Çikolatalı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

0
435
çikolatalı türk kahvesi nasıl yapılır

Çikolatalı Türk kahvesi mi? Evet, doğru okudunuz. Damaklarınızı şımartacak eşsiz bir lezzete tanık olmaya hazır olun. Bu içeriğimizde tüm kahveleri bir yana bıraktıracak harika bir lezzet şöleni hazırladık. Şekersiz kahve içmekten yana olanlar ancak bazen şekersiz kahvenin yanında çikolata olsa da ağzımız tatlansa diyenler, bu tarif tam da sizlere göre.

Çikolatanın kahveyle uyumunu çok seveceksiniz. Peki, çikolatalı Türk kahvesi nasıl yapılır? Sorunuzun cevabına geçmeden önce kahvenize tat katacak birinci sınıf kalitedeki çikolataları Hediyelik Çikolata kategorimiz üzerinden sipariş verebilirsiniz. O halde şimdi elinize kağıt ve kaleminizi alabilir, çok seveceğiniz bu kahve tarifini not edebilirsiniz.

Hediyelik Çikolata Türleriniz Kaliteli Mi?

Mağazamızda yer alan çikolatalar ve diğer tüm lezzetler birinci sınıf kaliteye sahiptir. Özellikle kahve türlerimizin tamamı kahve tadımcıları tarafından tam not almış ve mağazamıza bu şekilde eklenmiştir.

Çikolatalarımız ise verdikleri huzur ve fiyat kalitesi bir yana tatlarındaki orijinallik ve tazelik ile severlerini mest ediyor. Zira mağazamız üzerinden alacağınız çikolataların her biri ve kahvelerin tamamı oldukça kalitelidir. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir, bu lezzete keyfinizce tanık olabilirsiniz.

Çikolatalı Türk Kahvesi Yapılışı

Kokusuyla ve tadıyla cezbeden Türk kahvesi, çikolata ile harmanlanınca bir başka lezzet ortaya çıkıyor. Üstelik hem şeker ihtiyacınızı karşılıyor hem de güne çok daha dinç başlamanıza ve devam etmenize olanak tanıyor. İçtikçe tadına doyamayacağınız bu enfes kahve tarifini okurken kendinizi mutfakta da bulabilirsiniz. Sizleri daha çok bekletmeyelim ve heyecanınıza ortak olalım.

Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı damla çikolata (dilerseniz damak lezzetinize göre artırabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı Premium Türk kahvesi
  • ½ tatlı kaşığı şeker (tercihe bağlı)
  • 2 Türk kahvesi fincanı su

Yapılışı

  • Damla çikolatayı ve suyu cezveye ekleyin, ocağa alarak çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Çikolatalar iyice eridikten sonra tercih ediyorsanız şekeri ekleyin.
  • Tekrar iyice karıştırın.
  • Ardından Türk kahvesini ekleyin.
  • Bir kere daha karıştırın ve altını kısın (kısık ateşte köpük daha iyi olacaktır).
  • Köpük oluşmaya başladığında kahvenizi fincanlara paylaştırabilirsiniz.
  • Köpükleri aldıktan sonra bir taşım daha kaynatabilir ve fincanlara servis yapabilirsiniz.
  • Çikolatalı Türk kahveniz hazır, afiyet olsun…
bu kahve çok sevilecek

Bu Kahve Çok Sevilecek!

Çikolatalı Türk kahvesi sizleri mest edeceği gibi konuklarınızı da çok mutlu edecek. Adeta farklı bir lezzet ve aroma sunan bu kahve tarifi, yediden yetmişe herkesin yeni tariflerinden biri olmayı başardı. Zira kahvenin insan sağlığına olumlu etkileri sayesinde günde 1-2 fincan içilmesi uygun olacaktır. Bazen çocuklarınıza bir yudum da olsa çikolatalı Türk kahvesi içerebilir, enerjilerine güç katabilirsiniz.

Misafirliğe giderken yanınızda alacağınız hediyeler yerine kırk yıllık hatırı olan kahvelerden birini götürebilir, yanına ikram edilecek çikolatalar yerine içine eklenebilecek damla çikolatalar alabilirsiniz. Bu harika tarifi hem siz keyifle yapacak hem de sevdiklerinizi de müthiş bir kahve tarifiyle buluşturacaksınız. Tüm ihtiyacınız olan kahve ve çikolata lezzetleri için mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Çekirdek Kahvenizi Kendiniz Öğütün…

Çekirdek kahve alarak kendi kahvenizi kendiniz öğütebilir, her şeyiyle taptaze bir çikolatalı Türk kahvesi yapabilirsiniz. Mağazamızın kahve bölümünde sizler için özel paketleriyle sunulan Çekirdek Kahve paketlerinden birini alarak bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem kalitesinden ödün vermeyen bu taze kahveleri çok seveceksiniz hem de içtikçe tadına doyum olmaz kahvelerle eşsiz bir tat yakalayacaksınız.

Bunun için çekirdek kahvenizin siparişini verebilir, evde çekirdek kahve öğütme adımlarını takip ederek kendi kahvenizi kendiniz öğütebilirsiniz. Zira son zamanlarda oldukça revaçta olan çekirdek öğütme işlemi de çok sevildi. Sizler de bu deneyimi keyifle yaşayabilirsiniz. Üstelik uygun fiyat avantajları sayesinde kahvenizi en ekonomik fiyatlarla almanızın şu an tam zamanı!

Özel Günlerde Özel Dokunuşlar Yapan Hediyeler…

Özel günlerde sevdiklerinize özel dokunuşlar yapacak hediyeler uzatmaya ne dersiniz? Mağazamızda yer alan onlarca hediye bir yana Kişiye Özel Hediye seçenekleri bir yana. Her özel gün için ayrıca hazırlamış olduğumuz hediyelerden birini alabilir, her yaş grubundan insanı mutlu edebilirsiniz. Çünkü mağazamızda her yaşa ve her kişiye hitap edecek hediyeler bulunuyor.

Özellikle de setli hediye paketlerimiz görenleri mutlu ediyor. Misafirliğe giderken, geçmiş olsun dileklerinde bulunmak istediğinizde, tebrik hediyeleri almanız gerektiğinde ve yılbaşı gibi tüm özel günlerde kişiye özel hediye setlerinden birini seçebilir, sevdiklerinize kucak dolusu mutluluklar yaşatabilirsiniz. Bu setlerin içerisinde hem kahveler hem leziz çikolatalar hem de özel mi özel hediyeler bir arada bulunuyor. Daha ne olsun?

hediyelik çikolata

Endorfia’dan Çok Sevilen Kahve Tarifleri

Çikolatalı Türk kahvesi tarifimiz çok hoşunuza gidecek. Belki de içeriğimizi okurken bu lezzeti denemiş ve bize hak vermiş olabilirsiniz. Ya da şu anda damla çikolata almaya gidiyor da olabilirsiniz. Her haliyle çok seveceğiniz bu tarif sizlere çok iyi gelecek. Ayrıca daha önce ele aldığımız çikolatalı filtre kahve tarifimize de “Çikolatalı Filtre Kahve Nasıl Yapılır?” yazısını da inceleyebilir, ağızlara layık bir filtre kahve hazırlayabilirsiniz. Çikolatalı Türk kahvesi tadında bir gün dileriz…

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin