Damla Sakızlı Türk Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?

0
435
damla sakızlı türk kahvesi nedir özellikleri nelerdir nasıl yapılır

Türk kahvesine olan hayranlığın ucu bucağı yok. Zira birden çok tarifle bütünleşen ve her seferinde çok daha enfes lezzetleri ortaya çıkaran Türk kahvesi, bugün de damaklarınızda izler bırakacak bir tarifle beğeninize sunuluyor. Çok merak ettiğiniz ve içince tadına doyamayacağınız damla sakızlı Türk kahvesinin tarifini sizler için derledik.

Haliyle kendinizi mutfakta bulmaya ve hatta sevdiklerinize de bu öğreneceğiniz kahve lezzeti ile sürprizler yapmaya hazır olun. Dilerseniz öncesinde ihtiyacınız olacak kahve çeşitleri için Kahve kategorimize de göz atabilirsiniz. O halde şimdi de “damla sakızlı Türk kahvesi nedir? Özellikleri nelerdir? Nasıl yapılır?” sorularına sırasıyla yanıt verelim…

Damla Sakızı Ne Demek?

Türk kahvesi başta olmak üzere birden çok tarife eşsiz dokunuşlar yapan ve uzun süre damaklarda tadını bırakan enfes bir malzemeden, damla sakızından sizler için bahsetmek istiyoruz. Damla sakızı, sakız ağacının gövdesinde meydana gelen reçine, yani bir tür sıvıdır. Reçine ise, sıvı veya katı halde bulunur. Damla sakızı da, sakız ağacının reçinesinde oluşan katılaşma sonucunda ortaya çıkıyor.

Bu oldukça zorlu ve biraz da zaman alan bir süreçtir. Eylül ya da Ekim aylarında oluşan sakız ağaçlarının gövdelerinden kabuklar sıyrılıyor. Ağacın gövdesinden özel aletler yardımı ile minik yarıklar çıkarılıyor. Böylece reçinenin ortaya çıkması sağlanıyor. Ortaya çıkan reçine toplanarak belli işlemlere tabi tutuluyor ve güneşin ışıklarına teslim ediliyor. Kuruyan reçine kristalleşmeye başlıyor ve üzerine yapışan maddeler temizleniyor. Bu sürecin sonunda da efsane bir tada sahip olan damla sakızları elde edilmiş oluyor.

Damla Sakızlı Türk Kahvesi Özellikleri Nelerdir?

damla sakızlı türk kahvesi özellikleri nelerdir

Damla sakızının insan sağlığı açısından birçok faydasını olduğunu biliyor muydunuz? Evet, birden çok faydasıyla sağlığa güzel dokunuşlar yapıyor. Ve sunduğu faydalar birden çok özelliği ile herkesi mest ediyor. Bundan sonraki Premium Türk Kahvesi lezzetini damla sakızları ile harmanlamak çok hoşunuza gidecek. Peki, bu özellik ve faydalar nelerdir?

  • Günümüzde yaygın bir sorun olan kısırlık sorununa karşı damla sakızı oldukça etkilidir. Kısırlık riskini azaltmaktadır.
  • Mide rahatsızlıklarınız varsa bu rahatsızlığı en azan indirmek için damla sakızı çiğnemek doğru bir hamle olacaktır.
  • Eğer baş dönmesi ve denge kaybı gibi sorunlarınız varsa yine damla sakızı tüketmeniz bu duruma iyi gelecektir.
  • Sindirim sisteminde meydana gelen hazımsızlık sorununu ortadan kaldıran damla sakızı sayesinde sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
  • Göğüs ile ilgili sorunlarınız varsa bunun için damla sakızını toz haline getirerek tüketebilirsiniz. Yararını göreceksinizdir.
  • Kalp ile ilgili birden çok rahatsızlığı doğal bir hammadde olarak üretilen damla sakızlı besinleri tüketebilirsiniz.
  • Damla sakızı suya bırakıldığında kendi yenileme özelliğine de sahiptir.
  • Ağız kokusu sorunları yaşıyorsanız damla sakızını çiğnemek bu sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Kısacası damla sakızının ilaç yapımından yemeklere kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Hem tadındaki o enfes ve aromatik lezzetle hem de faydalarıyla birçok insanın vazgeçilmezi haline gelmiştir. Birden çok tarife konuk olan bu lezzeti bugün Türk kahvesine konuk ediyoruz. Şimdi heyecanla beklediğiniz damla sakızlı Türk kahvesi nasıl yapılır tarifine geçelim.

Damla Sakızlı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

İçtikten sonra tüm tatları unutacak ve hatta damla sakızlı Türk kahvesinden sonra bir başka huzur bulacaksınız. Neden mi? Çünkü damla sakızı sayesinde sağlığınıza güzel dokunuşlar yapacaksınız. Tadı sizleri cezbederken olumlu faydaları da daha dinç ve sağlıklı olmanıza imkân tanıyacak. Dilerseniz kahvenin kafein oranından hoşlanmıyorsanız da yine Decaf(kafeinsiz) Filtre Kahve-100 Gr paketlerini de inceleyebilirsiniz.

 Damla Sakızlı Türk Kahvesi Malzemeleri;
  • 1 parça (nohut büyüklüğünde) damla sakızı,
  • 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi,
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker,
  • 2 kahve fincanı su,
Yapılışı:
  1. Damla sakızlarını döverek toz haline getirin.
  2. 2 fincan suyu cezveye alın.
  3. Damla sakızlarını cezvenin içerisine ekleyin.
  4. Kısık ateşte sakızlar eriyene kadar karıştırın.
  5. Kahve ve şekeri ekleyin.
  6. Cezvenin etrafında köpük oluşmaya başladığında fincanlara paylaştırın.
  7. Kahveniz hazır, afiyet olsun J

En az Türk kahvesi kadar yapılışı oldukça kolay olan damla sakızlı Türk kahvesini de canınız her çektiğinde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İster tek başınıza keyif yapmak için isterseniz de sevdiklerinizle karşılıklı sohbetlerinize güç katmak için damla sakızlı Türk kahvesini tercih edebilirsiniz. Zira şu an bu tarifi okurken bile damla sakızlı kahve yapıyor olabilirsiniz. Kolaylıklar diliyor ve afiyetler olsun diyoruz.

premium hediyelik kahve

Endorfia’dan Tadı Unutulmaz Tarifler

Endorfia olarak damla sakızlı Türk kahvesinden çikolatalı Türk kahvesine kadar damaklarınızı şımartacak birden çok lezzete imza attık. Her bir tarifi sizler için her geçen gün ele alıyor, farklı lezzetlere tanık olmanıza vesile oluyoruz. Dilediğiniz zaman yeni lezzetlerle tanışmak için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. “Çikolatalı Türk kahvesi mi?” dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, çok ama çok seveceğiniz bu tarif için de “Çikolatalı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?” yazısını inceleyebilirsiniz. Damla sakızlı kahve tadında bir gün dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin