French Press ile Kahve Demleme Yöntemi

1
694

French Press ile Kahve Nasıl Demlenir?

French Press ile Kahve Nasıl Demlenir? konusunu ele alarak, klasik kahve pişirme yöntemlerine farklı bir tarz daha katmak istedik. Endorfia French press termoslar ile kahvenin pişirilme aşamasından lezzetine kadar her adımı kolay ve bir o kadar da zevkli işlemlerdir. Cezve ve diğer kahve pişirme aletlerinin yanı sıra, French press ile de evde kahve demleyebilirsiniz.

Endorfia Kahve bölümünden kahve türlerine ve dünyaca ünlü kahve çeşitlerine göz atabilir kaliteli kahvelerin siparişini vererek deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda French termos ve French press aletleri içinde Endorfia Kişiye Özel Hediyeler kısmını ziyaret edebilirsiniz. Böylece sevdiklerinize alacağınız bu anlamlı hediyeler ile onları mutlu edebilir ve kendi kahvenizi farklı pişirme yöntemlerini kullanarak demlemenin zevkini yaşayabilirsiniz.

French Press (Cafetiere) Nedir?

En eski aletlerden biri ilk kez 1685 yılı civarında ortaya çıkmış cafetieredir. Kullanımı, XV. Louis zamanında yayılmıştır. Basit bir sürahi (carafe) ve altına konulmuş bir ispirto lambası ile ısıtılan bir ısı sağlama levhasından oluşmuştur.

1800 yılı civarında Paris Başpiskoposu Jean Baptiste’de Belloy tarafından icat edilen ilk süzgeçli kahve ibriği bu aletin yerine geçmiştir. Belloy’un aletinde, öğütülmüş kahve, demliğin üzerindeki delikli bir kabın içine konuluyor ve sıcak su onun üzerinden akıtılıyordu. Su küçük deliklerden geçip kabı ve altındaki demliğe akıyordu.

Endorfia French Press Kahve Alternatifleri

Dünya Kahveleri; dünya kahveleri için geniş bir yolculuğa çıktığımız diğer yazılarımı hatırlarsınız diye düşünüyorum. Hatta birkaç kez okusak da sıkılmayacağımız dünya kahve keşfinde yolculuk yapmak muhteşem bir duygudur. Bu keşfin yanında bir de farklı kültürlere sahip kahveleri tüketmek de bir o kadar iyi olacaktır.

Premium Türk Kahvesi; farklı renkteki (beyaz, pembe, kahverengi, siyah) kutuları ile gözleri kamaştıran güzelliğiyle içeriğinde de aynı şahaneliği taşıyor. Uygun fiyatlarıyla kalitesi arasında paralellik bulunan bu kahve önerisi tam da size göre. Aynı zamanda %20 indirim şansını da yakalayabileceğiniz bu fırsatı kaçırmayın deriz.

Premium Filte Kahve; 3’lü filtre kahve seti, 5’li filtre kahve seti veya tek paket olarak sunulan bu kahve bölümünde %18’e varan indirim seçenekleri mevcut. Aynı zamanda kutu renkleri tercihleriniz için renk seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.

Endorfia Dünya Kahveleri bölümünde yer alan birbirinden farklı lezzetlere konuk olabilirsiniz. Bu kahve türleri de şu şekildedir;

  • Endorfia Kenya AA Plus hediyelik dünya kahvesi,
  • Endorfia Costa Rica Tarrazu hediyelik dünya kahvesi,
  • Endorfia Colombia Supremo Medellin hediyelik dünya kahvesi,
  • Endorfia Guatemala hediyelik dünya kahvesi,
  • Endorfia Ethiopya Sidamo GR.4 hediyelik dünya kahvesi,

French Press (Cafetiere) İle İlgili Bilgiler

Cafetiere kullanarak kahve yapmak basit bir sürahiyle kahve yapmakla tamamen aynıdır. Aslında cafetiere kullanmak sürahi kullanmaktan daha kolaydır çünkü fazladan bir süzgece ihtiyaç duyulmaz ve kullanmaya alıştığınız uygun su seviyesini ayarlamak da kolaylaşır (ancak temizlemek pek de kolay değildir). Orta derecede öğütülmüş kahve uygundur, fakat elinizde yalnızca ince öğütülmüş kahve bulunuyorsa demleme süresi 3 dakikadan fazla olmamalıdır.

İnce öğütülmüş kahve kullanmak bastırma işlemini zorlaştırabilir, pistonu bastırırken dikkatli olun ki yanlışlıkla camı kırmayasınız. Ayrıca ince öğütülmüş kahve kullanılırsa kabın dibinde daha fazla tortu kalacaktır. French Press Aletleri çeşitlidir ve piyasada aletin etrafına sarmak için “kılıfları” bulunur. Cafetiere (French press) kahveyi sıcak tutmak mümkün olmasa da camın etrafına bir kılıf sarılarak sıcaklığın daha uzun süreli muhafazası sağlanabilir.

Eğer kahve hemen içilmeyecekse pistonu bastırdıktan sonra bekletmeden bir termosa koyun. Piyasada pek çok çeşit ve marka French press bulunur, fiyatlarda ona göre çeşitlenir. İyi malzemeden yapılmış modellerde aletin içindeki süzgeç daha uzun süre dayanacaktır. Ucuz modellerde süzgeç yıpranabilir ve kenarları kıvrılabilir, bu yüzden kahve parçacıkları içeceğe karışabilir. Ayrıca değiştirilebilir süzgeç bulmak da kolay olmayabilir.

French Press Genel Bakım Nasıl Yapılır?

French pressin temizlenmesi karaf (sürahi) kadar kolay değildir, çünkü kahve parçacıkları süzgece ve aletin iki tarafındaki metal plakalara takılır. Bu aparatlar her kullanımdan sonra çıkarılıp temizlenmelidir, çünkü yağlı olan kahve kalıntıları ekşiyip bir sonraki kahvenin tadını bozabilir. Pistonu dik bastırdığınıza emin olun, yoksa camı kırabilirsiniz.

French Press Kullanımı Nasıldır?

1. Cam silindiri kullanmadan önce içine sıcak su doldurmak sureti ile ısıtın. Pişirme yapacağınız suyu hazırladığınızda diğer suyu bir ölçüm kabına boşaltın ve ihtiyacınız olan su miktarını ayarlayın. 1 litre suya 55 gram/ 10 yemek kaşığı kahve uygundur.

2. Aleti kurulayın ve kahveyi içine boşaltın. Su kaynama noktasına yaklaştığında (kaynamadan hemen önce ya da kaynadıktan hemen sonra) kahvenin üzerine boşaltın.

3. Büyük bir metal kaşıkla iyice karıştırın. Öğütülmüş kahve ne kadar tazeyse o kadar çok suyun üzerine çıkar ve suyu uzun sürede emer. Bu yüzden iyice karıştırın.

4. Kevgir aletini camın ağzına yaslayın ve 4 dakika bekletin. Pişirme zamanı dolduğunda, bir elinizle kapağın milini sabitlerken diğer elinizle pistonu yavaş yavaş aşağıya doğru indirin. Vakit kaybetmeden kahveyi servis edin.

French Press ile Kahve Tarifi

Malzemeler;

  • 7-8 gram Endorfia Kahve
  • 1 adet French press
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Bir su bardağı suyu kettla’da veya başka bir alet yardımı ile kaynatın,
  2. Kaynayan suyu 45-50 saniye dinlendirin. Bu sırada French presse, kendi ölçeği ile 1 ölçek Endorfia kahveyi ekleyin,
  3. 5 dakika süresince kahvenin suyla iyice harmanlanmasını bekleyin. Sonra French pressin pistonunu yavaşça aşağıya doğru bastırın,
  4. Ortada duran pressin 1.5 dakika süresince bırakın orada kalsın. Sonrasında da tekrar aşağıya doğru bastırın ve sonuna kadar indirin,
  5. Kahve bardağınızı hazırlayın ve kahveyi yavaş yavaş bardağa boşaltın.

1 YORUM

  1. Tarifinizdeki gibi ilk defa filtre kahve demledim çok güzel oldu. Endorfia termos ve filtre kahve aldım. Nereye gitsem kendi kahvemi demleyip içiyorum. Çok teşekkür ederim 😊👍

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin