kahve severleri en çok da mutlu eden Coffee arabica özelliği kafein oranının düşük olmasıdır.

Robusta Coffee ise kafein oranı Arabica kahveye oranla daha fazladır. Yetiştirme kolaylığı yüksek olan bir bitkidir. Sert, topraksı ve asidite yönünden zengin olmayan bir kahve çeşididir. Ancak Arabica kahvesine göre daha az yağ oranı içermektedir. Kahve çekirdekleri Arabica kahveden daha büyüktür. Üstelik her iki kahve de kahve tadımcıları tarafından tam not almayı başarmış ve farklı lezzet arayışlarında zirvelere yükselmiştir.

kahve tutkunlarına özel lezzetler

Kahve Tutkunlarına Özel Lezzetler

Anneye, babaya, kardeşe, eşe veya kahve tutkunu olan tüm sevdiklerinize güzel bir hediye almak istediğinizde aklınıza ilk gelen kahve çeşitleri olabilir. Zira onları küçükte olsa güzel bir hediyeyle mutlu etmek istiyorsanız en doğru hediye seçimlerinden biri de kahve almak olacak. Peki, hangi kahve? Tabii ki biz sizlere ve sevdiklerinize özel olarak birbirinden enfes kahveleri derledik.

Premium Türk kahvesi dahil aradığınız en özel kahve tatlarına ulaşabileceksiniz. Özellikle de Çekirdek Kahve ile kendi kahvenizi öğütmenin keyfini yaşayabileceksiniz. Bu kadar mı? Hayır, çok daha fazlası var. Çok sevdiğiniz filtre kahveler, dünya kahveleri ve en önemlisi de kafeinsiz (decaf) kahveler de yine mağazamızın kahve bölümünde sizleri karşılıyor. Adeta bir lezzet şöleni yaşayacaksınız.

Sağlığa

Dünyada Kahve Hangi Ülkelerde Üretiliyor?

Dünyada kahve üretimine baktığımızda en 70 ülkede seri üretiminin devam ettiğini ve günümüzde de bu devamlılığın etkili bir şekilde sürdürüldüğünü görüyoruz. 70 ülkenin her birinde özenle üretilen kahvenin sevilme oranının ve tüketilme oranın da çok fazla olduğuna ulaşabilmekteyiz. Peki, dünya kahveleri hangileridir? Kaç çeşit kahve vardır?

  • Kenya; Kenya arabica kahvesi nitelik açısından oldukça yüksek bölgelerde yetişmekte olan ve ıslak işlemden geçmiş bir kahvedir. Dünyanın en iyi ürünlerinden biri olan bu ürünün lezzeti oldukça fazla ve kalitelidir.
  • Etiyopya; Etiyopya köylüsü tarafından işlenen kahvenin ilk hali genellikle bakımsız olmaktadır bu da vahşi çalılar nedeniyledir. Fakir olan Etiyopya, kahvesinin hem nicelik hem de nitelik bakımından son derece önemli bir yere sahip ve ayrıca dünyanın ne kaliteli ve en kaliteli kahve üreticileridir. Kafein oranları da çok düşüktür.
  • Kosta Rika; çoğu insan tarafından merak edilen ve özellikle kahvesiyle ünlü olan bu ülke tam anlamıyla cennet gibidir. Her insanın Kosta Rika gezisine katılma hayali her geçen gün artmaktadır. Küçük olan ama etkileri büyük olan bir ülke olması sebebiyle de fazlasıyla ilgi görmektedir.
  • Guatemala; kahve Orta Amerika nüfusu için büyük önem arz eden kahve ekonominin önde gelen ürünüdür. Guatemala’da kahve önceki yüzyıllarda süs bitkisi olarak kullanılmaktaydı.
  • Kolombiya; 940 Bin hektarlık bir tarım alanına sahip olan Kolombiya’nın kahve üretim sıklığı ve yetiştirme yüksekliği 1200 ile 1800 metre arasında değişiklik göstermektedir. Sıcaklığın derecesi açısından da oldukça ideal bir bölgedir. Bu sıcaklık derecesi 8 ile 24 derece arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Daha pek çok ülkede kahve üretimi mevcuttur. Sizler de bu enfes kahvelere mağazamızdan ulaşabilirsiniz. Ve hatta bu enfes tatları taçlandırmak için de Hediyelik Çikolata çeşitlerini alarak da kendinizi veya sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Kahve Hediye Önerileri

Kahve tutkunları için özel olarak hazırladığımız kahve tutkunlarına özel kategorisi dahil diğer tüm hediye kategorilerimize göz atabilirsiniz. Ayrıca daha birçok bilgiye tanık olmak ve kahve serüveninde keyif dolu bir yolculuk yapmak için “Kahve Ne Zaman İçilmeli” yazısını da inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin