Baharatlı Kahveyi Denediniz Mi?

0
569

Baharatlı Kahve Tarifleri

Baharatlı kahve tarifleri, yeni neslin vazgeçilmezi ve en sevdiği kahve türü olarak oldukça rövanşta ve yerini de kimselere kaptırmıyor. Kahve tüketimini çok seven günde neredeyse 10 fincan kahve içsem az gelir diyenlere, kahve imek isteyip de fazla artıramayanlara, kahvenin nasıl tüketilmesi gerektiğini merak edenlere ve kahvenin tüm farklı lezzetlerini keşfetmek isteyen bütün okurlarım sizleri bu yazımı okurken görmek çok güzel olacak. Çünkü keşfettiğim tüm güzellikleri sizinle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Baharatlı Kahve tarifleri ile damak zevkinizi genişletecek ve bu muhteşem kahve lezzetlerine doyamayacaksınız. Kahvenin farklı türlerini tanımak size iyi gelecektir. Bu sebeple kahve ile yazdığım tüm konuların yanına yeni birini daha ekliyorum ve kahve kültürünüzü genişletmenize yardımcı oluyorum. Böylelikle kahveye olan düşkünlüğümüzü beraber kutlayalım istiyorum. Kahve üzerine olan yazılarımın devamı sürekli olarak gelecek, merak ettiğiniz her şeye erişebilirsiniz.

Baharatlı Kahve Nedir? Hangi kahveler baharatlıdır? Baharatlı kahvenin sağlığımıza etkileri var mı? Baharatlı Kahve Tarifleri nelerdir?” bu konulara açıklık getireceğim ve tüm bunlarla ilgili detayları aktaracağım. Biliyorum ki klasik kahveyi sevdiğiniz gibi baharatlı kahve içimini de seveceksiniz, “neden mi?” çünkü şu an bu yazımı okuyorsanız, sizler de yeniliği ve değişimi sevenlerdensiniz demektir. Ben de bu yüzden değişime ve yeniliklere beraber tanıklık edelim istiyorum.

Baharatlı kahve tariflerine geçmeden önce baharatlı kahvenin ne olduğunu, hangi kahvelerin içerisinde ne tür baharatların mevcut olduğunu, sağlığımıza katkılarının neler olduğuna bakalım. Faydalı bilgileri edindikten sonra baharatlı kahve tariflerine keyifle geçebiliriz.

Baharatlı Kahve Nedir?

Baharatlı kahve; klasik kahveden farklı olarak baharatların karışımıyla elde edilen enfes bir kahve lezzetidir. Aynı zamanda her baharatın kahvede bıraktığı tat ve etkileri paha biçilmez. Kahveye tat veren baharatların kahveyle uyumuna şahitlik ettiğiniz zaman siz de bu lezzet farkından vazgeçemeyeceksiniz. Bir de vücudunuza katacağı olumlu katkılar sayesinde fiziksel ve biyolojik değişimleri gördüğünüz de daha çok mutlu olacağınıza inanıyorum.

Baharatlı kahve, evinizde yapabileceğiniz kolay yapılış adımlarına sahiptir. Klasik olarak pişireceğiniz kahvenize önereceğim herhangi bir bitkiyi katarken damak zevkinizi de düşünmenizi öneriyorum. Sizler için birkaç tane baharatlı kahve tarifleri seçtim. Ancak eğer size bu bitkilerden biri rahatsızlık veriyorsa veya olumsuz etki yaratıyorsa kahveye katmanızı önermem.

Hangi Kahveler Baharatlıdır?

Hangi kahveler baharatlıdır sorusuna vereceğim ilk yanıt sizin de fazlasıyla aşina olduğunuz “Osmanlı dibek kahvesidir” bu kahve toz halinde paketli olarak satılmaktadır. Ve bu muhteşem kahvenin içinde tam tamına 7 tane bitki özü bulunmaktadır. Hepsinin birbiri ile uyumu sonucunda ortaya çıkan tat ise inanılmaz efsanedir. Peki, bu kahvenin içerisinde hangi bitkiler bulunuyor?

Yedi Tane Bitki Bir Arada

Kulağa çok hoş geliyor öyle değil mi? Size katılıyorum sevgili okurlarım bence de kulağa muhteşem geliyor. Hem de bu bitkilerin arasındaki sinerji fevkalade güzel. Bakalım kahvenin içeriğinde hangi bitkiler yer alıyor.

  • Yemen Kahvesi; hani derler ya kahve Yemen’den geliyor diye, işte tam olarak da bu diyebiliriz. Kahvenin muazzam tadı taYemen’dengeliyor.
  • Kakule bitkisi,
  • Keçi boynuzu,
  • Memengiç,
  • Salep,
  • Krema,
  • Kakao.

Harmanlanmış bu bitkiler sayesinde damaklarınız da kalan farklı bir tat hazzına kavuşacaksınız. Sağlığa katkı sunan bitkilerden seçilmiş olması da ayrı bir detay.

Baharatlı Kahvenin Sağlığımıza Etkileri Var Mı?

Kahvenin sağlığımıza kattığı bütün olumlu etkilerden diğer yazılarımda bahsetmiştim. Bununla beraber baharatlı kahvenin sağlığa katkılarından da bahsetmek istedim. Baharatlı kahvenin sağlığımıza yaptığı güzel dokunuşlarını sizler de bilmek istersiniz diye düşündüm.

Sağlığımıza Katkıları

  • Pişirdiğiniz kahvenin içerisine katacağınız bir çay kaşığı oranındaki tarçın sayesinde hem lezzetli bir kahve içecek hem de sindirim sisteminizi dengeleyeceksiniz,
  • Kahvenizin içerisine atacağınız bir küçük zencefil parçasıyla vücudunuzun ne kadar çok dinçleştiğini göreceksiniz,
  • Toz halinde bulunan bazı bitkileri kahvenize kattıktan sonra pişman olmaycağınıza eminim.

Klasik kahvenin ne kadar çok olumlu etkisi varsa baharat ile harmanlanan kahvenin de bir o kadar katkısı vardır. Bu muhteşem karışım sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Hem de farklı kültürlere yolculuk yapmanın hazzını yaşayarak kahvenizi yudumlamak sizi fazlasıyla motive edecektir.

Baharatlı Kahve Tarifleri Nelerdir?

Baharatlı kahve ile ilgili adımları ve püf noktaları irdelediğimize göre şimdi sıra bu nefis kahvenin nasıl yapıldığı aşamasına geçmeye geldi. Sizin için güzel bir derleme yaptım, bu tarifle beraber baharatlı kahve içme deneyimini ilk kez yaşayacak ve sonrasında hiç vazgeçemeyeceksiniz.

Baharatlı Kahve Malzemeleri;

  • 1 fincan süt (dilerseniz büyük boy fincan ölçüsü olabilir),
  • 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi(kaşığı çok doldurmayınız),
  • 1 tatlı kaşığı veya dilerseniz 1 çay kaşığı toz tarçın,
  • Küçük boy fincanın yarısı kadar zencefil(toz olmalı),
  • 1 paket vanilya(tabi ki tamamen sizin isteğinize göre),

Baharatlı Kahvenim Yapılış Aşaması

Bizleri en çok heyecanlandıran kısım elbette ki baharatlı kahvenin yapılış aşamasıdır. Bu aşama sonucunda ortaya nasıl bir lezzet çıkacağı düşüncesi ile bu hazzı yaşamak çok güzel. O zaman size bu güzel tarifi vermeye başlayayım. Daha çok sabırsızlandırmadan tarifime geçiyorum.

  • Ayırdığınız sütü cevzeye ekleyelin ve daha sonrasında baharatları katın,
  • Karıştırdıktan sonra cezveyi ateşe verin ve pişmeye bırakın,
  • Kaynamadan önce dilerseniz vanilya katabilirsiniz, tabi ki eğer vanilya kullanmak isterseniz,
  • Şekersiz içiyorsanız bu kahve zaten tam da size göre çünkü şekersiz tadı efsane, dilerseniz şeker de katabilirsiniz,
  • Kahvenizin pişme aşaması tamamlandıktan sonra bu harika lezzete tanıklık etmeyi daha çok beklemenize gerek yok taze ve sıcacık mis kokulu kahvenizi içmeye başlayabilirsiniz.

Baharatlı kahve nedir ile başlayıp Baharatlı Kahve Tarifleri ile bitirdiğim bu yazıdan umuyorum ki hoşnut kalırsınız sevgili okurlarım. Sizler kahveye olan sevginizi gösterdikçe ben kahve ile ilgili tüm keşiflerimi heyecanla yazıyorum. Geçmişten günümüze aktarılan kahve kültürüne dair her şeyi, yazılarımı takip ederek bulabilirsiniz.

Sağlık açısından hayatınızda yer vereceğiniz bir içecekte kahve olmalı diye düşünmekteyim bunun nedenini yazılarımı okuduktan sonra rahatlıkla anlayabilirsiniz. O zaman şimdi kendinizi mutfakta bulduğunuza göre baharatlı kahve deneyiminize başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin