19 Mayıs Bayramı’na Özel Hediyeler

0
600
19 mayis Ataturk'u anma, genclik ve spor bayrami. Translation from turkish: 19th may commemoration of Ataturk, youth and sports day. Turkish holiday greeting card vector illustration.

19 Mayıs Bayramı Hediye Seçenekleri

19 Mayıs, size ne ifade ediyor? Hayatı algılamaya başladığımız andan itibaren 19 Mayıs’ın paha biçilmez, değerli bir gün olduğunu öğrendik. Lisede eğitim alırken haftalar öncesinde tören için hazırlıklar yaptık, kutlamaları büyük coşkuyla gerçekleştirdik.

Neydi bu günü bu kadar değerli kılan? 19 Mayıs çok özel ve milli bir tarih. Her yıl milyonlarca Türk halkı bu günü beklemektedir. Okullarda gençler hazırlıklarını yaparak, yetişkinler anlam ve önemini hissederek bir heyecanla beklerler. Yaklaşmakta olan 19 Mayıs Bayramı Hediye Seçenekleri ile kutlanmayı hak eden en değerli günlerinden biridir.

Her yıl 19 Mayıs’ta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma, Gençlik Spor Bayramı kutlanmaktadır. Her ulusun makus tarihine yön veren liderler vardır. Türk milletinin dağılmış ve perişan olmuş talihini değişten lideri Atatürk’tür. Atatürk önderliğinde bu millet çok büyük bir mücadele verdi. Verilen bu mücadele kutlanmayı hak etmiyor mu? Mücadele kanlarını döken Türk askerlerinin hep anılması gerekmez mi? İşte 19 Mayıs tarihiyle bizler içimizde coşan vatan, millet sevdasını kutlamalarla bütün dünyaya duyurmaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi bayram olarak kutlanır. Türk gelenek ve göreneklerinde bayramlarda hediyeleşmek adettendir. Milletimiz ve vatanımız için çok değerli olan 19 Mayıs bayramı hediye seçenekleri ile hak ettiği değer nispetinde olmalıdır.

Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma vapuru ile Samsun’a çıktı. İtilaf devletlinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs’a özel nasıl hediyeler alınmalı? Nasıl hediyeler seçilmelidir konusu gerçekten düşünmeyi ve araştırmayı hak eden bir konudur. Endorfia, 19 Mayıs’a özel ve günün paha biçilmez değerine layık harika hediye seçenekleri ile sizleri beklemekte.

Atatürk’ün milletin parlak geleceği olarak kabul ettiği gençlere hediye ettiği 19 Mayıs, bayramdır ve bayram havasında kutlanmaya devam edecektir. Her yıl sağlıkla, huzurla ve en güzel duygularla kutlanmalı. En iyi dilekleri sunarak yapacağınız kutlamaları hediye ile taçlandırmalısınız.

Bayramın dini veya milli olmasında bizler için bir fark yoktur. Her bayram kendi değerinde kutlanmayı hak etmektedir. Sevdiklerimizle, eş, dost, akrabalarımızla aramızdaki bağı kuvvetlendirmek için bir sebeptir bayramlar. Milli duyguların coşkusu her yeri kaplamalı. 19 Mayıs Bayramı Hediye Seçenekleri Endorfia’da oldukça geniş bir yelpazede tercihlerinize sunulmaktadır.

Hediye seçiminizde kime vereceğinize dikkat etmelisiniz. Kendiniz beğendiğiniz için değil de karşınızdakinin beğeneceğini düşündüğünüzü almalısınız. Bayram, mutluluk demek. Karşınızdaki kişinin mutluluğuna mutluluk katmak için seçmelisiniz hediyenizi. Ayrıca bütçenizi de dikkate almalısınız. Hediyenin gönülden kopması önemlidir.

Endorfia’da her bütçeye uygun en kaliteli ürünleri bulacaksınız. Seçiminizi yapmadan önce kategorilerimize bir göz atın. Kategorilerimiz arasında bulunan ürünlerden belki sizin hiç aklınıza gelmemiş harika hediyeler olduğunu göreceksiniz. Kategorilerimiz arasında; kişiye özel, lokum, çikolata, kahve, draje, Premium setler ve pelüşlü setler bulunmaktadır.

Hediye alacağınız kişiye göre kategorilerimizin ürünlerini tek tek inceleyin. Eminiz ki bayramını kutlamak istediğiniz kişiyi çok mutlu edeceğiniz hediyeler bulacaksınız. Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, manevi değerlisi olur. Sizin yüreğinizden koparak, milli günü hatırlayarak alacağınız her hediyenin manevi değeri olacaktır. O zaman hiç beklemeden hemen Endorfia’nın 19 Mayıs Bayramı hediye seçenekleriiçin tasarladığı şık, kaliteli ve özel ürünlerini incelemeye başlayabilirsiniz.

19 Mayıs Bayramının Tarihçesi ve İlk Kutlama

19 Mayıs ilk olarak 1926 yılında kutlanmış. Tabi o zamanlar Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmamış. Gazi Günü adı altında kutlanmıştır. İlk yapılan kutlama Samsun’da gerçekleşmiştir. Atatürk adı altında resmiyet kazanması ise 24 Mayıs 1935 tarihinde gerçekleşmiştir. 19 Mayıs’ın ilk kutlaması Beşiktaş’ın girişimleri ile Fenerbahçe stadyumunda kutlanmış. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı yüzlerce sporcunun katılımı ile gerçekleşmiştir. Böylece bir spor günü halini almıştır. Yapılan bu ilk kutlamadan sonra Spor kongresi yapılmıştır.

Yapılan kongrede zamanın Beşiktaş Kurucu üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni söz almıştır. Yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın bütün Türk gençlerine mal edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Daha sonrasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olması için teklifte bulunmuştur. Spor Kongresi’nden gelen teklifi Atatürk kabul etmiş ve onaylayarak yasalaştırmıştır. 20 Haziran 1938 yılındaki kanunla Gençlik ve Spor Bayramı adı altında ulusal bayram olarak kabul edilmiştir. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak adı değiştirilmiştir.

19 Mayıs Kutlamaları Nasıl Yapılır?

Milli bayramlarımızın her biri ayrı bir coşku ve duygu selidir. 19 Mayıs bayramı, tam bir bayram olarak kutlanır. Stadyumlarda yapılan adına yakışır kutlamalara katılmayan ve o duyguyu yaşamayan Türk yoktur. Yapılan kutlamalar özel ve büyük itina ile hazırlanır. Türkiye’nin dört bir yanı bayraklarla donatılır. Her yerde törenler ve kutlamalar yapılır. 19 Mayıs bayramı hediye seçenekleri, Türk olan her bireye özel tercihler sunarak günün anlam ve önemini anlamaya yardımcı olur.

19 Mayıs Kutlamaları ilk olarak Samsun’da başlar. Üzerinde Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına yazılı olan Sevgi Bayrağı vardır. Bu bayrak Kurtuluş Yolu’ndaki Tütün İskelesi’nden karaya çıkarılır. Samsun Valisi’ne verilir.  Vali bu bayrağı alarak genç atletlere teslim eder.

Atletler aldıkları bayrağı Cumhurbaşkanına teslim etmek için yola çıkarlar. Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale güzergahı takip edilir. En son Ankara’ya gelinerek Cumhurbaşkanına sunulur. Kutlamalar Cumhuriyetin ilk ilan edildiği tarihten beri bu şekilde gerçekleştirilmektedir.

Cumhurbaşkanının katılımıyla Ankara’da çok büyük ve gösterişli kutlamalar yapılır. Ülkemizin her köşesinde, stadyumlarda yapılan kutlamalarla aynı coşku dalga dalga yayılır bütün yurt sathına. 2012 yılında havaların çok soğuk olacağı ihtimali üzerine Ankara dışında yapılacak olan kutlamalar vatandaşa ve öğrencilere yük olmaması gerekçe gösterilerek engellenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından okullara yazılar gönderilmiş ve Ankara dışındaki illerin stadyumlarında kutlamalar yapılmamıştı. Bu olay üzerine dava açılmış ve kazanılarak hava şartları ne olursa olsun 19 Mayıs kutlamaları yapılmaya devam etmiştir.

19 Mayıs’a Özel Hediyelik Çikolatalar

Gün yaklaşıyor be siz 19 Mayıs bayramı hediye seçenekleri arasında kaldınız. Endorfia olarak size harika bir seçenek sunmaktayız. Milletimizin devamı adına çok önemli adımların atıldığı bu günü çikolata ile kutlama ne dersiniz. Milli bayramlarda olabilecek en güzel ve en şık hediyedir çikolata. Endorfia Çikolatalarının tatları muhteşem.

Madlen ve krokan çikolata seçenekleri bulunur. Sütlü, bitter, fıstıklı, fındıklı, beyaz, üzümlü çikolataları özel paket yaptırıp hediye edebilirsiniz. Kutular seçenekleriniz; beyaz, pembe ve kahverengidir. Özenle hazırlanmış, eşsiz bir sunuma sahip olan special çikolata paketini alarak mutlu olmayacak kişi yoktur.

Endorfia kategorilerinde yer alan Özel Gün çikolata paketlerine kolonya ve kahve ilavesi yapılabilmektedir. Kutlamanızı ağzınızı çikolata ile tatlandırarak, cennet kadar güzel vatanda yaşıyor olmanın keyfini kahve içerek devam ettirin diye harika bir seçenek olacaktır.

Taşınabilir USB İle Gençleri Sevindirin

Madem 19 Mayıs gençlere hediye edilmiş bir bayram o zaman seçeceğimiz hediye de gençlere yönelik olmalı. Onların bayramı kutlanmalı. Evinizin, mahallenizin, ailenizin gençlerinin bayramını kutlamayı unutmayın. Gençlere hediye seçmek aslında daha kolay!

19 Mayıs bayramı hediye seçenekleri gençler için teknoloji ile ilgili olmalı. Üzerine isim yazılarak kişiselleştirilen USB belleğe ne dersiniz? Kırmızı, gri ve siyah renk seçenekleriyle USB ve setleri Endorfia’da sizleri beklemekte. USB’nin yanına isterseniz kahve ve draje ilavesi yaparak hediyenizi zenginleştirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazınız
Lütfen adınızı buraya girin