French Press Ne İşe Yarar

0
437
french press ne işe yarar

Bugün sizlere adeta bir kahve şöleni yaşatmaya geldik. Ağızlara layık kahvelerin nasıl bu denli lezzetli olduklarından bahsetmek istedik. Evet, kahve çekirdeklerinin yetiştikleri bölge, ülke ve toprak koşulları kahveye lezzet vermek açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Ancak kahveleri lezzetli kılan daha pek çok şey vardır. Özellikle de günümüzde ismini mutlaka duymuş olduğunuz ya da kullanma şansını bulduğunuz demleme aparatlarıyla kahveler bir başka oluyor. Bunların başında da çok sevilen french press ile demleme yöntemi geliyor. Bu yazımızda da özel olarak french press ne işe yarar sorunuzun üzerinde durduk. Detaylara geçmeden önce de damaklarınızda izler bırakacak Dünya Kahveleri seçeneklerine bakmanızı öneririz.

Dünya Kahveleri Pahalı Mıdır?

Mağazamızda yer alan kahveler; dünya kahveleri, Premium setler, kolonya setleri, makaron setleri ve daha birçok ürün özel olarak satışa sunuluyor. Kalitesinden ödün vermeyen bütün tasarımlar zaman zaman kampanyalar ve avantajlı fiyatlarla müşterisinin beğenisine çıkıyor. Yapacağınız her alışverişte en uygun fiyatları ödeyeceğiniz mağazamızdan dilediğiniz her ürünü gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Kendinizi içmekten alıkoyamayacağınız dünya kahvelerini en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. İster tekli dünya kahve paketlerini isterseniz de dünya kahveleriyle hediye kutusu haline getirilmiş setleri tercih edebilirsiniz. Hangi setten yana durursanız durun bu setleri en kaliteli halleriyle cüzi miktarlarla alma şansına sahipsiniz. Endorfia’nın en seçkin ürünleri arasında var olan dünya kahveleri mağazanın en güzel köşesinde sizleri bekliyor.

French Press Nedir? Ne İşe Yarar?

French press, cam bir kap içerisinde kalın olarak öğütülmüş kahve taneciklerinin suyla birlikte harmanlanması ve demlenmesi işlemidir. Demleme işlemi sonrasında ağız kısmında bulunan süzgecin aşağı yöne doğru hareket ettirilmesiyle kahve posasının sıkıştırılmasıdır. Kısacası kahvelerin süzülerek berrak ve tortusuz bir şekilde bardağa boşaltılmasını sağlayan bir filtre kahve demleme ekipmanıdır. Borosilikat French Press Setleri ile aromatik ve leziz kahveleri demleyerek keyifle içebilirsiniz.

Aynı zamanda da kahveye ek olarak French Press ile bitki çayları da demleyebilirsiniz. 600 ML boyutundaki borosilikat çeşitlerinden birini seçerek hem kahve hem de bitki çayı demleme deneyimi kazanmaya başlayabilirsiniz. Eminiz ki bu deneyim sizin de çok hoşunuza gidecek. Bunun yanı sıra french press çeşitlerini French Press Setleri arasında bulabilir, zevkinize hitap eden ekipmanı alabilirsiniz. Ayrıca cam french presslerin yer aldığı Borosilikat French Press bölümünden de 600 ML olan french presslere de bakabilirsiniz.

french press setleri nasıl kullanılır

French Press Setleri Nasıl Kullanılır?

French press setleri nasıl kullanılır, bu setler ile kahve nasıl demlenir diye merak ediyorsanız bu yazımızla beraber kendi enfes özel filtre kahvelerinizi hazırlamaya ve demlemeye başlayabilirsiniz. Özellikle de kahve tutkunu olanlar için bu konu hakkında ipuçlarını özellikle verdik.

Kahvenin geçmişten günümüze geldiği ve kahvenin vazgeçilmezimiz olduğu andan itibaren birçok kahve yapım türleri, kahve öğütme çeşitleri ve kahveyi uzun süre muhafaza edebileceğimiz kişiye özel tasarımlar kullanılmaya başlandı ve gün geçtikçe de popülerliği artmaya devam ediyor. Peki, French Press Termos nasıl kullanılır?

Malzemeler

  • French press setlerinden herhangi biri
  • Premium filtre kahve
  • İçme suyu
  • Suyu kaynatmak için cezve veya kettla

French Press Termos ile Kahve Demleme Adımları

  • Bir su bardağı suyu kettla’da veya başka bir alet yardımı ile kaynatın,
  • Kaynayan suyu 45-50 saniye dinlendirin. Bu sırada French Press’e, kendi ölçeği ile 1 ölçek filtre kahveyi ekleyin,
  • 5 dakika süresince kahvenin suyla iyice harmanlanmasını bekleyin. Sonra French press’in pistonunu yavaşça aşağıya doğru bastırın,
  • Ortada duran press’I, 1.5 dakika süresince bırakın orada kalsın. Sonrasında da tekrar aşağıya doğru bastırın ve sonuna kadar indirin,
  • Kahveniz artık içmeye hazır. Afiyet Olsun

Kahvenin Yanında Ne Tüketilebilir?

Kahve sağlığa olumlu pek çok güzel dokunuşlarıyla bilinmektedir. Üstelik hem sağlıklı oluşu hem de damakları şenlendiren o enfes tadı ile çok sevilen içeceklerin başında gelir. Zira kahvelerinizi sevdiklerinizle karşılıklı olarak içerken, misafir ağırlarken ya da kendinizi şımartmak istediğinizde damaklarınızı tatlandıracak Hediyelik Çikolata çeşitlerinden birini alabilirsiniz. Böylece hem tadına doyum olmaz kahveleri keyifle yudumlayacak hem de unutulmaz bir lezzet izi bırakacak olan çikolataları aşkla yiyeceksiniz. Her iki şahane lezzette bir arada… Üstelik şimdi kahveler de çikolatalar da yenilenmiş stoklarında sizleri bekliyor.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Kişiye Özel Set Önerileri

Kahveye aşık bir nesil olduğumuz ortada. Zira bu aşkımız için de kahveye her geçen gün yeni bir hava katacak ve lezzetini üst seviyelere taşıyacak yöntemler arar dururuz. Bu yöntemlerden birinin de french press setleri ile leziz kahveler demlemek olduğundan az öne bahsetmiştik. Artık bu yöntemi de öğrendiğinize göre sizler de kendinizi mutfağa atabilir, elinize french press termosu alarak ağzınıza layık kahveler demleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra ilginizi çekebilecek daha birçok öneri ve fikir için de “Kolombiya Kahvesi Nasıl Demlenir” yazısına göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin