Ev Yapımı Yılbaşı Hediyeleri

0
668

Ev yapımı yılbaşı hediyelerinin manevi açıdan değeri paha biçilmezdir. Akla gelen çeşit çeşit fikirler sayesinde belki de binlerce, yüzlerce ve hatta milyonlarca süslemeler yapılabilir. El emeği ile yapılan bu hediyelerin hatırı da dayanıklılığı da bir ömür sürer gider. Özellikle özel günlerde yapılan ev yapımı hediyelerin birde yılbaşı için yapıldığını düşünsenize, ne kadar da kıymetli olur öyle değil mi? Zira bu günü taçlandıracak en güzel şeylerden biri de hediyelerdir. 

Yılbaşında sevdiklerinize hediye almak yerine onlara el yapımı ev hediyelerini armağan etmek istediğinizi düşünüyoruz. Bu yüzdende bu noktada sizlere yardımcı olabilecek bazı fikirlerimizden bahsetmek istiyoruz. Öncelikle yılbaşına özel pasta ve tatlı tariflerini buraya bırakıyoruz. Bu leziz tatlıları yerken bizleri hatırlayın istiyor ve enfes tariflerin yapılışlarına geçiyoruz. Yılbaşında kendi el emeğinizle yaptığınız ev yapımı hediyelerine sevdiklerinizde, konuklarınızda çok sevinecek. Bu yılbaşında onları şaşırtacak farklı hediyelerin hazırlanışına geçmeden önce yılbaşı tariflerini not alabilirsiniz. 

Çikolatalı ve Vanilyalı Tatlı 

6 Kişilik Tarif:

  • 350 ml/1 ve ½ su bardağı yarım yağlı süt,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 2 adet yumurta(sarıları aklarından ayrılmış),
  • 2 tatlı kaşığı vanilya,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin,
  • 45 ml/3 yemek kaşığı sıcak su, 
  • Kakao (serpmek için),

Sos için:

  • 115 gram/ ½ su bardağı süzme yoğurt,
  • 1,5 yemek kaşığı vanilya,

Nasıl Yapılır?

çikolatalı ve vaniylalı tatlı
  1. Süt ve kakaouyu tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarılarını, vanilyayı ve şekeri derin bir kapta mikserle çırpın. Çikolatalı sütü azar azar yedirerek ekleyip çırpmaya devam edin. 
  2. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  3. Tencereyi ocaktan alın ve jelatini 3 kaşık sıcak suda eriyene kadar karıştırıp çikolatalı karışımı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra malzemelerin birbirine karışması için bekletin. 
  4. Yumurta aklarını ayrı bir mikserle kar halinde çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyip hızla karıştırın. Hafifçe ıslatılmış 6 adet şekilli küçük fırın kabına paylaştırın. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
  5. Şekilli kalıpları yarısına kadar sıcak suya batırıp çıkarın. Servis tabaklarına ters çevirip alın. Üzerlerine kakao serpiştirin. Sos için, yoğurt ve vanilyayı karıştırıp tatlının yanında servis yapın. 

Çikolata Sepetinde Tiramisu

6 Kişilik Tarif:

  • 1 adet yumurtanın sarısı,
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker,
  • ½ tatlı kaşığı vanilya,
  • 250 gram mascarpone peyniri,
  • 120 ml/ ½ su bardağı hazır koyu Endorfia Kahve,
  • 1 yemek kaşığı kakao,
  • 30 ml/2 yemek kaşığı kahve likörü,
  • 16 adet hazır acıbadem kurabiyesi,
  • Kakao(serpmek için),

Çikolata Sepeti için:

  • 175 gram sade çikolata(doğranmış),
  • 25 gram tuzsuz tereyağı,

Nasıl Yapılır?

  1. Sepet için, yağlı pişirme kağıdına kalemle 15 cm çapında 6 adet daire çizip kesin. Çikolatayı benmari usulü eritin ve kaşıkla alıp kestiğiniz dairelerin ortasına dökün. Çikolatayı kenarlarda 2 cm boşluk kalacak şekilde kaşığın tersiyle yayın ve biraz bekletin.
  2. Çikolata hafifçe katılaşmaya başlayınca kağıtları, ters çevrilmiş 6 adet kasenin üstüne yerleştirin ve sepet şeklini alması için kenarlarını hafifçe büzün. Çikolata katılaşınca kağıttan çıkarın. 
  3. Dolguyu hazırlamak için, yumurta sarısını ve şekeri derin bir kapta mikserle çırpın. Vanilyayı ekleyin. Gerekirse mascarpone peynirini yumuşatın, sonra yumurtalı karışımın içine ekleyin ve çırpın. 
  4. Kakao, kahve ve kahve likörünü karıştırın. Acı badem kurabiyelerini ufalayıp kahveli karışıma ekleyin. 
  5. Acı bademli karışımın yarısını çikolata sepetlerine paylaştırın. Üzerine peynirli karışımın yarısını ekleyin. Sırasıyla, kalan acıbademli karışımı peynirli karışımı ilave edin. Üzerlerine kakao serpin. 30 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. 

Ev Yapımı Yılbaşı Hediyeleri Neler Olabilir?

endorfia dünya kahveleri

Hediye dediğimiz sadece bir eşya olmak zorunda değildir. Bazen sevdiklerimize yaptığımız sürpriz ve leziz kahveler, birbirinden enfes kekler, pastalar, tatlılar veya el yapımı ev çikolataları olabilir. Yani illa ki bir eşyayı alıp armağan etmek değildir hediye demek. O yüzden bu yılbaşında sevdikleriniz için ev yapımı yemekler hazırlayabilir, yukarıdaki tarifleri kullanarak leziz çikolatalı tatlıları yapabilirsiniz. 

Sevdikleriniz adeta kahve tutkunuysa onlar için Endorfia Kahveleri kategorisinde yer alan dünya kahvelerini, kafeinsiz kahveleri veya filtre kahveleri sipariş verebilir ve yılbaşı akşamında enfes kahveler pişirebilirsiniz. Kahvelere eşlik edecek pastaların yanı sıra birde tatlı atıştırmalıkları da ihmal etmek olmaz. Bunun için bol malzemeli çikolataların, lokumların ve renkli drajelerin siparişini verebilirsiniz. Bu yılbaşında ev yapımı yılbaşı yemekler, tatlılar, kahveler ve değişik hediyeler ile sevdiklerinizi şaşırtacaksanız. 

Ev Yapımı Yılbaşı Hediyeleriyle Sevdiklerinize Unutulmayacak Anlar Yaşatın!

Sevdiklerinize unutulmayacak anları yaşatacağınız bu yılbaşı gününde en özel ayrıntılara yer vereceksiniz. En önemlisi de kendi el emeğiniz ile hazırlayacağınız her şey o kadar çok kıymetli olacak ki, belki de sevdiklerinizle ilk defa böyle muazzam bir yıl geçireceksiniz. 

Evlerinize Yakışacak Özel Hediyeler

Yılbaşında sadece sevdiklerinizi değil, kendinizi de şımartmalısınız. Mutlu olmak ve eğlenmek sizin de en büyük hakkınız. Hediye seçimi yaparken kendinizi de düşünmelisiniz. Mesela sevdikleriniz için özel olarak emek vererek yapacağınız ev hediyelerini kendiniz için de yapabilirsiniz. Ev yapımı yılbaşı süslerinizle evinizin her köşesini güzelce süsleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra evinizin ya da odanızın yanı başına yakışacak sevimli hediyeler alabilirsiniz. Hem size hem de sevdiklerinize iyi gelecek Endorfia Peluşlu Setler içerisinde yer alan harika hediyeler içerisinde yer alan sevimli oyuncakları ve bu sete eşlik eden çikolataları, lokumları ve leziz drajeleri de armağan edebilirsiniz. Bu yılbaşında farkı yaratmak ve yepyeni bir yıla heyecanla en iyi şekilde başlangıç yapmak elbette ki size düşüyor. 

En yaratıcı en özgün ev yapımı yılbaşı hediyelerinizle herkesi mest edeceksiniz. Bu yılbaşında dilediğiniz ne varsa gerçekleşmesi dileğiyle, mutlu yarınlar dileriz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin