Enerji Veren Bitki Çayları Nelerdir? Nasıl Hazırlanır?

0
448
enerji veren bitki çayları nelerdir nasıl hazırlanır

Fiziksel ve zihinsel olarak yorgun hissettiğinizde sağlığa güzel dokunuşlar yapabileceğiniz ve kendinizi daha güçlü hissedeceğiniz altın bilgileri ele aldık. Özellikle de bitki çayları ile güne daha dinç ve enerjik başlayabileceksiniz.

Birbirinden lezzetli bu çaylardan birçoğunu sizler için derledik. Çok merak ettiğiniz “Enerji veren bitki çayları nelerdir? Nasıl hazırlanır?” sorunuza yanıt verdik. Elinize, tadına doyum olmaz Premium Filtre Kahve alın ve aşkla yudumlarken bu anın tadını çıkarın. Hazırsanız, bir yandan da hangi bitki çaylarının enerji verdiğini not edebilirsiniz.  

Hangi Bitkiler Enerji Verir?

Vücudun ihtiyaç duyduğu enerji için leziz ve sağlıklı bitkilerden bahsetmek istedik. Ancak her şeyden önce bilmeniz gereken bir şey vardır. Aşağıda yer verdiğimiz bu bitkileri ve bitki çaylarını tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Guarana Bitkisi

Guarana canlandırıcı özelliğiyle bilinen ve konsantrasyonu artıran bitkilerden bir tanesidir. Ruh halinize iyi gelecek ve hızlı bir iyileşme sağlayacak olan bu çay, yorgun olduğunuz anlarda tercih edebileceğiniz en faydalı bitki çaylarındandır.

Aynı zamanda guarana çekirdekleri kahve çekirdekleri ile benzerdir. Kahve kadar seveceğiniz bu bitki çayını tüketmeye karar verdiğinizde dozunu iyi ayarlamalı ve günde sadece bir bardak içmelisiniz.

Aleo Vera Bitkisi

Yara tedavilerinde sıklıkla kullanılan ve birden çok hasarı iyileştiren aleo vera bitkisi, çay olarak da tüketilebilir ve bir o kadar da enerji verir. Besin değeri açısından oldukça zengin olan bu bitki, cilde iyi gelir ve iyileştirici özelliğine sahiptir.

B vitamini, protein ve aminoasit barındıran aleo vera vücut için hastalık sonrası destek vermektedir. Bir yemek kaşığı aleo vera jelini bir bardak su içerisine ekleyin ve demlenmesi için bekleyin. Bir dilim limon da ekleyebilir, çayın aromasına güç katabilirsiniz. Bu çay, hastalıklardan sonra vücudunuzu eski formuna döndürecektir.

Biberiye Bitkisi

 Biberiye, enerji veren ve yorgunluğunuzu hafifleten, halsizlikten kurtulmanıza yardımcı olan bir bitkidir. Kan dolaşımını düzenleyen ve hastalıktan yeni çıkanlar için tonik tedavisi gören bu bitki, sizlere iyi gelecektir. Özellikle de konsantrasyon problemi yaşadığınız durumlarda günde 2 bardak olacak şekilde tüketebilirsiniz.

enerji veren bitki çayları neler

Enerji Veren Bitki Çayları Neler?

Yukarıda söz ettiğimiz bitkiler yaygın olarak kullanılan ve faydaları nedeniyle çok sevilen bitkilerdir. Bunlar gibi daha pek çok bitki ve bitki çayları vardır. Bu bölümde ise enerji veren bitki çaylarının neler olduğunu derledik. Detaylara geçmeden önce French Press Termos seçeneklerini incelemenizi de ayrıca öneriyoruz. İşte detaylar…

Beyaz Çay ve Hazırlanışı

Beyaz çay farklı bir bitki çeşidi değildir. Siyah ve yeşil çaydan elde edilen bir çay türüdür. Tek farkı ise olgunlaşmadan toplanması gerektiğidir. Eski çağlardan bu yana tüketilen beyaz çay çekirdekleri zengin kafein oranı sayesinde enerji verir ve zinde tutar. Peki, beyaz çay nasıl demlenir?

  • Beyaz çay alırken kaliteli olmasına özen gösterin.
  • Alacağınız beyaz çayın hava almamasına da dikkat edin. Çünkü hava alırsa değerini kaybedecektir.
  • Öncelikle suyu kaynatın. Beyaz çay yapraklarını suya bırakmadan önce bir veya iki dakika dinlenmeye bırakın. Çok kaynar su kullanmamak beyaz çayı demlemek için en önemli püf noktalardan biridir.
  • Bir fincan içerisine beyaz çayınızı ekleyin ve üzerine suyu dökün. İki dakika demlenmesi için bekleyin ve çayınız hazır. Afiyet olsun…

Hibiskus Çayı ve Hazırlanışı

Besin değeri açısından zengin olan hibiskus çayı, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Aynı şekilde vücuda sunduğu enerji ile günlük C vitamini ihtiyacını karşılayan bu çay ile kendinizi daha dinç hissedebilirsiniz. Daha pek çok yararı ile bilinen hibiskus çayını demleme adımları ise şu şekildedir:

  • Kullanmak istediğiniz bitkiyi hazırlayın,
  • Suyu tam olarak kaynamadan ılık bir şekilde bitkinin üzerine ilave edin,
  • Termosun kapağını kapatın fakat filtre çubuğunu bastırmayın,
  • 10 dakika bitkinizi veya kahvenizi demlemeye bırakın,
  • Bitkinizi demlendikten sonra filtre çubuğunu bastırarak bitkileri termosun dibine doğru bastırın,
  • Bitki çayınız bu aşamalardan sonar artık içmeye hazır. Afiyet olsun…

Enerji Veren Çikolatalar da Tüketebilirsiniz

Bitki çaylarınızın yanında, öncesinde veya sonrasında canınız tatlı atıştırmalıklar çekebilir. Bu gibi durumlarda tüm tatlı krizlerine iyi gelen ve vazgeçilmez lezzetleri ile bilinen Hediyelik Çikolata türlerinden yana durabilirsiniz. Bu çikolatalar ile kendinizi daha dinç hissedebilir, damaklarınızı şımartabilirsiniz. Çikolata tadında tatlı ve bitki çayları eşliğinde sağlıklı günler dileriz.

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Enerjik Öneriler

İçtikçe çok seveceğiniz ve kendinizi çok daha enerjik hissedeceğiniz bu çayları mutlaka denemenizi öneririz. Özellikle de yorgun olduğunuz anlarda kendinize gelmek ve yorgunluğu üzerinizden atmak için bu bitki çaylarını deneyebilirsiniz.

Sağlığınızı ve enerjinizi korumanıza olan tanıyan bitkiler sayesinde gününüze anlam katabilirsiniz. Bunun yanı sıra faydalı olacağını düşündüğümüz ve sizler için konu edindiğimiz “Kolombiya Kahvesi Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?” yazısını da inceleyebilirsiniz. Zira çok sevdiğiniz kahveler ile de kendinizi enerjik hissedeceğinizi unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin