Endorfia Espresso Kahve

0
590

Espresso Kahveye Dair Her Şey!

Endorfia Espresso Kahve lezzetinin eşsiz güzelliğine ve tadına doyamayacaksınız. Önceklikle espresso kahve hakkındaki tüm detayları ele aldığımız bu yazıda espressonun tüm gücünün farkına varacaksınız. Evde, işte ve her yerde artık kendi espresso kahvenizi kolaylıkla yapabileceksiniz. Kolay yapımı ve enfes tadıyla bir numaranız olacak espresso kahve ve çeşitleri ile ilgili her şeyi yazının devamında okuyabilirsiniz.

Kahve tutkunlarına özel espresso çeşitleri ile kahvenin yapılış aşamasına kadar olan tüm süreci ele aldık. Özellikle espresso kahvesini yaparken kullanabileceğiniz makine önerilerini de derledik. O halde şimdi gelelim “Espresso Kahve Çeşitleri nelerdir? Espresso yapılırken hangi aletler/cihazlar kullanılır? Espresso kahvelerimizi nasıl taze ve sıcak bir şekilde muhafaza edebiliriz?”

Espresso Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Espresso başta olmak üzere diğer tüm kahve lezzetleri için Endorfia kahve bölümünden dilediğiniz kahve türüne bakabilir ve damak zevkinize en çok yakın olan ve sizi mutlu eden kahve siparişlerini verebilirsiniz. Aynı zamanda sürekli olarak yenilenen indirim fırsatından da yararlanabilirsiniz.

Espresso Çeşitleri

Espresso öncelikle bir kahve pişirme biçimi. İkincisi, pişirme yöntemiyle ortaya çıkan kahve, üçüncü olarak da kahvenin sunumudur. Örneğin; cappuccino, espresso, kahvesiyle yapılır, fakat sütü ve büyük hacmi yüzünden espresso olarak nitelendirilmez.

Espresso Romano: Küçük bir limon kabuğuyla sunulan espressodur. Brezilyalıların cafezinholarının dengidir.

Espresso (normal): 6 g/1 yemek kaşığı koyu kavrulmuş, 93-96 ̊C’de ısıtılmış basınçlı suyla çıkartılır. Temel bir bardak espresso yaklaşık 75 ml’lik bardaklarda sunulur.

Espresso Ristretto: Espresso bardağına sunulan temel espressodur, fakat miktarı 25 ml ile sınırlıdır. Normal espresso ile aynı miktarda kahve içerip az sulandırıldığı için daha kuvvetlidir.

Espresso Macchiato: Üstünde süt lekesi bulunan ya da sütle işaretlenmiş normal espressodur, sütün miktarı 15 ml’dir.

Espresso Corretto: Normal espressonun alkollü içecek ya da likör katılmışıdır. Kuzey İtalya’da kahvaltıda çok tercih edilen espresso ise grappalı “corrected”tir.

Espresso Doppio: İki doz espresso kahvesinin iki-grup filtre tutucusuyla pişirilip bir 150 ml’lik bardağa konmasıdır. Yaklaşık olarak espresso lungo ile aynı hacme sahiptir ama kahvesi iki kat fazladır, bu yüzden iki kat kafein içerir ve az sulanmıştır. Gerçek bir enerji dalgasıdır.

Espresso Lungo ya da Caffe Americano: Normal espresso sunumunun 75-95 ml hacime ulaştıktan sonra sıcak suyla uzatılmasıdır. Espresso lungonun yapısı filtre kahveye benzer ve genellikle 150 ml’lik (küçük cappuccino) bardaklarda sunulur.

Espresso Con Panna ya da Espresso Tazza Dora: Espresso macchiatonun süt yerine, çalkalanmış krema konulmuş versiyonudur.

Espresso Yapılırken Hangi Aletler/Cihazlar Kullanılır?

Espresso hem manuel(elle) olarak hem de elektrikli espresso makineleri kullanılarak yapılır. Aynı zamanda filtre kahvelere Endorfia Filtre Kahve türleri arasından ulaşabilirsiniz.

Elektrikli Espresso Makineleri

Elektrikli espresso makinesi normal bir fiyata sahip olan ancak kalitesi ve işi büyük olan faaliyetli bir makinedir. Espresso yapımını kolaylaştıran ve dilediğiniz zaman espresso yapımını hızlandıran makinelerdir.

Elektrikli Espresso Makinesinin Kullanımı

1. Evde elektrikli Espresso Makinesini Kullanmak için, tüm makinelerde aşağıdaki noktaları ihtiva eden üretici talimatlarını takip ediniz. Doğru kavurma ve öğütmenin kullanıldığı varsayılarak, yeterli miktarda suyu hazneye koyun ve espresso makinesini çalıştırın.

2. Buhar seviyesini gösteren ışığın yanmasını ya da sönmesini bekleyin ve bir bardak mı yoksa iki bardak mı pişirmek istediğinize karar verin. Uygun filtre tutucusunu kullanarak, filtreden suyu geçirip ısıtmak için “pişirme” mekanizmasını kullanın.

3. Filtre tutucuyu çıkartın ve espresso için bardak başına yaklaşık 6 g/1 yemek kaşığı öğütülmüş kahveyi koyun.

4. Karıştırıcıyla, kahveyi iyice bastırın.

5. Filtre çemberinin kenarında biriken kahveyi temizleyin. Filtre tutucusunu düz tutarak ucu sol tarafta (genellikle) olacak şekilde su deliğinin altına yerleştirin. Emniyetli bir şekilde yerine oturtana kadar filtre tutucuyu kaldırıp ayarlayın.

6. Kolu iyice sağ tarafa çekerek filtre tutucuyu kilitleyin.

7. Bardakları filtrenin altına yerleştirin ve pişirme düğmesine basın (vana filtresi seçeneğiyle), sonra kolu sola çekerek vanayı açın.

8. Bardaklar yarıya kadar yaklaşık 40 ml dolduğunda pişirmeyi durdurun.

Espresso Genel Bakım Nasıl Yapılır?

  • Filtre ve filtre tutucusunu, kahve artıklarından uzak tutun. Filtre tutucusunun üzerindeki püskürtme kafasının kahve tortularıyla tıkanmamasına dikkat edin.
  • Artıkları boşaltın ve ıslatın, “knock out” kutusu için de aynı işlemi yapın.
  • Buhar ağzını her kullanımdan sonra silmeyi alışkanlık haline getirin, ağzın etrafındaki yanmış süt kirlilik yaratmasının yanı sıra, ağzın ciddi bir şekilde tıkanmasına da neden olur.

Espresso Kahvelerimizi Nasıl Taze ve Sıcak Bir Şekilde Muhafaza Edebiliriz?

Gerek espresso gerekse diğer tüm kahve çeşitleri, başta damak zevkimiz olmak üzere bizim için oldukça önemlidir. Kahvenin lezzeti bir yana kalıcılığı da son derece dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Endorfia Kişiye Özel Hediyeler bölümünde yer alan birbirinden güzel kahveli setler, çikolatalı setler ve daha bir sürü setler yer almaktadır. Ünlü kahve çeşitlerimiz ile satışımız devam etmekte ve birçok kahve çeşidini her geçen gün taze olarak güncellemekteyiz. Üretimini yaptığımız Endorfia kahvelerimiz ile bir de bu kahveleri muhafaza edebileceğiniz seçenekleri de bünyemizde barındırıyoruz.

Endorfia kişiye özel hediyeler kısmında mevcut olan ürünlerden bir tanesi de kahve için özel mi özel tasarım olan ve kahveyi ilk anki gibi aynı sıcaklığıyla ve tazeliğiyle koruyan termos bardaklara ulaşabilirsiniz.

Kişiye özel termos bardak seçenekleri ile kahvelerinizi en az 6 saat aynı sıcaklık ve tazelikle tutabileceksiniz. Endorfia Termos Bardak yazarak ve arama yaparak termos bardaklara ve renk seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca termos bardaklar ile ilgili özelliklerde şu şekilde sıralanabilir;

  • French filtre termos bardak ile kahveleriniz saatlerce taze ve sıcacık kalacak,
  • Kişiye özel tasarım üzerine istediğiniz isimleri yazdırabilme şansına sahipsiniz.
  • Filtre özelliği ile espresso ve bitki çaylarını da filtre termos ile demleyebilir ve bu termosun bardak olma özelliğini de kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca termos bardakları set halinde alabilirsiniz. Hem çikolata hem de termos bardağın bir arada bulunduğu setler ile sevdiklerinizi şımartabilir ve kahvelerinizin uzun ömürlü dayanmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Döner kapak ile rahat kullanıma sahiptir.
  • Sıcak ve soğuk içecekler için uygun kullanıma sahiptir.
  • Termos hacimleri 500 ml’dir.
  • Filtre özelliği ile filtre kahve içme imkânı ve bitki demleyebilme özelliği
  • Eğer oda sıcaklığı uygun ise içeceğin sıcaklığını 6-8 saat aralığında tutabilme
  • Saatler sonra bile kahvenin süren o güzel tazeliği en büyük özelliklerindendir.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin